Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 solatka
Vreme napisal/-a:
solatka napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Kmalu sem dobil dovoljenje od dohtarce, da lahko 20 minut hodim in sem delal zelo počasne kroge okrog hiše
Ko sem lahko podaljšal hojo, sem opazil, da hodim že prehitro (garmin FR 305 je pokazal povprečni tempo hitrejši kot polžki tečejo)

Ena ne ravno na temo - ampak si ne morem pomagat.

Kdaj veš, da si zasvojen s tekom?
Ko na sprehod okoli hiše vzameš garmina. :wink: :lol:

Eh to še ni nič, eni norci celo z Garminom kosijo :D

Slika

Ojej.... :lol: :lol:
 luzr
solatka napisal/-a:
Vreme napisal/-a:
solatka napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Kmalu sem dobil dovoljenje od dohtarce, da lahko 20 minut hodim in sem delal zelo počasne kroge okrog hiše
Ko sem lahko podaljšal hojo, sem opazil, da hodim že prehitro (garmin FR 305 je pokazal povprečni tempo hitrejši kot polžki tečejo)

Ena ne ravno na temo - ampak si ne morem pomagat.

Kdaj veš, da si zasvojen s tekom?
Ko na sprehod okoli hiše vzameš garmina. :wink: :lol:

Eh to še ni nič, eni norci celo z Garminom kosijo :D

Slika

Ojej.... :lol: :lol:

Simpatičnni šali, ampak dajte B.A.-ju mir in ga ne dražite s tekom. :wink:

@Bojan Ambrožič: Ne rabiš sobnega bicikla, niti trenažerja. Gotovo imaš dvokolo za zunanjo uporabo. Normalno začni biciklirati, ne po zadnjem kolesu, nobenih spustov iz Julijcev.
V bližini imate kak bazen, privošči si ga. Tek ni tako zdrav kot se nam dozdeva...
Namesto eksperimentiranja z lastnim telesom napiši kaj na forum. Lahko tudi v Bajsijev kulinarični kotiček. Odvečne kalorije boš pokuril s plavanjem.
Če si se zredil za desetino teže imaš indeks telesne mase okoli 23 do 25.
Pri tvojih letih ni razloga za vznemirjenje.
Parterna telovadba ti ni nikoli dišala, kajne? Če gledaš televizijo se kaznuj s trebušnjaki in podobnimi vajami, ki ne vključujejo obremenitve poškodovanih udov.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
@Solatka dobro si se me lotila :D , pri tem pa ne pomisliš na to, da pri meni ni naključij. Ko mi je dohtarca rekla, da lahko hodim, sem jo vprašal "Koliko časa?"
Je rekla, da največ 20 minut.
Točno moram vedeti kdaj je 20 minut, če tako reče dohtarca. Če delam isto zadevo več dni zapored, me zanima, ali kaj napredujem. Če želim to vedet, ne rabim nikogar, ki me bo opazoval, mi meril čas, utrip, razdaljo, vlago v telesu, ITM, razpoloženje, tempo, pritisk, temperaturo, ... saj imam FR 305, ki mi pričara osnovne podatke.
Po zaslugi te naprave imam zbrane vse podatke o tem kako sem okreval po operaciji - koliko in kdaj sem bil aktiven. Me zanima, če ima kdo v Sloveniji takšne podatke, ki bi znali biti zanimivi komu po operaciji kile za okvirno primerjavo.
Dohtarci sem pred operacijo povedal, da imam 5 tednov kasneje ultra super maraton. Med operacijo nismo govorili o drugem kot o maratonih. Zato sem pričakoval, da mi bo dala čim bolj jasna navodila, kje je zgornja meja. Niti mi ni odsvetovala, da odstopim od projekta, temveč se je le spraševala, kje bom dobil izgubljeno kondicijo.
Iz vseh teh razlogov sem si dovolil, da me pri sprehodu okrog hiše spremljajo sateliti.
Uporabniški avatar
 solatka
ZdravkoC... sej vem, da veš, pa vseeno.... To je bila šala in nič slabonamernega. :)

No zdej pa se bom pobrala iz te teme, pa bom nehala smetit. :D
 Emil64
Res imajo poškodbe neverjetno moč. Ne samo da boli karkoli že-gleženj,koleno, kolk; vse skupaj se počasi preseli v glavo potem pa preskoči na okolico ki te hitro opozori, da po nepotrebnem težiš. Potem pa se znajdemo pred novim izzivom, tokrat psihičnim .Obvladati samega sebe je dodatna pozitivna vrlina, ki nam pomaga dvigovati samozavest.
Povečana teža, kondicija na nuli- vse to je šport, vendar ko to premagaš si še bolj zagret za ponoven vzpon, kot v dokaz sebi da zmoreš.
Sam sem se ravno tako odpovedal LM, ker imem bolečine v predelu dimelj, kakor berem nas je za cel klub ali pol navijaške tribune.
Takole na oko pogledano iz drugega zornega kota nas tudi poškodbe delajo močnejše.
Vsem nepoškodovanim želim, da v nedeljo uživajo...mi smo z vami.
Uporabniški avatar
 vencelj
Panike ni, življenje je pač tako, da ti vsake toliko na pot postavi tudi kako oviro, ki ti da misliti...S tem se je treba sprijazniti, poiskati nekaj novega, dani situaciji prilagojenega, bistveno je, da uživaš v vsaki dani situaciji. Vedno imaš možnost odločitve- ko si zviješ gleženj (dokaj pogosta zadeva in ne nekaj drastičnega, kar bi nekomu uničevalo življenje), pač poiščeš nekaj drugega, nadomestnega, kar te veseli, s čimer si zapolniš prosti čas, namesto da iz dneva v dan obupuješ nad svojo nesrečo...
odloči se pravilno...vse je v glavi...

Lep pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
solatka napisal/-a: ... To je bila šala in nič slabonamernega. :)

Kaj res :shock: jaz sem pa mislil, da se samo hecaš :wink:

Pazi, a veš zakaj imajo "cigani" toliko otrok?
:arrow: Ker se radi hecajo :D
Uporabniški avatar
 damajanty
Če gre za zvin gležnja, bi si jaz sposodila bergle in z njimi hodila na sprehode. Ali pa bi ga dobro fiksirala in probala rolat, če ne bi bolelo. Če nič od tega ne bi delovalo oz. bi to tisti dan že naredila, bi se na blazini razgibavala ali za par minut povadila kakšno skupino mišic.
Vedno se nekaj najde, glavo gor!
:)
Uporabniški avatar
 Sončka
solatka napisal/-a:ZdravkoC... sej vem, da veš, pa vseeno.... To je bila šala in nič slabonamernega. :)

Solatka, super si ga shecala (sem skor počla od smeha). Potem ti je pa ZdravkoC tako dobro odgovoril, da bi mu človek skoraj vse verjel. :D
Sem upala, da mu boš vrnila.... :wink:

Uživajte in ep dan jutri na LM, Sončka
Uporabniški avatar
 solatka
Sončka napisal/-a:
solatka napisal/-a:ZdravkoC... sej vem, da veš, pa vseeno.... To je bila šala in nič slabonamernega. :)

Solatka, super si ga shecala (sem skor počla od smeha). Potem ti je pa ZdravkoC tako dobro odgovoril, da bi mu človek skoraj vse verjel. :D
Sem upala, da mu boš vrnila.... :wink:

Uživajte in ep dan jutri na LM, Sončka

Kaj naj bi mu pa vrnila? :wink:
V bistvu sem mu jaz čist verjela.... :oops: Tud tisto o ciganih...
Od zdaj naprej bom smrtno resna 8)
Bojan Ambrožič napisal/-a:... z eno besedo obupno in obupano. Zredil sem za desetino telesne teže in imam prvič po 2-eh letih več kot 70 kg. Vsaka stopnica je napor, trebuh je tovor. Ves čas sem utrujen, se počutim uničeno. Spočiti se ne morem. Ker teka ni več, da bi me praznil, sem tudi ves čas slabe volje. Zdi se mi da ta nočna mora traja v nedogled...

Ampak glede na to, da še zmerom boli, vsaj še teden dni ne bom mogel teči...

Ma kdo kak predlog, kako pametno vajo, kaj bi počel, da bi vseeno malce hitro potekajoči proces izgubljanja moči? Že sedaj se počutim švohoten, kot rožica.

Dogodki niso tisto, kar se zdi, ampak so to, kar mi naredimo iz njih.
Bojan, saj ni bilo tako hudo, kaže pa, da si spet v polnem "zagonu". Škoda je le za nenastop na LM...
lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA