Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Staša
Classix napisal/-a:... že v mlajših kategorijah v bodoče potrebno uporabljati terminologije kot so ''z povabilom organizatorja'' ipd.

misliš "s povabilom..."

PS: Mal težim, ker je ponedlejek.;-)
 ton
Tudi meni se zdi prav, da se je zadeva uredila v zmagovalčevo korist, ker, kolikor štekam, je bila odločitev staršev tista, ki ga ni spravila v šolo tisto leto, ko so stopali v 1. razred njegovi 'koledarski kolegi', pač pa sta presodila, da bo zanj lažje z otroki prihodnjega letnika.
Glede na to, da bo fanta v športu že tako tolklo 'decembrstvo' (skoraj VSI vrstniki istega letnika so primerjalno starejši in ergo biološko spredaj), je takle uvod v neprijetnosti res neprimeren.

Organizator seveda ni mislil na take 'mejne' primere, ko je razpisovall nekaj, kjer se dve množici (8. in 9. razred + letnika 94 in 95) ne prekrivata - ampak prav je, da breme tega nosi organizator, NE pa tisti, ki sodi v eno teh množic, v drugo pa ne.
Nazadnje spremenil ton, dne 27 Okt 2008, 15:36, skupaj popravljeno 2 krat.
 SamoR
Fant Jan, letnik 95, je premagal celoten letnik 95 in še 94 za povrh, a mu samu jaz privoščim zmago. :oops:
Vsi ostali navijate za "izjemo", letnik 93. Tudi prav, jaz bom vedno na strani tistih, ki nimajo nekih potrdil, ki niso izjeme.
Uporabniški avatar
 bojank
zz topka napisal/-a: ...
Po razgovoru z direktorjem je ta ocenil, da naj bi bila stvar kristalno čista in da bo do koca tedna skoraj zagotovo vrnjeno, kar so Urbanu vzeli.
...

Z zanimanjem prebiram to temo, pa čeprav so moji otroci že izven teh pasti.
Menim pa, da stvar ni kristalno čista, saj bi organizator v tem primeru že lahko popravil rezultate oziroma vsaj napisal pravo letnico Urbanovega rojstva.
Le eno vprašanje:
Ali pomeni, da če se tekmuje po pravilih AZS (ki niso kot edina navedena v razpisu), veljajo tudi razna individualna potrdila, dogovori AZS s posameznimi tekmovalci oz. člani AZS? Tudi v primerih, ko AZS ni organizator?
 Vinci
SamoR napisal/-a:Fant Jan, letnik 95, je premagal celoten letnik 95 in še 94 za povrh, a mu samu jaz privoščim zmago. :oops:
Vsi ostali navijate za "izjemo", letnik 93. Tudi prav, jaz bom vedno na strani tistih, ki nimajo nekih potrdil, ki niso izjeme.

Če bi se rodil dva dneva kasneje, torej 1.1.1994, seveda več ne bi bil izjema. Potem bi bilo kul?
Uporabniški avatar
 Staša
SamoR napisal/-a: Tudi prav, jaz bom vedno na strani tistih, ki nimajo nekih potrdil, ki niso izjeme.

beeeee-beeee

;)

PS: Saj ne navijamo za enega ali drugega. Če je bilo nejasno, ni kriv ne eden ne drug, pač pa tisti, ki je pripravljal razpis. In verjamem, da bodo uredili profesionalno (v soboto so bili verjento bolj pod pritiskom in zato živčni, recimo) ter da se drugo leto to ne bo ponovilo. Ne vem zakaj bi se bilo treba postavljati na neko stran?
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Ja, kul, dejmo pobit vse medvede, ker nimajo potrdil, da lahko žrejo po smetnjakih, ker jim EU ob poznavanju vsega in še česa ne pusti mrhovišč.

Dej, dej SamoR ob takih izjavah ti privoščim, da bi ti življenje postreglo s kakšno doživljensko birokratsko zapreko!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Bravo Staša,

če je prvenstvo osnovnošolcev, potem je vazno da hodiš v razred,
če je prvenstvo po letih je pomemben datum rojstva.
Če iz razpisa to ni jasno, potem naj organizator to popravi do naslednjič.

Če pritožba ni bila pravno pravilno podana, se tudi ve .....

Skratka tudi tu gre za pravno državo, navijanje je pa brez veze, ker je pravica enega, krivica drugega.
Zato se tudi jaz ne bom postavljal na nobeno stran, ker gre potem za navijaštvo.
Otroci so pa zopet žrtve odraslih in njihovih pravil, ki jih očitno še sami ne razume(jo)mo.
Uporabniški avatar
 meduza
"Če pritožba ni bila pravno pravilno podana, se tudi ve ..... "

V življenju večinoma vse poteka po pravilih v skladu z ZUP-om, ji posameznika upošteva kot neuko stranko. V tem primeru ni važno ali je pritožba podana pravilno, važno, da je jasno za kaj gre.
Uporabniški avatar
 shash
1. BRAVO Urbanu za zmago - čestitke

2. Organizator naj pošlihta stvari, ne pa da se lahko zgodi, da nekateri ( URBAN npr.) sploh ne sme tečt - saj je osnovnošolec, nepravega letnika, oziroma ni srednješolec pravega letnika. In kje naj sedaj revež teče?

3. Strah me je tistih, ki se pritožujejo že na takih rekreativnih prireditvah, kjer je namen druženje in zdrava zabava, kaj vse so sposobni narediti, ko bo šlo bolj zares????

LP
Uporabniški avatar
 mare
ton napisal/-a:Organizator seveda ni mislil na take 'mejne' primere, ko je razpisovall nekaj, kjer se dve množici (8. in 9. razred + letnika 94 in 95) ne prekrivata - ampak prav je, da breme tega nosi organizator, NE pa tisti, ki sodi v eno teh množic, v drugo pa ne.

Tako kot je razpis napisan je stvar jasna. Tekmovalec mora biti v ustreznem razredu in hkrati ustrezen letnik (kar ni nujno pravično). Sicer čestitam "obema zmagovalcema" za odličen tek, mentorji in starši pa bi se lahko malo zamislili nad pomenom, ki ga pri otrocih dajejo zmagi. Če je zmaga res tako pomembna, bodo zanjo pozneje naredili res vse.

Sicer pa me tale dogodek spominja ne neko tekmovanje 16 letnikov, ko so za turke nastopali bradati možje, na videz odrasli, na tribunah pa so zanje navijale žene in celo njihovi otroci. Najbrž so šli tudi oni prepozno v šolo.
 SamoR
Mare je pravilno prebral razpis. Ker pa je razpis napisan do Urbana krivično, predlagam, da ga razglasijo za zmagovalca teka "8. in 9. razred", Jana pa za zmagovalca teka "letnik 94, 95".

Ne zdi pa se mi prav, da je ob Urbanu v rezultatih naveden LR 1994, kar je očitno napačen podatek! Ne more ti AZS dati potrdila, da si letnik 94, če si rojen 30.12.1993.
Uporabniški avatar
 romanl
Fant je premagal za leto in dve mlajše in za glavo manjše. Žal je fant žrtev špekulacije ali šole ali staršev. Pravila so bila čisto jasna in tisti, ki je fanta prijavil mu je lahko k letnici pripisal le 94 ali 95. In sedaj je kriv organizator.
Uporabniški avatar
 Bjkulinka
Razpis je bil jasen kot beli dan. Žal mi je Urbana in njegovih staršev. Življenje je kruta dirka, že pri petnajstih ali še prej. Bo imel fant eno izkušnjo več v življenju. Nekako izbrisan je, bi lahko temu rekli. Spodrsljaj organizatorja, nič drugega. Birokratska zagata. Da bo volk sit in koza cela pa nimam prav nobene ideje :bum:
Urbanu želim, da ga ta neprijeten dogodek ne potolče preveč in veselo tekanje naprej.
Uporabniški avatar
 majcha72
Tole mi že ves dan po malem hodi po glavi. En velik šmorn je nastal iz vsega skupaj se mi zdi.
Vsekakor sem mnenja, da če so mu pustili tekmovat, mu morajo pustiti tudi da zmaga. Če ni ustrezal pogojem za na štart pa bi ga morali zavrniti prej, ne pa potem, ko dečko prehiti vse po spisku. Zdaj v tej zgodbi ni "nastradal" samo on ampak tudi vsi trije za njim. En teden so 1., 2., 3., potem pa kar na lepem 2., 3., 4.
Vprašanje je tudi, če bo obljubljena "vrnitev zmage" prinesla kaj koristi komurkoli. Neko zadoščenje na dolgi rok že morda, okus bo pa po mojem hudo grenek.
Sem pa hvaležna za tole štorijo. Ker se tudi nam lahko zgodi kaj podobnega - na začetku januarja rojenega otroka smo všolali prej. Bom hudo pozorna pri takih zadevah. Ker ni vredno, res ne.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA