Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 sephadex-75
Jaz sem pa konstantno mislila, da je meja 120 za ženske in 130 za moške. No ja, se človek vsak dan kaj novega nauči.
Uporabniški avatar
 Loni
Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino
Šlajmerjeva 6, 1000 Ljubljana, Tel.: (01) 543 81 00
Vsak delovni dan: 7.00-15.00
Četrtek: 7.00-17.00
Uporabniški avatar
 matej712
Mene so klicali 7.10., ker so potrebovali moje trombocite. Vseeno se nameravam akcije udeležiti še enkrat pred novim letom.
Uporabniški avatar
 T1
matej712 napisal/-a:Mene so klicali 7.10., ker so potrebovali moje trombocite. Vseeno se nameravam akcije udeležiti še enkrat pred novim letom.

Pa ravno tvoje so potrebovali :shock: ?
Uporabniški avatar
 Classix
Takole...z @ ales sva se danes okoli enajstih dopoldan pofočkala na zavodu. Čakalna doba po opravljenih formalnostih (vpis, test) je cca. 60 - 90 minut. Pričakujejo, da jo po prazniku vseh svetih ne bo več. Udeležba je zelo zaželjena.

P.S. Manj kot me je skupaj...višji hemoglobin imam. Danes 169.

Slika

LP
Matjaž
 Janazaspana
vencelj napisal/-a:Kakšen imajo timing na Šlajmerjevi?
LP, vencelj

Zaradi poziva in primanjkljaja krvi je tajming nekoliko spremenjen. Delajo dlje in tudi čez praznike.

ZTM
Uporabniški avatar
 lojzeP
Janazaspana napisal/-a:Zaradi poziva in primanjkljaja krvi je tajming nekoliko spremenjen. Delajo dlje in tudi čez praznike.

ZTM

če je pa tko, se pa jutri tudi jaz oglasim - navajen na dopoldansko malico :D edino na črnega bom izgleda moral sam :cry:
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Pozdravljeni
Danes zjutraj sem tudi jaz dal kri. Vrste in čakanja ni bilo. Nič ni lepšega, ko narediš nekaj kar lahko nekomu morda celo reši življenje.
Lep pozdrav vsem.
S. B.
 ton
Ufha, v četrtek sem tam preživel dobri dve uri v vrsti, je šlo pa sicer prav prijetno in sploh imam hemoglobin PB (152!).

Sem pa malo gnjavil prijaznega dohtarja, kako bi bilo, če bi ob ohranitvi prostovoljnega načina darovanja vendarle malo stimulirali predvsem tiče in tice naše baže s preprostim hemogramom 'za domov'... Menda to ponekod (NM?) že delajo, mi je bilo pa pojasnjeno, da gre za visok strošek nabave ustrezne mašinerije, torej v današnjih razmerah ni za misliti na takšen luksus.
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Tudi jaz sem bil s svojim HGB 168 kar precej zadovoljen...
Uporabniški avatar
 Matej
Bravo Aleš!

Tudi mene so pred kratkim klicali z ZTK, tako da se lahko tu pofočkam.
 lidi-san
Ravno včeraj sem bila na krvodajalski, 12 dni po maratonu. Me je bilo strah, da mi spet ne bodo hoteli vzeti krvi, kot lani, ko so me zavrnili, ker sem imela samo 120 hemoglobina!
Pa je uspelo, letos je vrednost 134 in evo, končno sem spet lahko dala tistih 4,5 dl krvi! Dober občutek.

Punce, če greste na odvzem krvi takoj po končani menstruaciji, je velika verjetnost da test pokaže, da vam je vrednost hemoglobina precej padla.

Lidija
Uporabniški avatar
 zajc
Danes sem dal kri, hemoglobina sem imel 147, glede na vaša poročila sem pričakoval, da bom imel to številko zelo nizko, na koncu pa za hrabrost dobil sendviče v neomejenih količinah. Mnjami :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA