prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
namignite mi prosim, kje naj iščem tekaško vetrovko (anorak) iz ČIM TANJŠEGA materiala, primerno za zaščito pred dežjem, z membrano (da diha) - ne rabim še bolj švicat in hujšat zraven :P :wink: .

brskala sem že na www strani Intersport-a (sedaj, ko imamo kupončke za 20% znižanje), ampak nič otipljivega.... :cry:
 luzr
Kako ni nič otipljivega. Pojdi "oštlatat" Adidasove vetrovke. Dihajoče so izvedbe Adistar. Meni se zdijo celo pretanke. Ženske so rdeče in bele. En model ima morda celo kapuco. Neznižane cene med 100 in 130€.

Nike(?bele in svetlo modre) in Asics (rumene?) imata vetrovke, ki so približno v rangu Adidas Snova. Od 60 do 80€. Za moje pojeme premalo dihajoče.

Tomas ima verjetno kaj podobnega, poglej na spletni strani.
.................................
Jaz bi počakal na 30 odstotno znižanje...
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
ja, zgleda, da jih bom res morala v "živo ošlatat" :D , ker na net-u nisem našla nobene ponudbe (če si govoril o Intersport-u).

cena :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock:

ja, ampak ne bom čakala na 30% znižanje (čeprav sem z gorenjske :twisted: ) - zdej jo rabim!!!

hvala Ti za namig.
Uporabniški avatar
 MarP
Metkamarjetka

Nič komplicirat. Jaz imam vetrovk kar nekaj, pa se v praksi daleč najbolje obnese Intersportova ProTouch, ki stane cca 30-40€. Dobiš jo v sivi ali rdeči barvi.

Diha odlično, pa kljub temu da je tanka mi v njej ni nikoli hladno.

Lp
Marjan
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
MarP napisal/-a:Diha odlično, pa kljub temu da je tanka mi v njej ni nikoli hladno.

problem je, da je meni tako ali tako skoz vroče :? - ravno zato rabim ČIM TANJŠO z membrano, tako čim bolj "luftig" :wink:

grem še danes "ošlatat" tele reči .....
Uporabniški avatar
 Loni
Loni je kupila
:arrow: iz goretexa ta šminkersko živordečo Montura ultralite varianto v domačem planinskem društvu po primerno znižani ceni (brez zračnikov), šminkerska pa zato, ker enostavno sem jo hotela imet, ko sem jo videla
:arrow: tako za v njej konkretno dihat in švicat imam pa kar Bengerjevo iz Hervisa, kupljeno tudi v akciji
:arrow: :arrow: obe preverjeni na teku in se obneseta.
:arrow: :arrow: sem naštudirala vse tiste gor prilepljene, kar se je dalo, tudi v praksi prešlatala, za tiste za on line nabavo imava z Luzrjem isto mnenje, je fajn zadevo sprobat pred nakupom, če ti je sploh prav.
:arrow: :arrow: Protačeve imajo tudi eno pomanjkljivost - v naših štacunah je bolj švoh s količino manjših številk, najmanjša, ki je prišla pred oči, je bila L.
PS Luzrja se tle kar splača poslušat.
 bokij
Ošlataj kakšno CRAFT-ovo vetrovko v Promontani, nakaj tankega tekaškega ima tudi Maya-maya, za malo več denarja pa dobiš marsikaj v Koala sport na Bledu. Lahko pa poskusiš kakšen kolesarski windstopper, ki se baje odlično obnese, poglej v kolesarskih trgovinah. Intersport pa na netu nima vse ponudbe, tako da tudi tja.

Lahko sporočiš za kaj si se odločila, da bom na ovalu videl ktera si...

Dober nakup želim,
Bojan
Uporabniški avatar
 Z*
[quote="metkamarjetka"][quote="MarP"]problem je, da je meni tako ali tako skoz vroče :? - ravno zato rabim ČIM TANJŠO z membrano, tako čim bolj "luftig" :wink: quote]
Ampak če ti je stalno vroče, tako sploh ne rabiš jakne, a ne :shock:, zakaj bi jo sploh morala imeti?! :?:
Tudi jaz je iz istega razloga nimam - je pač ne rabim.
Uporabniški avatar
 Loni
Danes sprobala še ta fensišmensi vetrovko v konkretnem dežju, sem z njo tudi na uporabnem področju zadovoljna, ne samo z izgledom.
Uporabniški avatar
 Andreja_T
js imam za tek čisto navadno "plastično" nedihajočo vetrovko, ki jo uporabljam samo takrat ko dežuje, drugače imam flis, če je zelo hladno. zakaj? tako ali tako je 100% vlažnost v zraku in hudo teče z mene, vetrovoko imam samo zato, da se ne ohladim.

drugače je seveda za hribovske ture, za tja imam eno fensi jakno softshell za manjše nalivčke in goratex za večji dež. sem obe sprobala tudi pri teku in dejansko ni skoraj nobene razlike (vsaj za moj okus)
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
evo, sem ošlatala, pravzaprav nič ošlatala v Intrsport-u : nimajo NIČ!!! ena moška vetrovka je visela tam, pa še tista nikakva. prodajalec mi je tako ali tako zatrdil, da nima smisla kupovati anoraka, ker na "dihajo" niti tisti, ki naj bi :shock: . ok, pol pa nič - pač jim ne bom naredila prometa.

bojan: tako me žal po anoraku ne boš mogel spoznati :wink: . zaenkrat! mogoče :roll: si priskrbim kar tisto kolesarsko varianto.

Z* : iščem anorak in ne jakno! le-tega bi rabila le za dež ! drugače sem tak tip, da mi je vroče še pozimi, ko je okrog nule :? :D
 luzr
metkamarjetka napisal/-a:evo, sem ošlatala, pravzaprav nič ošlatala v Intrsport-u : nimajo NIČ!!! ena moška vetrovka je visela tam, pa še tista nikakva. prodajalec mi je tako ali tako zatrdil, da nima smisla kupovati anoraka, ker na "dihajo" niti tisti, ki naj bi :shock: . ok, pol pa nič - pač jim ne bom naredila prometa.

bojan: tako me žal po anoraku ne boš mogel spoznati :wink: . zaenkrat! mogoče :roll: si priskrbim kar tisto kolesarsko varianto.

Z* : iščem anorak in ne jakno! le-tega bi rabila le za dež ! drugače sem tak tip, da mi je vroče še pozimi, ko je okrog nule :? :D

V Ljubljanskem Intersportu v Šiški so te zadeve imeli mesec dni nazaj.

Anoraki iz polivinila ali tisti gumirani res ne dihajo. Različni materiali z vgrajeno membrano dihajo.
Tudi običajni Goretex ali lažja izvedba gtx xcr.
Ravno tako obstaja cela množica drugih materialov, ki prepuščajo pot(vodno paro) navzven, mokrote navznoter pa ne.

Kolesarske vetrovke imajo včasih daljše rokave od tekaških, nekatere nimajo žepov, ponavadi nimajo kapuc.
Večinoma so toplejše od tekaških, razen redkih izjem. Potemtakem predlagam, išči najtanjšo vetrovko.

Čisto tanke anorake, ki ne dihajo prodajajo tudi alpinistične trgovine. Večinoma so poceni, obstajajo pa tudi dihajoče in drage alternative (Pac lite).
Nekaj podobnega je imel včasih tudi Helly Hansen.

Poskušal sem različne vetrovke in ni potrebno izbrati najdražje...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA