prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Biz
Na spletni strani livestrong nameravam nabaviti par livestrong majic, pa me zanima, če veste, koliko znaša carina in druge dajatve na končno ceno (s poštnino ali brez)?
Uporabniški avatar
 Bor
Biz napisal/-a:Na spletni strani livestrong nameravam nabaviti par livestrong majic, pa me zanima, če veste, koliko znaša carina in druge dajatve na končno ceno (s poštnino ali brez)?

nazadnje ko sem jaz poskušal kupit zapestnice, se sploh ni dalo, oz. slovenije ni bilo na seznamu....bi pa tudi jaz nekaj vzel, pa deliva stroške...
Uporabniški avatar
 Mitch
Biz napisal/-a:Na spletni strani livestrong nameravam nabaviti par livestrong majic, pa me zanima, če veste, koliko znaša carina in druge dajatve na končno ceno (s poštnino ali brez)?

Mislim, da je treba plačat 20% DDV če je vrednost višja od 22Є + 3% carinskih dajatev na vrednost pošiljke. Če se ti ljubi brati imaš tukaj

http://www.carina.gov.si/si/informacije ... eko_poste/
 Sebastjan
Pozdrav; ko sem jaz gledal za bicikel iz USA sem dobil informacije na carinskem uradu Ljubljana.
Gospod David Piščanec mi je zelo prijazno prisluhnil in mi svetoval ter podal marsikatero informacijo. (kontakt:01 478 38 62).

lp
 Sebastjan
Če se odločite se pridružujem nakupu tudi jaz, pa si stroške še zmanjšamo.
Javite.
lp
 nana
Mitch napisal/-a:Mislim, da je treba plačat 20% DDV če je vrednost višja od 22Є + 3% carinskih dajatev na vrednost pošiljke. Če se ti ljubi brati imaš tukaj

http://www.carina.gov.si/si/informacije ... eko_poste/

Vse je ok, le carina je 3,5%, pri DDV se pa obračuna kot naši izdelki (možna je torej tudi 8,5% stopnja).
Sem pa prepričana, da bo marsikomu prišlo tole prav, jaz že ne bi iskala. :wink:
 trainer

S 1.12.2008 se bodo začele uporabljati spremembe o sistemu oprostitev carin v Skupnosti ter sprememba ter uredbe Sveta (EGS) št. 2658/87 o tarifni in statistični nomenklaturi ter skupni carinski tarifi, ...
"Uredba Sveta (ES) št. 274/2008 z dne 17. marca 2008 o spremembi Uredbe (EGS) št. 918/83 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti...
(... carinska oprostitev za vrednost pošiljke do 22 EUR, ki se pošilja neposredno iz tretje države prejemniku v Skupnosti, se s 1. decembrom 2008 spremeni na 150 EUR, ...)"

moral sem se registrirat in vam sporočit, verjetno dobro novico :lol:
 nana
Zdaj pa samo še počakam, da vrednost dolarja pade :wink: A bo? :lol:
 trainer
nana napisal/-a:Zdaj pa samo še počakam, da vrednost dolarja pade :wink: A bo? :lol:

Ne to se pa ne bo zgodilo, od 15 julija naprej se dolar samo še krepi.Zato pohiti, da bo nakup iz USA še sploh ekonomsko upravičen..

lp
Uporabniški avatar
 Biz
Če prav razumem gre na račun prištetii še dodatnih 23,5% na vrednost blaga in poštnino (ker je to skupna vrednost pošiljke), vendar le, če je pošiljka vredna več kot 150 eurov od 1. decembra dalje. To je odlična novica.

Kako pa je z povračilom ameriškega prometnega davka (tax-free nakup)?

Skupni nakup pa dvomim, da se splača, ker je treba zalagat (ali avansirat), prepošiljat itd. - prišparaš pa le del poštnine, ki itak ni visoka.
Uporabniški avatar
 INOT
Da ne bo kakšnega napačnega razumevanja-od 1.12. je oprostitev carine za blago v poštnem prometu od 22 do vključno 150 evrov, DDV pa ostaja nespremenjen.
Uporabniški avatar
 bobr
A zato sem se zadnjič čudil ob prevzemu pošiljke :lol:
 matej helbl
zapestnice imaš tudi na amazon.uk so sicer malo dražje, rok dobave je kratek.
Uporabniški avatar
 Biz
Za povratno informacijo. Blago je prihajalo dobrih 20 dni. Potem pa še carinski postopek, najprej dobiš dopis, da sporočiš podatke o računu za blago, potem pa pošljejo blago na pošto (itak, da te ni doma, takrat ko poštar nosi) in pri dvigu plačaš še carino + pošti za njihov trud (dodatno še 4 eur).

Carine ni, ker je bilo manj kot kot 150 EUR (brez poštnine, ki ni všteta), plačaš pa 20% DDV od osnove, ki je spet brez poštnine.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA