Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 david30
Imam poškodbo mišice na stopalu in me zanima najboljša krema ali gel za hitrejše okrevanje .
Za vsak vsak nasvet bom zelo zadovoljen in v naprej hvala
Uporabniški avatar
 Ksenija
imam poškodbo mišice in zelo sem zadovoljna z gelom - turbo gel F 23, mala ima poškodbo kolena in uporablja Ice power cold gel... pa una zadeva za konje je tud super... vglavnem sem preizkusila že marsikaj, najbolj pa pomaga počitek... hočemnočemmoram :roll:
Nazadnje spremenil Ksenija, dne 05 Nov 2008, 19:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ninchi
oi!
Jaz sem zelo zadovoljna z Ice power, tako hladilnim gelom kot ogrevalno kremo. Zelo pa mi tudi pomaga Jointace. Vendar te stvari so namenjene bolj za lažje poškodbe, če imaš kaj hujšega je pametno iti do dohtarja, če ni bolje in tako kot pravi ksenija..počitek.
lp

ninchi
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Sicer mi ni čisto jasno, kaj je mišljeno s poškodbo mišice (udarnina, natrganost, ...) pa itak vseeno, saj nisem na tem področju doma.
Imam le bogato osebno izkušnjo, da mi pri vnetju mišice zelo pomaga obkladek iz naribanega ingverja, in sicer čez celo noč povit na boleče mesto s folijo. Čez dan pa parkrat masaža, tudi npr. s turbogelom F 23.
Glede mirovanja imam pa tudi drugačen pogled - gibanje mora biti kontrolirano.
Uporabniški avatar
 Ksenija
ZdravkoC napisal/-a:Sicer mi ni čisto jasno, kaj je mišljeno s poškodbo mišice (udarnina, natrganost, ...) pa itak vseeno, saj nisem na tem področju doma.
Imam le bogato osebno izkušnjo, da mi pri vnetju mišice zelo pomaga obkladek iz naribanega ingverja, in sicer čez celo noč povit na boleče mesto s folijo. Čez dan pa parkrat masaža, tudi npr. s turbogelom F 23.
Glede mirovanja imam pa tudi drugačen pogled - gibanje mora biti kontrolirano.

hvala za nasvet za obkladek... sem se spomnila, da sama zelo uporabljam tudi gino, zase in pri mali, pri rokometnih zadevicah. Bom tudi ingver obkladek preizkusila. pravijo tudi da zelje pomaga, no sama nisem čutila spremembe. Me pa malce več zanima o kontroliranem gibanju?
Uporabniški avatar
 klatez
Ksenija napisal/-a:... Me pa malce več zanima o kontroliranem gibanju?

Ja nič, obuješ superge pa tečeš okoli Bele gore (http://sl.wikipedia.org/wiki/Mont_Blanc) in paziš, da tempo ni pod 4:00 min/km... A ne Zdravko? :wink:
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija napisal/-a:kul... glih zame 8) :oops:

Ksenija, da ne bi ti ta limit tempa upoštevala, zate je polžji limit koristen veš :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 IRA
Jest sem si tut "nategnila rit" :roll: na LM :twisted:

Je kr bolelo med in po teku, pol sem pa namazala s temle f23 ... zdej pa sploh ne čutim več ... ne bolečine ne riti :twisted: :twisted: :twisted:

Ne, ne ... resno te dobr zakuri ... superca :P
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klatez napisal/-a:
Ksenija napisal/-a:... Me pa malce več zanima o kontroliranem gibanju?

Ja nič, obuješ superge pa tečeš ... in paziš ...

To je to

Zanimivo je, da sem bral pri vneti pokostnici o 4-6 tednov počitka, pri iliotibialni vezi tudi podobno ... jaz pa sem imel v prvem primeru 1 dan, v drugem pa 2 dni počitka.

Zanimiva je tudi dikcija v publikaciji "Vrhunski dosežek" (članek o ahilovi tetivi), da je možno, da je aktiven program učinkovit bolj zaradi neposrednega delovanja na bolečino, kot zaradi celjenja ...

Seveda pa je treba prisluhnit telesu. Skrivnost ni v prisluhnit niti v telesu, temveč je menda res vse v glavi. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Radolca
imam nekaj težav z ahilovo tetivo. pojavljat so se začele pred tremi leti. tudi v klanec sem zaradi tetiv težko hodil. nogo oziroma gleženj sem začel obkladati z ledom za cca 15 minut. ko se je to končalo, sem direktno z ledom malo podrgnil po tetivi. in neveretno, danes so tetive (sta tetivi dokler bosta) v redu. razen po ljubljanskih 42 sem jih moral ponovno malo "pocrklat". tega pa še ni bilo potrebnegaSlika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA