prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Uporabniški avatar
 Tekač 215
Adidas.Pred leti sem bil z enimi Adidaskami zelo zadovoljen in sem jih nosil do razcefranosti.Bile so res dobre za tek in v njih sem bil tudi kar tako.Bile so tudi nekakšne posebne barve rumeno črne,kupil pa sem jih za zelo majhen denar,nekakšni rasprodaji v stari Ljubljani.Zelo sem bil zadovoljen z njimi (ohranil jih bom v večnem spominu)!Od takrat sem prisegal na Adidas...a vse,ki sem jih kupil kasneje niso bile tisto,kar so bile te.Tudi danes imam ene Adidaske a...Razmišljam celo,da bojo moje naslednje neke druge znamke.Morda Nike,ki vodi v anketi.LP. Tekač 215 P.s. Malo bolj preveč napisano o enih supergah in malo čustveno do mojih bivših...a,naj mi bo.
Uporabniški avatar
 Jančika
Zadnja dva meseca tečem v Nike Air Zoom Elite, zelo zadovoljna (hvala gospodu iz TS v City Centru v Celju, ki mi je res dobro svetoval in si je zame in za moje kaprice vzel tričetrt ure). Prej sem tekla v Mizuno Wave Ascend, ki so izrazito terenski copati. Sicer so se super obnesli, ampak so mi sčasoma postali pretežki.

Za primerjavo - ko sem prvič tekla z Najkicami po malo bolj razdrapanem terenu, sem si skoraj zvila gleženj, v Mizunkah pa na isti progi tistih par kamnov še opazila nisem. Po drugi strani pa zdaj med tekom skoraj nimam več bolečin v desnem kolku in rami (oboje posledica zamaknjene medenice zaradi zvite hrbtenice).

Še pred Mizunkami sem imela Adidaske, s katerimi sem bila tudi zadovoljna (pojma nimam, kateri model je bil).
Uporabniški avatar
 DAVID 08
Desni kolk - matr, ga še zdej tam pa tam čutm. Zdej tečem pet mesecev, prve tri mesece sem letel po makadamu, bolj mehka podlaga, da se noge navadijo teka,.... In nato grem jst brihta teč mojih prvih 10km po asfaltu :bum:, prej pa nikoli. Naslednji dan pa ojej. Po dveh mesecih ga še zdej čutim :evil:. Zdej mam druge superge, pa se mi zdi, da je mal bolj. No, to je bil moj tekaški kiks leta, drugače me pa tut rama mal heca, ampak ni sile.

LP
Uporabniški avatar
 pajo
Brooks racer st 3 D - veliki ljubitelj teka okoli in čez Rožnik jih ni dočakal. Sam sem jih vzel po dolgem pomerjanju in primerjanju še Asics in Mizuno. Najbolj so mi sedle na nogo kot pravimo. Zakaj nakup? Upam, da bom z njimi lahko bolje tekel na 21km v Ljubljani in Palmanovi. Pravim BOLJE ne pa HITREJe, da ne bo pomote. Sam z novimi supergami in istimi navadami pač ne morem biti hitrejši. :oops:
Uporabniški avatar
 paprikar
pajo.. a pol se še srečava na kakšnem teku? :D Na LM sm že prijavljen, Palmanova me pa tudi zanima, sploh ko berem vaše komentarje ob prijavi.

da ne bom offtopic - ta vikend (pa tudi LM in morebitno Palmanovo) bom tekel v Nike Pegasus ali Mizuno WR.

Se pa seveda pustim prepričat v nakup dodatnih superg. Mogoče Dedek Mraz prinese kakšne INOV8 :P
Uporabniški avatar
 Radolca
pred cca dvema mesecema sem kupil po polovični ceni SAUCONY OMNI. Trajalo je par deset kilometrov, da se je noga navadilav njih. So ožji v primerjavi z Mizuno, zdi se mi pa tudi, da imajo nekoliko višjo peto. Copat bolj oprime nogo kot Mizuno in se mi ja kar priljubil. Zadnje čase tekam samo še vnjih. Kakšne razdalje nad 30 km nisem še pretekel :)
 France
Zanima me koliko časa ste rabili, da se vam je noga privadila na copat, sem pronator in tudi copat je pronatorski ? Prvič sem si kupil pronatorski copat.

lp Franci
Uporabniški avatar
 niki
France napisal/-a:Zanima me koliko časa ste rabili, da se vam je noga privadila na copat, sem pronator in tudi copat je pronatorski ? Prvič sem si kupil pronatorski copat.

lp Franci

Jaz nisem imela nobenih posebnih težav oz. privajanja. Imam tudi superge za pronatorje. V začetku sem čutila, da je občutek rahlo drugačen, da so ojačani na notranji strani, me pa ni motilo, v njih sem se že od začetka počutila dobro.
Uporabniški avatar
 pajo
France napisal/-a:Zanima me koliko časa ste rabili, da se vam je noga privadila na copat, sem pronator in tudi copat je pronatorski ? Prvič sem si kupil pronatorski copat.

lp Franci

Nobenih težav - Asics 2120 sedaj že na zalogo :D žena samo oke zavija pod nebo. Samo pravilno nogo obračati pa bo.Sam vem če jo ne boli mečna mišica.
 capsicum
Za neraven teren in deževne razmere uporabljam nike pegasus clima, za asfalt in občasno tudi makadam pa reebok premier road plus kfs
Uporabniški avatar
 vasko
vencelj napisal/-a:Od danes naprej tudi Brooks racer ST3. Sprobal jih pa še nisem :roll:

lp, vencelj

Tudi jaz od danes naprej. :D
Zdaj pa čakam sonce, da jih preizkusim. 8)
Imam še Asics 1120, za off road pa New Balance 872.
Uporabniški avatar
 vasko
Ti čevlji so res super. Danes sem jih prvič obul in takoj z njimi naredil 17 km brez kakršnih koli problemov. :D :D :D
Uporabniški avatar
 rudi.k
Začel sem teči z Mizuno Wave Impulse(2x) in Nemesis(2x).
Sedaj imam pa Wave Creation 9 in Wave Impulse.
Kakšni copati so Mizuno v primerjavi s konkurenco?
Ne vem, drugih še nikoli nisem testiral. :wink:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA