prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Uporabniški avatar
 flikca
Jaz sem po štirih parih Mizunov potipala še drugje in ne grem nazaj. Seveda pa ima vsaka noga svoj prav ;)
Uporabniški avatar
 Biz
Adidas Supernova za pronatorje... kakšnih večjih izkušenj pa nimam, tako da težko primerjam. Vsekakor precej bolje od starih Mizunovih, ki pa niso bili v istem cenovnem razredu in niso bile za pronatorje, tako da definitivno ne morem pokarati Mizuna samo zaradi tega.

Uporabljam jih pa za vse: asfalt, makadam in hrib, ker so edine, ki jih imam :)

Baje moraš copate menjati na 400 km. Je to le orientacijsko in se potem bolj ravnaš glede na vidno obrabo podplata ali pa gre za utrujenost materiala, ki ni vidna na oko (elastičnost, podpora teži itd.)?
Uporabniški avatar
 Loni
flikca napisal/-a:Jaz sem po štirih parih Mizunov potipala še drugje in ne grem nazaj. Seveda pa ima vsaka noga svoj prav ;)

Ta sestavek se mi pa dopade. Sama sem potipala še Mizunke in ugotovila, da bom kar pri Bruksicah in starem dobrem Adidasu ostala.
Uporabniški avatar
 milan
Jaz uporabljam tiste, katere dobim št. 48, oz. japonska št. 310.

Stvar zgleda takole: Pridem v trgovino in rečem: "Katere copate imate. št. 48..."
Odgovor : Ja bolj slabo, običajno kak čuden model ali pa sploh nič...
Pa grem... ali pa kupim tisto kar pač je.
Uporabniški avatar
 Dalibor
:D

jaz uporabljam asics 1130 in nike ki sem jih kupil pred kratkim
obutev je treba pred nakupom poskusit ker ni vsaka blagovna znamka za vsakega
ljudje smo si različni in tudi naše noge so

:pivo:
Uporabniški avatar
 TomazSimec
Pozdrav.V svoji tekaški "karieri",ki traja poldrugo leto sem uporabnik dveh znamk:Mizuno in Nike. V začetku,ko je bil copat le copat,sta bila mizuno Nemesis in Precision 8.Po letu teka : :lauf: pa so se začele težave v levem kolenu,posebej na daljših tekih.Ugotovim da sem blag pronator in menjam za Nike elite4.Čeprau tudi pri teh ni šlo brez težav :-(( - žulji do 100km uporabe, sem ponosen lastnik že drugega para elitk, res super copat z pravšnjo mero blaženja in odzivnosti predvsem za tempo pod 4,00/km :juhuhu: . Moj prvi 42k maraton,ki se bo zgodil vl.2009 pa bom pretekel v Brooks racer St3 - I hope so. Lp
Uporabniški avatar
 lonely
:arrow: za hiter tek:Nike Air Streak Ekiden in Reebok 3rd Speed

:arrow: za polmaraton in maraton:Reebok Bislett ali Ultra Lite

:arrow: Trening:Mizuno Wave Genesis,Asics Gel Nimbus 10 in zgoraj naštete

:arrow: Najboljše do zdaj:Asics Gel DS Trainer 1in Diadora Mythos "Gelindo Bordin"

:arrow:V planu nakup Brooks ST Racer
 comet
Trenutno adistar control 5, sem lažji pronator.

Si pa ogledujem adizero CS in pa adidas_1 (V1), ima kdo izkušnje s tema modeloma?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Meni je doslej najbolj sedel na nogo Asics 2120 :cast: seveda za dolge teke
Uporabniški avatar
 5r002
Moje prve (kupljene februarja 2008): ASICS GT-2120 (čez 800 km), počasi za odpis... kar se teka tiče :)

Trenutno v uporabi - za zimske teke (kupljene oktobra 2008): ASICS TRABUCO 11 WR 8)

Za naslednjo sezono pa imam že pripravljene (kupljene oktobra 2008): ASICS GT-2130 8)

Zaenkrat sem s temi modeli ASICS-ovih copat zadovoljen, saj najbolj "sedejo" na mojo nogo :!: :D
Morda pa v prihodnje nabavim tekaške copate katerega drugega proizvajalca... če me bo kateri izmed njihovih modelov prepričal... :)
 biker
Pozdravljeni

kupujem copate za pozimi za asfalt, imam normalno nogo bolje ozko stopalo kot širšo,

hvala za odgovore
biker
Uporabniški avatar
 Miroslav
Lep pozdrav!

Najboljše mi na nogo pašejo tisti copati, ki jih imam doma.
Glede copat nisem izbirčen.
Trenutno uporabljam za suhe ceste Asics GEL 1110, katere sem dobil za par EUR, ker so bili stari model. Imam dva para, pa malo kombiniram.
Za zimo sem pa kupil Nike Air Citius, ker so bili ugodni, in se dobro obnesejo. Imajo Clima fit membrano, tako da ne premočijo ob dežju in grob podplat za brezpotja, dobri pa so tudi za asfalt.
Naslednji pa bodo tisti, ki bodo imeli velik popust in bodo dobro razmerje kvaliteta - cena.

Sem pa pristaš Nike in Asics copat.
Imel sem ene Adidas in Mizuno, pa se niso obnesli na moji nogi.

Drugače pa po približno 600 km copat upokojim, ker tečem večinoma po asfaltu.

:wink:
 DARKO ROVANŠEK
Približno deset let NIKE.Prej TIGER.Na začetku pred 25-30 leti pa tako nismo v Sloveniji imeli drugega kot ADIDAS.Preizkusil tudi že BROOKS GLICERIN.Zelo dobre. Sedaj se odločam,verjetno malo presedlam na BROOKS.Drugače pa samo za tekme uporabljam tekmovalne.Treninge delam v enih in ko minejo jih zamenjam.
Uporabniški avatar
 Koci
Za tek po neurejenih, travnatih in makadamskih poteh uporabljam Adidas Wanaka II GTX z GoreTex zaščito, so odlične, praktično neuničljive. Mislim, da bom zopet kupil Adidas.
Za dolge teke po asfaltu imam sedaj Nike, prej sem imel Mizuno Waveraider. Z Nike nisem zadovoljen in se bom vrnil na Mizuno. :D
 mojcica54
Pozdravljeni!
Ali obstajajo copati za močnejše? :D Js tečem občasno in imam trenutno ene nike copate, samo se mi zdi, da mi ne pašejo glih najbolj. Me potem tak noge bolijo. Mah sej veste sm bolj rekreativka in zacetnica :D HVALA! :oops:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA