Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 EčO
Jaz se bom pa na Šlajmerjevi zglasil v torek 25. 11. 2008 med 8 in 9 uro!

Da vidim, kaj bo meni pokazal hemoglobin! Upam, da bo vrednost zadostna da darujem svojo dozo!
Uporabniški avatar
 Classix
Torej...Aleš je to pridno urejal, sedaj pa se že spogleduje z spomladanskim soncem na Cipru...jaz pa ponižno vlečem topic na dan...da se ne pozabi. Glede na to, da je Palmanova mimo, da bo kmalu za vami tudi Barbara, da se bo pričelo nabiranje baze...naj se naredi tudi humano delo. Vabljeni na Šlajmerjevo v Ljubljani, ali na ostale krvodajalske akcije v vam bolj prijazni bližini. Pofočkajte pa se tukaj.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 EčO
EčO napisal/-a:Jaz se bom pa na Šlajmerjevi zglasil v torek 25. 11. 2008 med 8 in 9 uro!

Da vidim, kaj bo meni pokazal hemoglobin! Upam, da bo vrednost zadostna da darujem svojo dozo!

Službene obveznosti so botrovale, da sem svoj obisk na Šlajmerjevi opravil šele včeraj!

Sem bil presenečen nad vrednostjo hemoglobina v krvi! Glede na obseg letošnje sezone zavidljivih 166!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
EčO napisal/-a: ...presenečen nad vrednostjo hemoglobina ... zavidljivih 166!

:shock: Uoooouuu ... pomeni, da si zdrav :!:
Kaj te ješ :wink:
Uporabniški avatar
 RoKo
05.12- hemoglobin 138. Ravno dovolj za odvzem. Kriza.
 darcy
5.krvodajalska akcija TF je še aktualna :!: :!: :!:

Kri dal danes (cifre so bile BP)

lp Dare
Uporabniški avatar
 primus
Torej če še štejemo - v začetku decembra sem tudi jaz daroval kri.
Vse ok, hemoglobin je bil pa tudi pri meni nizek - in sem sedaj na terapiji; refošk in krvavice. :D :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Še zadnjič letos tudi midva z mojo boljšo polovico darovala kri na Zg. Velki. Je pa zanimivo, da so zavračali vse, ki so v zadnjem mesecu bili ali na Madžarskem ali v Italiji zaradi možnosti okužbe z virusom, ki se naj bi prenašal s krvjo :shock:
Uporabniški avatar
 veter v laseh
Danes sem sem odzval razpisu. :oops:
Uporabniški avatar
 Cormi
Še v roku TF akcije sem plemenito dejanje opravila danes v Domžalah. Hemoglobin še nikoli boljši-156 :shock:
Malo mi je bilo pa dolgčas po TF druščini, s katero smo v juniju praznili kantino na Šlajmerjevi :wink:
Uporabniški avatar
 grb
ales napisal/-a:
Saj zato pa je tokrat krvodajalska akcija v trajanju treh mescev. Ko boš opravil, se pa le napiši tule..

No evo pa smo. Eden mora bit tud zadnji, da zakljuci akcijo :)

G.
Danes sem bil na krvodajalski akciji. 8)

ales napisal/-a:Čeprav sem resno računal, da bomo za jubilejno peto krvodajalsko akcijo pripravili eno množično srečanje na Šlajmerjevi kak teden po Palmanovi, se mi je že včeraj po vabilu na dnevniku zazdelo, da ne bomo zdržali do takrat. Maloprej me je klicala iz ZTM in me skoraj rotila, naj pridem danes, najkasneje jutri in naj pripeljem še koga..

Zato sem se odločil, da kar takole objavim razpis. Najbolj pridni gremo lahko v teh dobrih treh mescih celo dvakrat. Upam, da nas bo v tem času čimveč darovalo kri. Ko se boste odločili, napišite v tej temi, da se vam še kdo pridruži, če ne prej, pa po opravljenem darovanju.

Kako darovanje krvi vpliva na tekaške sposobnosti, kako dvigniti hemoglobin in ostala modrovanja pa lahko najdete tule in tule.

Kaj: Peta krvodajalska akcija Tekaškega foruma

Kdaj: od srede, 29.10.2008 do petka, 30.1.2009

Kje: Zavod za transfuzijsko medicino Ljubljana, Šlajmerjeva 6, (ulica ob Zaloški, karta tule) ali kjerkoli se boste udeležili akcije po Sloveniji

Kdo: Vsi, ki se na dan darovanja počutite zdravi in zadostite ostalim kriterijem.

Zakaj: Da bodo še ostali sodržavljani imeli kaj od naše celoletne tekaške aktivnosti..

Nekaj splošnih pojasnil

1. Krvodajalske akcije se udeležite, če se počutite zdravi, če v zadnjih dveh tednih niste imeli povišane temperature, niste jemali zdravil, aspirina, insulina, antikoagulantov,... Če vam ne uspe priti tokrat, kri lahko darujete kadarkoli, organizirano bomo šli spet spomladi!

2. Na krvodajalsko akcijo ne hodite tešči, če se vam to zgodi, v restavraciji prej malo pojejte in spijte..

3. Nekateri delodajalci še vedno dajejo tudi kak dan dopusta za darovanje, večinoma pa vsaj za dan darovanja ne bi smeli imeti težav. Ob darovanju dobite potrdilo za delodajalca.

FAQ o krvodajalstvu: http://www.ztm.si/sl/krvodajalstvo/pogosta_vprasanja/

Za lažjo organizacijo dogodka se bomo tule po naši dobri navadi prešteli. Predlagam, da se vpišete vsi, ki lahko z ene 90% verjetnostjo napoveste svojo udeležbo, predvsem zato, da v primeru navala okrepijo ekipo, naročijo dovolj sendvičev, ... Poleg napišite še predvideni datum in uro.

Seznam okvirno prijavljenih:

Aleš, 30.10., 9.00 (cca), Lj
Classix 30.10. cca 9:40, Lj
unaena, 29.10., Lj
Kunec, 30.10., Logatec
Matej, 10.08, Lj
Sport Billy, 3.11., Lj
ton, 30.10., Lj
lojzeP, 31.10., Lj
matej712, 7.10., Lj
ero, 1.10., Lj
lidi-san, 7.11., Lj
zajc, 12.11., Lj
Ečo, 4.12., Lj
RoKo, 5.12.08
Vreme+žena, 12.08., Z. Velka
Primus, 12.08, Lj
Darcy, 22.12.08 Lj
veter v laseh, 13.1.09, Ljubljana
Cormi, 21.1.09, Domžale

:arrow: :idea: Bi ponovili akcijo iz obdobja oktober 2008 in januar 2009?
Ales :?:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA