Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 solatka
spela* napisal/-a:Ali je tek sam po sebi tisti, ki odganja negativne misli, ali pa to vendarle ni tako enostavno in moramo sami v sebi priti do nekaterih spoznanj, pa ne glede na to, ali tečemo ali ne? Nekateri tečejo/tečemo, se ukvarjajo/ukvarjamo s psi, drugi se ukvarjajo z jogo, tretji z glasbo - vsi ti bodo rekli, da jim njihova dejavnost daje energijo in odganja negativne misli. Tek je eden od načinov. Ni pa to avtomatsko zdravilo za odpravljanje negativnih misli. Te je pač treba predelati tako ali drugače, kar lahko pomeni tudi to, da moraš doseči dno, preden se začneš vzpenjati.

S ten vprašanjem se jaz pravkar spopadam - ali tek sam na sebi pomaga reševat stvari, ali pa je potreben kak "tornado", da prevetri podstrešje in srce.
NO vsekakor upam, da omili "telesne težave", ki spremljajo stresno obdobje.
Malo pokašljujem in malo me skeli po grlu....
pijem čaj+ C vitamin.

Ne vem, ali naj še malo počakam, da se 100% pozdravim, ali lahko vseeno glede na lažje simptome vendarle tečem??

Prosim vas za nasvet, kaj menite o tem.
Verjetno pa je to zdaj kar aktualna tema.

Lp vsem!
robertson napisal/-a:Malo pokašljujem in malo me skeli po grlu....
pijem čaj+ C vitamin.

Ne vem, ali naj še malo počakam, da se 100% pozdravim, ali lahko vseeno glede na lažje simptome vendarle tečem??

Prosim vas za nasvet, kaj menite o tem.
Verjetno pa je to zdaj kar aktualna tema.

Lp vsem!

Mene to ne bi ustavilo. Običajno mi tek celo pomaga pri okrevanju.
Vsekakor bo toliko različnih mnenj kot bo odgovorov na tvoje vprašanje.
Uporabniški avatar
 robertson
Hvala za odgovor.
Bo najbrž kar držalo, kar si napisal.
Najbrž je najbolje teči glede na svoje počutje...po občutku, da se ne preforsiramo.

Lp
Uporabniški avatar
 activean
Ja to popoloma drži. manjši prehlad ni ovira...odpravim ga ravno z tekom.
Pa sčasoma se organizem privadi na ves mraz pa to..pa postaneš trden in močan za kake bolezni :) (iron man) :P

Nč bat laufat
 nejce
Ja se strinjam z vami. Tudi jaz sem že nakaj manjših prehladov opravil predvsem ztekom. Njaprej sem tazmišljal, da ne bi šel, nato pa sem se odločil in rezultat je biv boljši. Nisem bil več prehlajen!
Uporabniški avatar
 vencelj
V neki drugi temi sem našel izhodišče za razmišljanje o tem, da tudi tek lahko predstavlja velik strošek: npr. če tečeš na 30 tekmah letno krat povprečna prijavnina 10 eurov :arrow: 300 eurov; prevoz povprečno 150 km na tekmo (če ne hodiš na bolj oddaljene) :arrow: dobrih 300 eurov za gorivo; dva para superg (najmanj) po 100 eurov :arrow: 200 eurov + ostali stroški (hrana...) torej skupaj blizu 1000 eurov.
Če gre za družino, je to bistveno povečanje stroška za prijavnine, superge in ostalo opremo :shock: :shock: .
Vse to ob dejstvu, da je tek še vedno eden najcenejših športov :!:

Povprečna neto plača v SLO je 900 eurov, vendar je takih malo, večina je na okrog 500 eurov (mnogi tudi manj), torej je letni dohodek 6000 eurov :roll: .
:hello:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Res je fajn prebirat TF :!: Sedaj je odprtih kar nekaj tem, v katerih se debatira o načinih treniranja (na 5 km, 21 km, o treningu maratona...), se izmenjujejo mnenja, izkušnje...zanimivo branje...Včasih me prime, da bi se oglasil, pa se raje ne, ker moje stihijsko treniranje nima nobene zveze s plani treningov, načrtovanjem in kot tako tudi nima uporabne vrednosti...
Tu pa tam pa lahko ponudim kak odstavek, na katerega naletim in se mi zdi zanimiv kot iztočnica za razmišljanje, eden takih (ponovno sem ga našel včeraj ob prebiranju VD) je tale:

Samo garanje in nič počitka naredi iz vas slabšega športnika

Nenavadno je, a drži: če boste utrujenemu, razbolelemu športniku ponudili dve možnosti, intenziven trening ali prijeten, sproščujoč dan počitka, se bo navadno odločil za prvo.
To še posebej velja za tiste, ki se ukvarjajo z vzdržljivostnimi športi, kajti tu brez garanja ni uspeha. A ni ga tudi brez počivanja.
Večina nas sicer navidez podpira načelo valovanja treninških obremenitev, v praksi pa radi treniramo malo preveč. K temu nas žene strah, da bi začeli nazadovati, če do sebe ne bi bili dovolj neizprosni.
Avtor celotnega članka Jim Bledsoe

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 miro
doktor Knap, je moj priljubljeni "pisec" v prilogi Polet.
Pred časom je napisal nekako takole: če je človek le dovolj vztrajen in potrpežljiv ,bo lahko v starejših letih tudi dobival medalje.

No jaz sem se spomnil na ta izrek, ko mi je Predrag - Maraton Umag, sporočil, da sem osvojil prvo mesto v pokalu Istra v mojem srcu - multi šport.
Izgleda, da sem samo jaz izpolnil normo vseh treh preiskušenj in zato tudi osvojil pokal.
No kakorkoli že ,jaz sem na ta osvojeni pokal pokal ponosen,čeprav ga verjetno ne bom osvojil nikoli več.

Moram pa napisati, da sem na vseh prireditvah izredno užival, tako, da se drugo leto zopet udeležim "pokala Istra...

lp
Miro
Uporabniški avatar
 lonely
Preizkušnje so bile:

-polmaraton Umag
-gorski tek Korita
-polmaraton Tar
-Kanegra-Portorož
Uporabniški avatar
 miro
Ne,ne lonely, to je bilo za tekaški del.
Jaz sem bil na triatlonu, daljinsko plavanje in mountnbike duatlon.
Lp
Miro

Ps: Vencelj, hvala za čestitke!
Uporabniški avatar
 lonely
miro napisal/-a:Ne,ne lonely, to je bilo za tekaški del.
Jaz sem bil na triatlonu, daljinsko plavanje in mountnbike duatlon.
Lp
Miro

Ps: Vencelj, hvala za čestitke!

A tako? Tudi mene čaka pokal ampak jaz sem samo tekel.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA