Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 tomi
Danes sem peljal nekaj tekaških prijateljev na ogled proge. Vesel sem, da sem kljub bolj slabemu vremenu srečal kar lepo število tekačev (eden je bil celo iz kategorije K100). Tudi iz domačega društva se letos obeta številčna udeležba.
Če ima še kdo željo potrenirati po progi, sem na razpolago!
Le pridno trenirajte!
Uporabniški avatar
 ari
Ker je bil lep dan, sva z ženo šla po progi. V Termah je bilo malce nerodno, ker nama na recepciji niso mogli prav dosti pomagati na vprašanje o poteku poti :?: :!: A se nisva dala, pomagala sva si z zemljevidom z internetne strani in šla mimo naselja do vasi Snovik. Tam sva se lovila na prehodu s ceste na gozdno pot, kjer je težko najti markacijo na travniku (je na zgornjem delu ob žici). Potem pa je bilo vse lepše in lepše. Megla se je razkadila in pred nama je bil krasen dan :lol: Pri cerkvici je bilo že skoraj kičasto! Nato spust po bližnjici, saj sem se nameraval podati po poti še enkrat, drugič seveda v tekaški opremi, žena pa je imela v načrtu obisk kopališča.
Spust je zelo strm a po svoje prav tako lep. Nekoliko pred Hruševko, tam kjer pot iz gozda počasi prehaja v travnik, pa je žena, ki je hodila prva, zavpila od bolečine in omahnila. Skočil sem k njej in opazil, da je čez markirano pot :!: napeta močna pocinkana žica, že malo oksidirana. Takšne v jesenskem gozdu niti slučajno ne moreš opaziti. Saj razumem, da je treba kdaj kakšno zemljišče omejiti, toda ne na takšen način!
Pa je šel lep jesenski dan!
Ženo sem za silo oskrbel, nato pa sva odšepala v dolino. To me sicer ne bo odvrnilo od udeležbe na Miklavževem teku in tudi z ženo bova najbrž še kdaj šla tja, ker je res lepo gori pri cerkvici.
Le tebe, Tomi, prosim, da poskusiš kaj urediti. Če že mora biti tam kaj zagrajenega, naj bo ovira vidna :!: :!: :!: , da se ne bo polomil še kdo, ki se bo vračal po tej bližnjici.
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 tomi
Moram priznati, da sem se zadnje čase v okolici Sv. Miklaža sprehajal, oz. tekel vedno le po progi, kjer bo tek potekal. Zato sem se danes namenil na tisto bljižnico - markirano pešpot, ki jo je včeraj opisoval tudi ari. Našel sem tudi tisto žico, ki je včeraj ariju in njegovi ženi prekrižala načrte. Ker sem ocenil, da je tam brez potrebe, (lastnik zemljišča je očitno pozabil nanjo) sem jo odstranil in na tistem mestu označil z opozorilnim trakom. Seveda pa previdnost ne bo odveč, kakor kjerkoli na planinskih ali pa zgolj na sprehajalnih poteh.
Vi kar pridno trenirajte, pa malo pod noge glejte! :lol:
Uporabniški avatar
 tarisa
Ker ne poznam terena me zanima, kje se po končanem teku vrne na start? Po isti trasi ali kje po bližnjici in kje bo potekala zaključna prireditev? lp
Uporabniški avatar
 ari
tarisa,
ena od variant je gotovo tista o kateri sem pisal. Pri cerkvici je napisna tabla s kar dobro markirano potjo v Snovik. Začne se pri WC-ju :? in se potem strmo spušča proti Hruševki. Prihraniš nekaj poti, vendar pa je spust zelo hud. Midva sva hodila v lepem vremenu in kar težko si predstavljam kako gre po mokri poti - če je zraven še kaj snega, je toliko bolj 'adrenalinsko'.
Sicer pa gotovo Tomi pozna še kakšno.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 tomi
Kot ste že v razpisu prebrali bo zaključna prireditev na cilju, torej pri Sv. Miklavžu. Bljižnica, ki jo je ari omenil je edina - pot skrajša za cca. 1500 metrov; je pa res precej strma. Če se bo komu res zelo mudilo domov, bo lahko prisedel v kakšen avto, ki se bo vračal nazaj na start. Prepričan pa sem, da tudi sprehod v prijetni družbi nazaj proti Snoviku ne bo nikomur škodoval! :D
Uporabniški avatar
 petka
tomi napisal/-a:Tek ne bo prezahteven tudi za tiste bolj ravninske tekače.

Se že veselim laufanja v hrib ! :D ( pa tudi namakanja v bazenu :lol: )
Uporabniški avatar
 tomi
Kdor si želi izogniti pisanju prijavnice na dan prireditve, se lahko prijavi predčasno. Na naslov tomo.petek@siol.net pošljite svoje podatke: ime, priimek, klub za katerega nastopate, letnica rojstva in pa, če spadate v kategorijo K100. Štartnina se plača na dan teka! :wink:
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Ja je treba mal dvignt temo, da se bo vedl da na naših koncih organiziramo super zadeve in tale je nekaj posebnega. :wink:
Pridte pogledat, mogoče MIKLAVŽ tudi za vas piškote peče :wink: pa ne pozabt na parkelne :twisted: , znajo bit kr navihan :wink:

LP Bojan
Uporabniški avatar
 MihaPR
Včeraj sva z Matejem preizkusila progo. super. Na vrhu pa fantastičen razgled, do Triglava in naprej.
Uporabniški avatar
 tomi
Ja, kot je že BO-JAN omenil, MIKLAVŽ že pridno peče piškote in ostale dobrote, na Tekaškem forumu pa se pridno prijavljate na naš tek! :D
Ker pa Miklavž ne ve s kakšnimi darili bi nagradil tiste najhitrejše v absolutnem vrstnem redu, se je odločil, da bo podelil tudi nekaj eurov: :wink:
1.mesto - 150
2.mesto - 100
3.mesto - 70
4.mesto - 50
5.mesto - 30
Seveda so zneski enaki tako za moške, kot za ženske :!:
Lp
 darjan
No pa bom tudi jaz se preizkusil na tem gorskem teku, ki bo moj prvi gorski tek, tak oda bomo videli kako bo... Škoda da letos te poti nisem pretekle ko sem bil v Šmartnem in sem vedno tekel skozi Kostanj pa do sv. Vida...

Sta trasi kaj primerljivi?

Drugače pa ja... SE VIDMO... :D
 AinE
Danes naju je na Miklavžu pričakal sneženi mož s šopkom suhega cvetja in štartno številko 40 na prsih :D .
Snega je od 10 do 15 cm 8) .
Obeta se zanimiva tekma :wink: .

Lp E.
Uporabniški avatar
 tomi
Ja, v soboto so bile na Miklavžu prave zimske razmere, danes dopoldne pa o kakšnem snegu ni bilo več sledu - tudi snežak je pobegnil višje gor, najbrž proti Menini planini. :wink:
Včeraj smo imeli z redarji, starterji in ostalimi pomagači na progi nekakšno generalko. Bilo je še nekaj snega samo v zadnjem - makadamskem delu, danes pa je proga že v celoti kopna.
Vreme v soboto bo O.K.; doma bodo ostali samo tisti, ki tečejo na tekih samo takrat, kadar so obvezna sončna očala.
Ker je proga nova se najbrž sprašujete, koliko časa boste potrebovali za svoj tek. :?: Po mojih izračunih naj bi tekač kalibra Zarnik Sebastijan progo premagal v času 21.17 min. :idea: Mogoče bo še malo hitrejši, če ga bo kakšen parkelj kje ob progi pričakal! :twisted:
 DR
Za vse udeležence in spremljevalce tekačev na 8. Miklavževem teku smo v Termah Snovik pripravili poseben paket bivanja:
Termin: 5.12. 2008 in 6.12.2008

35 € /osebo na noč

Tekaški ˝Miklavžev paket 35 €˝ paket vsebuje:
- namestitev v apartmajskem naselju 4*
- nočitev z zajtrkom
- neomejeno dnevno kopanje v termalnih bazenih
- nočno kopanje (petek in sobota)
- 1× vstop v zeliščno savno

Več na: http://www.terme-snovik.si/aktualno.php?id=20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA