Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 pajo
MKC napisal/-a:sam kako je pa danes kaj na PST-ju pa ne vem. po snegu še nisem (resno) tekel, pa tudi varno se mi ne zdi, vsaj s tako obutvijo kot jo imam sicer.

Včeraj na PST-ju super pa še kar veliko tekačev nas je bilo vsaj ta vreme. No eni in isti obrazi kot ponavadi.
 zappa
pajo napisal/-a:
MKC napisal/-a:sam kako je pa danes kaj na PST-ju pa ne vem. po snegu še nisem (resno) tekel, pa tudi varno se mi ne zdi, vsaj s tako obutvijo kot jo imam sicer.

Včeraj na PST-ju super pa še kar veliko tekačev nas je bilo vsaj ta vreme. No eni in isti obrazi kot ponavadi.

Tudi jaz včeraj popoldne PST od bajerja do Rožne. Kakšnega posebnega užitka nimam broditi po tisti mešanici plundre in stlačenega snega, ampak vsaj dnevno kilometrino sem opravil...
Uporabniški avatar
 Loni
pajo napisal/-a: Včeraj na PST-ju super pa še kar veliko tekačev nas je bilo vsaj ta vreme. No eni in isti obrazi kot ponavadi.

Pajo, bo treba smer zamenjat, bojo face takoj druge. Deluje :lol:
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Tudi jaz se nisem resneje tekel po snegu, pa ze komaj cakam. Sem bil v ponedeljek zjutraj prav razocaran ko na nasem koncu ni bilo nic. No ocitno bo prva prilika cez vikend, ko gremo na Veliko Planino.

Ce kdo kaj pozna tam gor je kaka ideja ali nasvet dobrodosel.

G.
 zappa
Loni napisal/-a:Pajo, bo treba smer zamenjat, bojo face takoj druge. Deluje :lol:

Ponavadi se je na koncu treba vrnit v izhodišče, tako da je menjava smeri nekje na sredini teka že vključena v ceno ... :wink:
Uporabniški avatar
 Pyrexia
Kake pa morajo biti superge, če tečeš po snegu? Meni namreč po snegu drsijo :?
 zappa
Pyrexia napisal/-a:Kake pa morajo biti superge, če tečeš po snegu? Meni namreč po snegu drsijo :?

Mislim, da ni superg, ki ne bi drsele, razen mogoče tistih z žeblji. Profili "zimskih" superg so običajno bolj grobo narebrani, imajo več lamel obrnjenih nazaj in nekateri v podplatu vložke nekakšne "lepljive" gume, ki se bolje oprime podlage. Ampak čudežev vse to ne dela, je pa vseeno boljše kot z navadnimi cestnimi copati - manj drsi in oddrsava pri odrivu. Je zelo odvisno tudi od stanja snega. Na ledu pa od vsega skupaj še največ pomaga previdnost...
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
včeraj sem se prvič po obilnejšem sneženju odpravila na Brdo - v pričakovanju zimske idile :) . ker pa sem imela občutek, da bo s severne strani vse preveč zmrznjeno, sem šla v nasprotni smeri urinega kazalca (kjer je bil cel dan sonček). tam pa: sama moča in blato :evil: . po takem dreku še nisem tekla. pa še z dreves je dol letelo (sneg, ki se je topil) :evil: . no, v gozdu pa je bilo res vse pomrznjeno, pot (pre)ozka za moje "racanje", tako da sem se po 20. minutah obrnila in se vrnila po tistem dreku nazaj :evil: Slika .
no, kljub vsemu so novi Wanaka dobro prestale blatno / vodni krst, le vezalke so se mi vmes 3X (trrrrrrrrrriiiiiikrat !!!) odvezale :evil:

pač ni bil ravno moj dan za tekanje :cry: :wink:
 Janazaspana
Moja najlepša dva teka sta bila, ko je ravno začelo snežit in se je sneg komaj začel oprijemat rožniških poti.
Upam da izdatno sneženje to zimo :)
Uporabniški avatar
 ninchi
Jaz si pa kar izberem kakšno cestno traso pa je! :) vsaj dokler je plundra pa blatno, ko pa bo čist belo pa juhej na snegc :D
 MKC
se pravi je danes po PST-ju še precej blatno in plundrasto? je bil kdo?
Uporabniški avatar
 Classix
MKC napisal/-a:se pravi je danes po PST-ju še precej blatno in plundrasto? je bil kdo?

Na mojem koncu (Galjevica, Livada...) blata ni. Je pa še nekaj snega in ledu. Držiš se bolj ob robu pa gre.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 ninchi
jaz sem šla danes pa je na nekaterih odsekih kar ledeno ja, tako da je treba mal pazit..tam kjer pa ni ledeno je pa malo blata, govorim pa o predelu Koseški bajer do Viča.
lp
Uporabniški avatar
 raf
Čeprav sem mislil, da sem za letos fertih z teki sem danes popoldan okrog 17 v Grosuplju na atletski stezi odtekel 6 km pri -3. kapa in rokavice ter pajkiice ter dres iz Palmanove so dobro prestale ta test in je pasalo, čeprav je bilo mrzlo in še meglica se je delala. V bistvu me zanima kako je z dihanjem pri takem mrazu. Nekje sem prebral, da ni dobro čez usta in je treba nos uporabiti.
Tu pa se pri meni pojavi problem zamašitve, ker več kot s 158 udarci ne morem dihati skozi nos, ker mi enostavno zmanjka zraka. Čeprav imam normalen pulz okrog 185.
Seveda sem potem pri nižjih obratih tekal in se navajal na ta občutek dihanja.
Je to normalno ali sem posebnež, kar se tiče tega dihanja.
Počutje trenutno brez posebnosti , kar se tiče smrkanja, Drugače se pa boljše počutim kot dan prej, ker sem se mal razgibal.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA