Moderator: lenči

wind
solatka napisal/-a:Za zdaj se ubadam z vprašanjem, kako teči po ledu :lol: (moja "proga" je namreč v celoti ledena :roll: )

Obstajajo mini derezice, ki jih natakneš na superge, malo pobrskaj po forumu, je že bilo govora o tem (če te res mika tek po ledu).

Jaz sem danes popoldne najprej razmišljal, ali naj grem z gojzarji zagazit v hrib, ali pa laufat, potem pa sem le odlaufal po snegu (12km, 167viš.m, 5:29min/km), okrog 15cm ga je, ni bilo treba gazit, sem lahko laufal po špuri, ki jo je naredil nekdo z džipom.
Je pa sneg zelo suh in se zato precej melje in rahlo zdrsava. V klanec se malo bolj matraš, po klancu dol pa leti kot sneta sekira :D, sneg super blaži udarce.
Uporabniški avatar
 UršaR
solatka napisal/-a:Leč jaz ne uporabljam, ker moje oči niso bile ravno najbolj navdušene nad lečami (premalo solzne tekočine - al kako se že temu reče).

Tudi jaz imam premalo solzne tekočine, pa kljub temu uporabljam mehke leče. Vendar nikoli prav dolgo (razen izjemoma), pa vedno imam pri sebi kapljice (neke vrste umetne solze) in takoj, ko začne praskati, nakapam v oko in je bolje. Ali pa za pol urce dam leče ven in tudi gre. Malo več "telovadbe" sicer, ampak mi paše, da lahko vidim tudi brez očal.

No, mogoče ti še manj jokaš, pa ti tele moje izkušnje ne bodo nič koristile. :roll:

LP, Urša
Uporabniški avatar
 solatka
UršaR napisal/-a:
solatka napisal/-a:Leč jaz ne uporabljam, ker moje oči niso bile ravno najbolj navdušene nad lečami (premalo solzne tekočine - al kako se že temu reče).

Tudi jaz imam premalo solzne tekočine, pa kljub temu uporabljam mehke leče. Vendar nikoli prav dolgo (razen izjemoma), pa vedno imam pri sebi kapljice (neke vrste umetne solze) in takoj, ko začne praskati, nakapam v oko in je bolje. Ali pa za pol urce dam leče ven in tudi gre. Malo več "telovadbe" sicer, ampak mi paše, da lahko vidim tudi brez očal.

No, mogoče ti še manj jokaš, pa ti tele moje izkušnje ne bodo nič koristile. :roll:

LP, Urša

Urša, pri meni je problem, ker sem imela na izbiro ali leče (poltrde) ali očala. Ker se dovolj poznam. vem, da bi obupala nad lečami (kot sem že enkrat - takrat sem imela mesečne leče), pa sem raje zbrala očala.
SEm pa tudi jaz uporabljala "solzice", brez tega ni šlo.

Razmišljam, da bi si nabavila mesečne leče, samo za šport. :roll:
Uporabniški avatar
 solatka
wind napisal/-a:
solatka napisal/-a:Za zdaj se ubadam z vprašanjem, kako teči po ledu :lol: (moja "proga" je namreč v celoti ledena :roll: )

Obstajajo mini derezice, ki jih natakneš na superge, malo pobrskaj po forumu, je že bilo govora o tem (če te res mika tek po ledu).

A to dejansko obstaja? Jaz sem se pa ravno kak dan nazaj delala norca, da bom z derezami tekla.

Aja, pa ne... me ne mika ravno tek po ledu. :lol:
Uporabniški avatar
 niki
solatka napisal/-a:

Jaz sem zaradi tega odločila za dnevne leče (samo imam mehke, ne vem ali obstajajo tudi za poltrde).
Uporabniški avatar
 solatka
niki napisal/-a:
solatka napisal/-a:

Jaz sem zaradi tega odločila za dnevne leče (samo imam mehke, ne vem ali obstajajo tudi za poltrde).

POltrde dnevne leče ne obstajajo. Pri meni je problem, ker imam cilindre, pa kao da s temi mehkimi lečami ne bi videla dovolj dobro. Ampak se mi zdi, da za čas športanja bi bile čist ok tudi dnevne.
Bom pa špe povprašala okulista naslednjič.
Uporabniški avatar
 Ksenija
danes že zjutraj tekla, mraz me ne moti. Sem bila nad rezultatom zelo zadovoljna, pa sedaj ugotavljam, da ni bilo ravno 5 km.. še vseeno sem zeloo zadovoljna, čeprav se je tale tempo zelo poslabšal... bo boljše, važno da lahko tečem...
Uporabniški avatar
 UršaR
solatka napisal/-a:Pri meni je problem, ker imam cilindre, pa kao da s temi mehkimi lečami ne bi videla dovolj dobro. Ampak se mi zdi, da za čas športanja bi bile čist ok tudi dnevne.

Jaz imam mesečne. Tudi jaz z očali vidim sicer bolje, ampak za šport prisegam na leče. Povprašaj okulista, pa boš najbolje vedela!

LP, Urša
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija napisal/-a:danes že zjutraj tekla, mraz me ne moti. Sem bila nad rezultatom zelo zadovoljna, pa sedaj ugotavljam, da ni bilo ravno 5 km.. še vseeno sem zeloo zadovoljna, čeprav se je tale tempo zelo poslabšal... bo boljše, važno da lahko tečem...

:laola :clap: Tempo itak ni važen halooooo, saj vemo kaj je cilj :toast: . Juhuuhuuu, samo da je nogica bolje :lol:
Si vsaj s tempom bliže meni :ignore:
Uporabniški avatar
 niki
solatka napisal/-a:
niki napisal/-a:
solatka napisal/-a:

POltrde dnevne leče ne obstajajo. Pri meni je problem, ker imam cilindre, pa kao da s temi mehkimi lečami ne bi videla dovolj dobro. Ampak se mi zdi, da za čas športanja bi bile čist ok tudi dnevne.

Jaz imam tudi cilindre, zaenkrat še vedno lahko uporabljam mehke, čeprav imam pri teh dnevnih lečah občutek, da mi ne izostri dovolj.. mesečne so mi do sedaj najbolj sedle, samo bi jih imela, če bi jih redno nosila, tako se mi pa ni zdelo smisla. Na koncu sem jih zares imela toliko časa v tekočini, da sem jih morala stran vržt, ne da bi jih zares redno nosila.
Sicer pa tudi jaz zaradi občutljivosti oči ne smem imeti vsak dan leče.. kao vsaj 3 dni v tednu brez..

Ksenija napisal/-a:danes že zjutraj tekla, mraz me ne moti. Sem bila nad rezultatom zelo zadovoljna, pa sedaj ugotavljam, da ni bilo ravno 5 km.. še vseeno sem zeloo zadovoljna, čeprav se je tale tempo zelo poslabšal... bo boljše, važno da lahko tečem...

Pridna :) Ti kar počasi pa ne pretiravaj.
Uporabniški avatar
 solatka

Bravo Ksenja. Kar tako naprej.
Uporabniški avatar
 UršaR

Oooo, pridna! Super, da lahko spet tečeš. Kar se pa tempa tiče, sem pa že rekla, da ga jaz še nekaj časa ne bom preveč naglas razglašala. :oops: No, najprej moram začeti spet s tekom. Sem pa v torek pridno hodila. Sem izkoristila prosto urico in sem se šla hitro hojo. Prima je bilo. Še malo, pa poskusim s tekom. Jutri grem spet k sestrci na obdelavo in upam, da mi bo prižgala zeleno luč za tek. Potem pa gasaaaa (z nekih 8 minut na km :oops: ).

LP, Urša
Uporabniški avatar
 Cormi
solatka napisal/-a: Pri meni je problem, ker imam cilindre, pa kao da s temi mehkimi lečami ne bi videla dovolj dobro. Ampak se mi zdi, da za čas športanja bi bile čist ok tudi dnevne.

Cilindri niso problem glede leč. Sama sem tako razmišljala 20 let, dokler me ni letos nova okulistka navdušila za leče. Celo bolje korigirajo vid, kot očala. Leča cilinder "pobere", tako mi je rekla okulistka. In tudi mi je rekla, da je na tržišču toliko vrst leč, da se za vsako oko najde, treba jih je pač več testirat. Kapljice za oči naj bi pa itak uporabljali vsi uporabniki leč, ker leča oko izsuši. Sama uporabljam mehke mesečne in sem res bolj srečna kot z očali, pa vidim še bolje ne slabše.
Tko da ne obupat nad lečami :)
Uporabniški avatar
 solatka
Cormi napisal/-a:
Cilindri niso problem glede leč. Sama sem tako razmišljala 20 let, dokler me ni letos nova okulistka navdušila za leče. Celo bolje korigirajo vid, kot očala. Leča cilinder "pobere", tako mi je rekla okulistka. In tudi mi je rekla, da je na tržišču toliko vrst leč, da se za vsako oko najde, treba jih je pač več testirat. Kapljice za oči naj bi pa itak uporabljali vsi uporabniki leč, ker leča oko izsuši. Sama uporabljam mehke mesečne in sem res bolj srečna kot z očali, pa vidim še bolje ne slabše.

Cormi, ja cilindri res niso problem pri lečah. Edini problem je, da cilindre "najbolj poberejo" ravno poltrde leče (ok, sej ne da sem tako pametna - ponavljam besede mojega okulista).
Problem pa je, ker moje oči ne prenašajo najbolje leč. Niti dnevnih kaj šele poltrdih.
No, pa tud moja potrpežljivost je problem pri tem. :oops:
Uporabniški avatar
 Cormi
solatka napisal/-a:
Cormi napisal/-a:

Cormi, ja cilindri res niso problem pri lečah. Edini problem je, da cilindre "najbolj poberejo" ravno poltrde leče (ok, sej ne da sem tako pametna - ponavljam besede mojega okulista).
Problem pa je, ker moje oči ne prenašajo najbolje leč. Niti dnevnih kaj šele poltrdih.
No, pa tud moja potrpežljivost je problem pri tem. :oops:

Probaj različne proizvajalce, jih je res veliko na tržišču.
  • 1
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA