Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Classix
Prvi teden sem odtekel po planu, vendar sedaj sledi 4 ali 5 dni tekaškega počitka. Če bo potrebno...tudi več. Preprosto gre za to, da se mi je dan po drugem teku na levi strani ob medenici pojavila bolečina, vzrok zanjo pa najdem le v ''preforsiranosti''. Po tretjem, krajšem teku, težav nisem imel, zato pa zopet danes po 12 K počasnega teka. Da bi bil vzrok za težave v menjavi copat (ista firma, le da gre za model pri katerem je več poudarka na blaženju, nekaj manj pa na uravnavanju pronacije), pa tudi ne verjamem, saj sem v letu dni zamenjal že tri pare. Torej...počitek, kot povsem normalen del treninga.

Prijetne jesenske dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Pametno, mislim, da vsi občutimo Sladke v nogah in telesu. Pa prijeten počitek in nato uživanje pri teku :lol: :wink: .
Uporabniški avatar
 Vreme
Zaradi službenih obveznosti sem komaj danes opravil prvi tek po Sladkih6. Ne vprašaj kako sem se vlekel, kot megla ki je v bistvu tako ali tako bila okoli mene. :D . Kot si rekel, tudi počitek je sestavni del treninga in naj bo tako!!
Uporabniški avatar
 lenči
Bravooooooo :laola . Bolečina pa naj hitro mine.
Uporabniški avatar
 Classix
Phhh...mar mi je za bolečino, važno da je povezava do mojega bloga na naslovni strani Siol-a Slika.

No, ker sem pač Slika, sem odstopil od programa za Gorico. Nekaj časa sem si zaradi tegaSlika, pa je dela hitro zmanjkalo in tako sem se odločil, da zimo preprosto Slika. Ne, ne...saj bom migal, sicer bolj na Slika, da ne bi izzival Slika in bil na pomlad čimbolj Slika.

Seveda pa vas bom še v naprej gnjavil z vsaj mesečnimi poročiliSlika

Sedaj pa Slika

Matjaž 'ma vas Slika
Uporabniški avatar
 Classix
Z današnjimi 6 K zaključujem mesec november 2008. Po teku se mi je zopet pojavila bolečina na levi strani medenice, katero zaznam že med hojo, tako da sklepam, da vzrok za poškodbo ni menjava tekaških copat, pač pa preprosto utrujenost. Prva tekaška pavza je bila očitno prekratka zato sedaj sledi vsaj dva tedna tekaškega posta, vmes nekaj plavanja, sprehodov po Golovcu, aerobne vadbe na sobnem kolesu, ter vaje za moč.
Torej november 08...86.4 K, od tega 24.8 K na ''Sladkih 6...teža 97.4 kg.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 IRA
Tolk mal kil maš že??? :shock:
The best!!! :twisted:

Glede počitka pa ... kar vzami si ga, če tako čutiš.
Res je, nam telo samo pove kdaj ga potrebuje, vprašanje je edino, če smo dovolj pametni, da ga slišimo!

Jaz sem po Sladkih6 čutila utrujenost in si skos govorila "še Palmanova pol bom pa en teden počivala" ... in tisti teden pred Palmanovo me je lenči nahrulila, če ne mislim nič počivat ... pa mi je kliknilo. Počivala sem praktično cel teden pred Palmanovo. Presenetljivo me je nehala bolet ritna mišica, podplat in noge so spet postale lahke.
Dam roko v ogenj, da bi se na Palmanovi bolj vlekla, če se nebi celo sesula, če tega počivalnega tedna nebi bilo...

In tudi posledic Palmanove ni bilo, dva dni kasneje sem bila že na fedrcih in sem šla kar tečt ... nekako ne čutim več tiste potrebe po počutku.

... vsekakor se splača počivat!
En teden, dva tedna, tri ... kolikor pač telo potrebuje!

Boš videl, da je samo utrujenost in da bolečine niso kakšnega globljega izvora ...

Konec koncev pa ... bil si zelo priden v tem letu, tako, da ti počitek že pripada :twisted:
Uporabniški avatar
 lenči
IRA napisal/-a: ... in tisti teden pred Palmanovo me je lenči nahrulila, če ne mislim nič počivat ...

:rol: :twisted:

Počitek si je treba vzet, meni prav paše tekaško lenarit in no, malo me že mika, vseeno pa se mi zdi, da bo zaradi tedna dni počitka potem vse lažje in užitki toliko večji. Zelo pametno deluješ, bravo :clap: .
Tole s težo ti pa odlično gre, še malo, pa mi boš dihal za ovratnik, bom morala še jaz kaj naredit :oops: :lol: .
Uživaj še naprej :lol:
Uporabniški avatar
 Ksenija
a lenči zna tud nahrulit :shock:
v glavnem Classix, prijatelj, točno vem kak se počutiš... prosim Božička naj mi prinese neboločo tačko... jepa zanimivo nekaj - pri teku je enakomeren tempo, gibi... vse ok... pa počivam. v službi pa skoz na nogah (ne sam tiste pol ure al pa uro al pa tri) pa obrat levo pa desno pa sem pa tja ... nihče ne reče da si vzameš čas tud od službe ;) sej ne rečem da bi si ga - jst delam v trgovini kjer je zdejle najbolj luštno... sam če zdržim ta tempo bom pa tud tega tekaškega... ker imam enooo hudooo željo ;) in jo bom uresničila - majke mi -sej itak pravijo da je vse v glavi ;)
Uporabniški avatar
 Loni
Loni tudi še počiva in paše, čeprav komaj čakam, da lahko nataknem superge. No, danes sem tekala po štacunah v Celovcu, tudi rekreacija, a ne? Rekorde v Palmanovi bom podirala naslednje leto, slabše kot je bilo to v nedeljo itak ne morem teči, no, lahko pa hodim.
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija napisal/-a:a lenči zna tud nahrulit :shock:

Če verjameš :-- :hehe: :--(
Uporabniški avatar
 Ksenija
lenči napisal/-a:

:cast:
Uporabniški avatar
 UršaR
Classix, ti se le spočij. Boš potem lahko štartal brez bolečin novim zmagam naproti. Sicer pa imaš v tem letu toliko zmag za sabo, da si res lahko privoščiš malo več tekaškega posta. Pravijo, da noge ne pozabijo teka. No, to prigovarjam tudi sebi, saj sem že en mesec na "prisilnem počitku" (kot da tega še nisem povedala, kaj?).

V glavnem - tekaški post nadomesti z letanjem po štacunah, pa bo. Lahko se greš pomočnika kakšnemu dobremu možu. Pa še obdarovanci bodo zadovoljni. Če pa boš imel premalo dela, pa samo povej, kam naslovimo pošto? :D

LP, Urša
Uporabniški avatar
 IRA
Ksenija napisal/-a:
lenči napisal/-a:

:cast:

To zgleda takolele:

lenči reče Slika

jest ubogam Slika
  • 1