Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

spela*
bobr napisal/-a:
spela* napisal/-a:1:50?
(A bi bilo to preambiciozno zame?)

A lahko komentiram na tole? :lol:

A se javiš za zajčka? :lol:
Seveda lahko komentiraš, zato pa sprašujem. Čeprav se je takšna tvoja napoved za LM izkazala za preambiciozno ...

raf napisal/-a:Špelca bereš mi mislil.
Moj domet je okrog te časovnice. Seveda bom moral malo povečat kilometrino, da bom lahko tudi v 15 in naprej kilometrih pospeševal in ne tako, kot sedaj, ko me na 15 malo zmanjka in se do 19 vlečem kot meggla in šele v zadnjih dveh km spet nakako padem v ritem.

Jaz imam pa drugačen problem, mene zmanjka malo pred koncem, kar pa je očitno predvsem psihične narave. :roll:

(a odpremo novo temo, se bojim, da smetimo tukaj ...)
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:(a odpremo novo temo, se bojim, da smetimo tukaj ...)

Ja daj odpri, da nasmetimo še drugje :)
Uporabniški avatar
 dannae
Ponavadi se razpišem, ker ste pa itak že vsi več ali manj vse napisali in ne bi spisala pravzaprav nič novega, vam posredujem slikovni material:
FOTKE
Pozdravček
D
 anah
Helo,

Slike sem objavila v dveh albumih

<a href="http://picasaweb.google.si/AnaH.Fensismensi/Palmanova#">Palmanova</a> 500 slik
in
<a href="http://picasaweb.google.si/AnaH.Fensismensi/Palmanova1#">Palmanova1</a> 93+2 slik

in tudi na <a href="http://anahribar.blogspot.com">blogu</a>

Slik sem naredila veliko več kot 593 (1362). Nekatere sem slikala večkrat, objavila pa samo eno sliko od vsakega, ki sem ga ujela. Skupinski sliki moram pa še uploadati v originalni velikosti.

Za mano sta stali dve Italijanki, ki sta poznali skoraj vse italijanske tekače po imenu in sem potem vedela kateri bi bili lahko naši in kateri ne. Nekaj Đovanijev sem pa vseno poškljocala.

Tudi jaz sem se imela lepo kot :clap: . Tak dober ''spirit'' je med tekači. In bom še šla. Sploh pa sem uživala ker je bila svetloba super in sem zaklopko lahko naštimala na ekstra hitro in tekače povsem zamrznila v gibanju. Pofotkala sem tudi te superduper tuše (prazne seveda) in okolico in v prihodnje naredila tudi še kak post na blogu.

Ko sem pa slike naložila na računalnik, sem pa ugotovila, da je dobro naštudirat kam se postavit, ne zaradi okolice, ampak glede na to, kaj želiš imeti na slikah. Če želiš malo bolj dramatične slike, potem je tam, kjer sem bila jaz super. Stala sem pomoje ravno tam, kjer je bila ciljna črta dobro vidna in ste nekateri še malo stisnili, nekateri se oddahnili... vse je pa vidno na obrazih tekačev. Fotograf, ki je stal na ciljni črti je imel pa verjetno precej bolj oddahnjene obraze na slikah, no čeprav je z 200mm segel ravno tja kot jaz s svojih 105mm.

Nekateri so se res kremžili, skoraj do nerazpoznavnosti, nekateri pa so pritekli čisto na izi.

Če ste se na kateri od slik našli in bi želeli imeti malo večjo kot je na pikasi, ali pa še druge morebitne slike, na katerih sem vas ujela, mi pišite na fensismensi@t-2.net in vam jih pošljem. Sporočite mi številko slike IMG_in cifra ali pa npr. 5/500 oz. 10/95, če je tekačev več pa opišite kateri/a ste in bom pobrskala če sem naredila še kako več.

LP

Ana
Uporabniški avatar
 Laufer
Ana hvala za slike.
Je bila spela* v ciljem finušu tako hitra, da naju na žalost ni na sliki :cry:
Uporabniški avatar
 Pero
Ana, lepe fotke!!
Žal se na nobeni ne najdem. No, razen na skupni :) . Res je, da nimam dresa od TF, ampak upam pa, da ne izgledam kot kakšen Italijan :)

Položaj v cilju je super, tukaj ti je bil pa še sonček naklonjen.
Maš pa kr luštno opremo :) Tista rdeča obroba na objektivu veliko pove :)

Dobro svetlobo še naprej! ;)
Uporabniški avatar
 dannae
Ana,
prekrasne fotke. Svetloba kljub opoldanski pripeki odlična... :wink:

Hvala
D
Uporabniški avatar
 Radolca
dannae napisal/-a:Ponavadi se razpišem, ker ste pa itak že vsi več ali manj vse napisali in ne bi spisala pravzaprav nič novega, vam posredujem slikovni material:
FOTKE
Pozdravček
D

hvala za slikce, glih v pravem položaju si me ujela :D
 anah
hvala za komplimente.
rdeča je moja nova najljubša barva :D

priznam pa da sem kar nekajkrat malo spočila roke in se mi je marsikdo izmuznil. pa od 2:00 do 2:20 sem imela premor. Sem se usedla na klopco ob vhodu tekačev na štadion, da sem počakala sestro, ko je šla vrnit čip in sve šli potem do busa in ujela še par tekačev tam, en Italijan je pa prišel do mene, sicer ga nisem povsem razumela, ampak mislim da mi je želel povedati, da narobe sedim, ker je cilj na drugi strani štadiona. svašta
Uporabniški avatar
 IRA
Radolca napisal/-a:
dannae napisal/-a:Ponavadi se razpišem, ker ste pa itak že vsi več ali manj vse napisali in ne bi spisala pravzaprav nič novega, vam posredujem slikovni material:
FOTKE
Pozdravček
D

hvala za slikce, glih v pravem položaju si me ujela :D

Ker si ti, ker si ti ...
Sem full na ušesa vlekla, če te bo kdo kje poklical, omenil, pozdravil :wink:

anah zelo lepe fotke, žal si bila pri meni ravno na "čikpavzi" :wink: :P

Me je pa zato dannea lepo ujela ene parkrat, sploh tista s Fotrom je tanartalepša ...
Le zakaj :lol: 8)

Lp
Uporabniški avatar
 samostojni
Majico iz Palmanove preizkusil danes pri cca 0°C spodaj sem mel še Termal aktiv kratko majico in se mi zdi da je dobro prenesla temperaturo, ravno prav toplo je bilo, tudi potem na koncu ko si premočen in po strečingu zunaj je bila ASICSOva majica na otip znotraj suha prav tako ni bilo hladno v njej. Po moje se bo dobro obnesla tja do 10°C potem bo pa že pretopla za tek.
Gor še nekako gre, dol pa zaboga ušesa nagajajo pa obseg , a majo Italijano manjše???

Aja, ker sem bil prvič v Palmanovi nisem razmišljal o kakšnih večjih izboljšavah osebnega rekorda, vedel sem da je hitra da pa sem ga izbolšal za okol 4 minute si pa nisem upal zamisliti, je bil pa pulz skoz okol 195 - proti koncu pa tud čez 200 do 210 mi je nameril srcomer - za crknt bi reku, no sej kakšen tut smrtno dozo promilov napiha pa je za volanom pa ga ustavjo pa skalibrirajo hlape...
Ja cajt je pokazal 1:32 nekje to pa bo za naslednje leto težka naloga doseči ga oziroma obdržati takle tempo, matr bo treba spet sm priti ...
No sama pot brez problemov, na Petrolu dohitimo :TF) avtobus, odlijemo pa naprej.
Na semaforjih iz AC lepo usmerjanje rumenosivih oseb tako da ni bilo možno zaiti.

Med tekom res bolj malo navijanja dvakrat sem jih slišal pa še to so bile ene naše dekleta, ki so korektno navijale v obeh jezikih. Malo debate z ostalimi poznanimi ni bilo slabo za tek.
Laškega spet nikjer, smo pa vodo pil , no pri čakanju na makarone ga je Radolca zrihtal, da se jelažje potrpelo, v zameno sem mu pa makarone prnesu.

Proti koncu sem še na g. Škofa in očeta najhitrejšega belca se pravi g. Osovnikarja naletel pa smo na kratko kakšno rekli, pol pa do Postojne za minutko v Minutko na zaslužen kanon futr zatem pa domov.

Bil je lep prijazen dan, škoda bi ga bilo zapraviti za drugo neumnost.

Se vidmo naslednjič :roll: :oops: :lol:
Uporabniški avatar
 Radolca
Še moje doživetje na polmaratonu v Palmanovi dne 23.11.
Z družinico smo se na pot odpravili že v petek, takoj po službi. Privoščili smo si bivanje v hotelu v Portorožu s petimi zvezdicami!!! Le kdo jim je dal pet zvezdic in zakaj??? Jaz bi mu mogoče prisodil tri. Prva stvar je bila ta, da so bili natakarji in nat(i)karce starejši od 50 let in so bili temu primerno vsega naveličani in prav nič ustrežljivi. Drugo: na spodnjem delu lesenih vrat v WC-ju les že kar odstopal. Spet se lahko vprašam ali je to od prekomerne količine pare, ali je to mogoče od starosti lesa (mogoče je hotel dobil 5 zvezdic po domače povedano »leta 2 in 3«), ali s(m)o obiskovalci pomotoma ciljali mimo školjke, pa je naša lastna tekočina kriva za odstopanje zgornje lesene plošče na vratih. V glavnem ob takem videnju se človeku postavi kup vprašanj, podvprašanj, podpodvprašanj,……. Tretja stvar, ki je bila opazna (že skoraj iz Strunjana, hehe) takoj, je bila (ne)prijaznost mlade receptorke. Prišla sva prek agencije in je ona bore malo vedela o tem, kakšne pogoje ima agencija, kaj je zajeto v ponudbi agencije,… V glavnem v zvezi s tem sva se z boljšo polovico in malčkom načakala cca pol ure v recepciji. Četrta stvar: v ponudbi je pisalo, da je v ceni zajeto brezplačno savnanje (na katero se bo nanašala tudi peta stvar) in obisk bazena. »Prijazna« receptorka je pač povedala, da ni ona kriva za to, da naju ni agencija obvestila o tem, kar ji pa dam deloma prav. Se pravi da tudi agencija ne zna poskrbeti za nas, petičneže. Torej lahko smo šli v sosednji hotel v bazen, za kar je bilo pa seveda potrebno plačati. Sem pa že pri peti, zadnji stvari. V savni je tuš, pod pipo pa je bila neka čudna vodovodarska povezava za ventili in cevmi. To naj bi potemtakem spadalo v hotel s petimi zvezdicami!???
Dovolj kritike.
Iz Portoroža smo se odpeljalo ob pol osmih. Pred tem sem pa moral še avtomobilske šipe očistiti ledu. Torej dan naj bi bil hladen. V Palmanovi smo bili hitro, na avtocesti smo še Forumovski avtobus prehiteli. Italijani so nas potem, ko smo zavili z avtoceste kar lepo usmerili. Pa še angleško so nekateri govorili!!! Razmislil sem nekako takole, da če bolj »na vas« prideš, bolj so ljudje prilagodljivi.
Mesto Palmanova lepo mesto z obzidjem, okoli katerega je bila (po mojem mišljenju) včasih vodna ovira. V sredini obzidja zelo lepo urejen in čist trg.
Ob poku pištole je štartalo nekaj invalidov na tistih športnih vozičkih, za katere pa ne vem, kako se točno imenujejo. Mi pa kakšno minuto kasneje. Začeli smo v zvezdi, se pravi na trgu v središču mesta, bolje povedano tekli smo preko trga. Začel sem, po pravici povedano, ne vem kako. Hitro ali počasi. Po eni strani sem čutil utrujenost od ljubljanskih 42, če pa sem obrnil stran in videl drugo, sem bil pa kar pripravljen rekord, osebni, da ne bo pomote, odlaufat. V glavnem teklo se mi je kar lepo. Na drugem kilometru sem bil že v osmih minutah in pol. Torej začel sem kar »pogumno«. Pa sem sam sebi v brk zabrundal: Ne hiti nikamor! Da te ne bo pobralo! Oznake kilometrov so neverjetno hitro prihajale naproti mene oziroma jaz proti njimi. Le do druge okrepčevalnice se mi je zdelo neskončno dolgo. Pokrajina okoli mene zanimiva za opazovanje, če si seveda človek »upa vzeti čas za to«. Na 42 km, ko se gre počasneje, sem si lahko privoščil debato in opazovanje okolice. Na 21 naj bi se pa hitreje teklo. No, to sem tudi prakticiral in sem parkrat obrnil glavo v stran, da bi pogledal okolico, pa mi je koncetracija za tek v trenutku padla. Tako sem imel »tekaško tekmovalno držo« kot na vsaki enaindvajsetki in sem šel »ko sneta skira«. Moja tekaška drža pomeni držati ramenske sklepe in vrat bolj na trdo. To pomeni, da me na koncu 21-ih kilometrov vedno boli vrat in ramenski sklepi.
Prva polovica je bila časovno za moj rekord podret. In začela se je še druga polovica napora. Tako kot so prvo polovico hitro minevali kilometri so tudi prvo polovico druge polovice hitro minevali. Vedno pa sem se veselil osvežilne postaje, ker sem malo pohodil, malo popil, se malo odpočil,…….
Potem pa je prišla druga polovica druge polovice poti oziroma enostavneje povedano zadnja četrtina polmaratona. Tam nekje do 17-ega kilometra dalje se mi je tekaška pot kar malo vlekla.
Tole moram še zabeležiti: sem pa tja sem tekel s pravo lahkoto kakšen kilometer, potem mi pa ni bilo prav nič enostavno naslednjih 500 metrov. Spomnil sem se na stvar, katero sem delal že »na skoraj vseh« dolgih tekih. Ena stvar je, da sem tekel skoraj miže in pri tem poskušal misliti na čisto nič, pač samo premikati noge. Uspevalo mi je približno deset metrov, potem sem pa le moral odpreti oči. Tak je pač moj ritual, kako porabiti čim manj energije in moči za ostale stvari, ki nimajo s tekom popolnoma nobene zveze. Energijo pa, vsaj jaz, pridobivam skozi prste na rokah. Vsaj tam najbolje čutim pretok energije. Zato sem nekajkrat, prav gotovo premalokrat, razširil roke in jih sprostil, da se napolnim z energijo. Od tod tudi tisti kilometri lažjega teka.
Malo po polovici me je ujel MitjaS in mi povedal, da imava tempo ravno za uro petintrideset. Pa bo težko iti tako dalje, sem si mislil. MitjaS je odtekel dalje s hitrejšim tempom. Prvih pet kilometrov je imel težave, mi je zaupal na uho. Zanimivo, sam se pa sploh ne zavedam kdaj in če sploh imam težave! Mogoče jih pa ne znam prikazati in nadalje še potencirati???
Vzporedno sem tekel (po naglasu mislim da je bi Primorec, naj mi oprosti če tole bere in se jaz, nepoznavalec slovenskih dialektov, motim) in me je »štoknil v rebra« za kakšen tempo tečeva in če imava tempo za uro petintrideset. Kratko in hitro sem mu odgovoril da sva malo prepočasna za to, nisem pa gledal na uro. MitjaS mi je že prej zaupal, da sva na polovici proge ravno za zastavljeni tempo.
Tako kot ponavadi, je zadnji kilometer najtežji. Tudi v Palmanovi se mi je zdel neverjetno dolg. Za povrhu vsega pa še pol kroga na štadionu. V tisto polovičko pa tudi nisem vstopil z največjim veseljem.
Cilj, končalo se je (ne čisto) po zastavljenem planu. Dosegel sem svoj rekord na 21 kilometrov. Utrujenosti ni bilo prevelike, me je pa močno bolela mečna mišica, še v ponedeljek in torek po Palmanovi. Mislim da letos malo pretiravam s tekom. Za mojo težo mislim. Bo prihodnje leto boljše, samo še ne vem kako ali z manj treninga in več kilogrami ali z več treninga in manj kilogrami. Vse to je v glavi!
Hvala vsem forumovcem in ostalim za družbo, hvala vsem za vspodbujanje in hvala vsem, ki so me prenašali, osebnostno mislim.
Uporabniški avatar
 Dule
Po rekordni Palmi v letu 2005 sem bil zopet na kraju "zločina". Lep zaključek pol/maratonskega leta, lepo je bilo videt "prvinske" tekače in tekačice TF-ja :D , no vidim da se tudi za pomladek ni bati.. :D
Proga lepo spremenjena, mogoče bi prvo pentljo (skozi mesto)
bilo bolje narediti v obratni smeri :roll: , nikjer ni bilo slišat avtomobilskega hrupa - pravi balzam, rešilca samo 1x, dan kristalno jasen in dovolj topel za tek..

Se prav gotovo še vrnem :!:
Uporabniški avatar
 raf
Se spomnite, kje mso bili en teden nazaj.
Seveda v Palmanovi na 21.tici in s soncem obsijani progi ter dobor družbo TF.
Če pa pomislim na danes in dež ter veter, ki je pihal tam v Padski nižini me kar zmrazi in bi bilo zanimivo videti, kao bi gledalci naši preživeli tisti čas brezdelja, ko so čakali na nas. :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA