prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni!

Zdaj tečem s temi športnimi copati http://www.startfitness.co.uk/acatalog/ ... 49-131.jpg in ker so že malo zdelani in so začeli razpadati in ker se bliža zima, bi kupila nove.

Trenutno mi časovno ne znese skok do Ljubljane v TS, da bi naredila test pri njih in se prepustila nasvetom njihovih trgovcev.

Te moje najkice so namenjene za pronatorje (se motim?). Kupila sem jih lani in mi super pašejo. Sicer pa tečem šele 5 tednov bolj aktivno, prej sem jih nosila kar tako pri različnih športnih aktivnostih.

Zanima me, katere športne copate mi lahko svetujete glede na to, da imam 73 kg (rabim dobro blaženje) in mi te moje sedanje najkice pašejo. Ali si naj kupim za čez zimo eno z goretexom, ali kar "navadne"? Tečem vedno na stadionu, občasno po asfaltu.

Vsak nasvet je dobrodošel.
firefly napisal/-a:Pozdravljeni!

Trenutno mi časovno ne znese skok do Ljubljane v TS, da bi naredila test pri njih in se prepustila nasvetom njihovih trgovcev.

Te moje najkice so namenjene za pronatorje (se motim?). Kupila sem jih lani in mi super pašejo. Sicer pa tečem šele 5 tednov bolj aktivno, prej sem jih nosila kar tako pri različnih športnih aktivnostih.

Zanima me, katere športne copate mi lahko svetujete glede na to, da imam 73 kg (rabim dobro blaženje) in mi te moje sedanje najkice pašejo. Ali si naj kupim za čez zimo eno z goretexom, ali kar "navadne"?

Vsak nasvet je dobrodošel.

Nasvet št.1...le vzemi si čas za obisk TS, če pa res ne gre, je tu nasvet št. 2, kateri pravi, da se ne menja konja (v tvojem primeru modela copat, kateri ti pašejo) kateri zmaguje...in nasvet št. 3...goretex je v redu, dober pa je tudi ogreti radiator za sušenje copat brez goretex-a, da o vročem tušu in čaju z medom po teku ne izgubljam besed. Prijetno zimsko tekanje ti želim!

LP
Matjaž
 MKC
da ne odpiram nove teme.
Koliko vas teče kaj v "zimskih" športnih copatih za tek, kateri tečete po ravnem, recimo PST ali kjer koli drugje kjer je lahko kdaj sneg ali ga pa tudi ni.
V čem vse so prednosti in slabosti le-teh?

Hvala in Lp
 luzr
@Mkc: Predlagam, poišči ustrezno temo, ker bo sicer tukaj nastala zmešnjava. O zimski opremi smo veliko pisali tudi letos.

@firefly: Enak model dobiš v spletni trgovini s sedežem v Dobovi za 99€.
Za toliko denarja dobiš marsikaj tudi v tej spletni trgovini. http://www.superge.si/html/svn/102-AA.shtml POleg tega ti pripada popust.
V Mariboru je trgovina TS, kjer bi ti morali ustreči.
Poglej še v Intersportu, včasih se najde kaj znižanega po zelo ugodni ceni.

Zanimivo, imaš manj znan model... Apace so manj blaženi in lažji, podobno kot malo dražji Zoom Elite. Na tartanskem stadionu so ti copati dovolj udobni in primerni.
Kako bi bilo pri tvoji teži na asfaltu ne morem ugibati.
Bolj blažen in trši je Air Structure. Ta je pronatorski in primeren tudi za težje tekač(ic)e.

Za stadion nikakor ne rabiš modela z membrano. Koliko pa tečeš po asfaltu nisi napisala dovolj jasno. Če ne boš tekla po nesteptanem snegu in dežju vsaj enkrat tedensko jih glede na opisane okoliščine ne rabiš.

Za 80 do 100€ dobiš tudi dobre copate kake druge znamke.
 superga
Model APACE je bila zamenjava za ženski Skylon. Niike je pred dvema sezonama imel serijo ženskih modelov z drugačnimi imeni od moških in tudi po izgledu so se razlikovali. Sicer pa je model SUPINATOR in ne pronator. Smo jih pa pred kratkim dobili še nekaj parov in sicer je cena znižana na 69,99 eur (redna 99,99 eur):
http://www.superge.si/html/svn/2269997-AA.shtml
l.p.
superga
 firefly
Najlepša hvala vsem za odgovore.

Luzr, 99% tečem na stadionu, ostalo na asfaltu. Takrat ko sem prepozna in mi stadion že zaklenejo (ob 22h). :wink:

superga: ta model je supinator??? Sem bla prepričana, da je imel pronatorski znak na sebi. :oops: Pogledala sem link, ki si ga dal, in piše, da ta model uravnava pronacijo. A to pomeni, da je supinator? Če bi pisalo, da uravnava supinacijo, bi bil pa pronator? :oops: Upam, da ni neumno vprašanje. Sicer pa potrebujem številko 40, ki je na vaši strani žal ni. V intersportu v MB imajo enake znižane na 50€, ampak samo številko 38. Mi lahko mogoče priporočaš kakšen bolj blažen model, ki bi bil podoben tem mojim najkicam?

classix sem prebrala celotno temo od 120 do Palmanove. Sama se zdaj podajam po Weginih in tvojih korakih in upam, da mi bo uspelo tako kot vama. Dober tek ti želim še naprej. :D
 superga
Lep pozdrav,

Pri oznaki modela sem ga res zamenjal in je PRONATOR. Sicer nima povsem klasčnega dodatka za uravnavanje pronacije in je primeren za blažjo pronacijo in klasičen način teka. V velikosti 40 imamo model še v drugi barvi:
http://www.superge.si/html/svn/2608771-AA.shtml
Na zalogi je samo še v naši internetni trgovini.
l.p.
Superga
 luzr
Firefly, če potrebuješ copate za trening je cena 70€ za zastareli model še nekako sprejemljiva. Sploh, ker so ti tako všeč.
Za 1 % asfalta bodo čisto primerni.
Bodi previdna, če jih boš nenadoma začela uporabljati na tekih dalljših od 10 km. Makadam in asfalt se nekoliko razlikujeta od tartana.

Kaj bolj blaženega znamke Nike sem že predlagal.
Oglasi se ko bodo januarska znižanja ;).
 firefly
luzr, saj ni nujno da je nike, lahko je tudi karkoli drugega, samo da je ok za mojo težo. Včasih se mi zdi, da bi bilo dobro, da bi imela kake, ki so bolj blaženi, ampak ne vem, če je to od tega, ker so moje najkice že stare in se malo posedle al je pa model premalo blažen zame. So mi pa všeč zato, ker so tako mehke. Tiste druge ki si jih ti omenjal, pa si navedel, da so trše. Ne vem pa kaj to pomeni. Sicer pa že planiram naslednji teden skok v Lj na test noge. :wink:
 luzr
Air Structure...Trši, malo težji, nekoliko več pronacijske podpore in bolj primerni za težjo tekačico.
Apace in Elite zoom... Manj blaženi, malo manj pronacijske podpore, primerni za lažje tekačice ali hitre teke, tekme. Apace naj bi bili bolj trening copati.
Nasploh so take ocene in delitve relativne in subjektivne. Najbolj oceniš sama po nekaj deset kilometrih.
Ne verjemi preveč teoriji pronacije, supinacije, ker včasih ni bilo teh nišnih trgovskih trikov. Po en model ene znamke... Res pa so takrat učili pravilnega teka trenerji, medtem, ko danes vsak rekreativec miga po svoje. Zato so amaterjem ustrezni copati seveda lahko v pomoč.
Na trdi podalgi lahko z izdelano tehniko tečeš tudi v manj blaženih copatih.
S tem zapisom ne želim sprožiti pretirane zmede pri tvojem nakupovanju...

Za podoben denar dobiš lanska modela Asics na spletni strani superge 2120 (79€) in malo dražji Kayano 13 (115€; lahko bi stal 100€...). Novejši modeli (2130, kayano14) so dražji 30%, kar se mi zdi pretirano.
Poglej še kaj od Reeboka ali New Balance-a, mogoče je kaj ugodno. N pamet ne vem.
 firefly
missy, katere ta stare? A moje najkice? S kakšnimi si pa do zdaj tekla?
 Metka 2
[quote="luzr"]Air Structure...Trši, malo težji, nekoliko več pronacijske podpore in bolj primerni za težjo tekačico.
Apace in Elite zoom... Manj blaženi, malo manj pronacijske podpore, primerni za lažje tekačice ali hitre teke, tekme. Apace naj bi bili bolj trening copati.
Nasploh so take ocene in delitve relativne in subjektivne. Najbolj oceniš sama po nekaj deset kilometrih.
Ne verjemi preveč teoriji pronacije, supinacije, ker včasih ni bilo teh nišnih trgovskih trikov. Po en model ene znamke... Res pa so takrat učili pravilnega teka trenerji, medtem, ko danes vsak rekreativec miga po svoje. Zato so amaterjem ustrezni copati seveda lahko v pomoč.
Na trdi podalgi lahko z izdelano tehniko tečeš tudi v manj blaženih copatih.
S tem zapisom ne želim sprožiti pretirane zmede pri tvojem nakupovanju...

Za podoben denar dobiš lanska modela Asics na spletni strani [u]superge[/u] 2120 (79€) in malo dražji Kayano 13 (115€; lahko bi stal 100€...). Novejši modeli (2130, kayano14) so dražji 30%, kar se mi zdi pretirano.
Poglej še kaj od Reeboka ali New Balance-a, mogoče je kaj ugodno. N pamet ne vem.[/quote]

Luzr, jaz tudi včasih menim, da je to vse skupaj en marketing ...
Uporabniški avatar
 missy_si
firefly napisal/-a:missy, katere ta stare? A moje najkice? S kakšnimi si pa do zdaj tekla?

NB R1223, zdaj že starejši model, mislm da so na superge.si 20 evrov cenejše, po opisu pa enake

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA