prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 javaman
Meni sosedje ne težijo. Verjetno bi jih bolj muzika motila :wink:
 klas
marsikaj ste že odgovorili o tekk. stezah, res pa še nič o hrupu.

Ali se torej da uporabljati v bloku, ne da spodnji sosedi izgubijo živce od brnenja ali nabijanja??

res me zanima
Uporabniški avatar
 natasa
Darci napisal/-a:Ja, se strinjam z vami vsemi, da je dost bolj fino laufat zunaj, ampak čez zimo res ni kakšnega posebnega užitka laufat po temi, ko je zunaj minus pa še piha za povrh vsega. Sem že probala to zimo :?

A je že bila zima :shock: ?
Pojdi raje ven, najlepše je teč po sveže zapadlem pršiču, kot bi tekel po mahu. :lol: Ga komaj čakam! :D

:wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zanimivo je to, da prav dosti o tej stezi ni nihče napisal. Vsi bi radi povedali isto - idi ven. Sicer sam verjetno ne bom imel nikdar steze, vendar menim, da če kdo ima denar za to in jo želi nabavit, je prav da se mu svetuje kaj o stezi in ne o tem, da naj gre ven.
Tudi o škodljivosti teka na hudem mrazu, megli, poledici ... bi lahko pisali. Tekalna steza je v tem primeru vsekakor dober rekvizit.
Če bi jaz kupoval kakšno napravo za notranji trening, bi kupil eliptik, orbitrek, ali kako se to imenuje.
Problem vseh teh rekvizitov, ki jih ljudje kupujejo, predvsem tistih za hujšanje, je v tem, da po par uporabah doma obležijo neuporabljeni. To je pa res vstran vržen denar, zato sem pristaš obiskov fitnesa, kjer imaš za manjši vložek možnost uporabe številnih naprav, tudi tekalne steze.

Pa lep tek @Darci :D in to po :lauf:
Uporabniški avatar
 Vreme
Se v celoti strinjam z ZdravkomC, edino v eni malenkosti se razlikujeva. če bi že kdaj imel možnost nabave ene izmed navedenih naprav bi se sam odločil za veslanje. čudovita naprava za krepitev vseh mišic.

Slika
Uporabniški avatar
 zdejan
Doma imam tekalno stezo Energetics Power run 7.0 že drugo sezono. Pride zelo prav, če imaš na primer prehlad in je boljše teči znotraj. Ampak na tekalni stezi ni pravega občutka, ko tečeš. Vse se nekam preveč blaži, tako da me kolena bolj bolijo. Poleg tega sem začel sumiti hitrost, ki si jo nastaviš. No, ko sem zmeril dolžino enega obrata tekalne površine in izračunal njeno pravo fizično hitrost, sem ugotovil, da se vrti cca za 15 % počasneje, kot si jo nastaviš. Torej ne verjemite tistemu, kar piše. Meni pa ni bilo jasno, zakaj sem zunaj bolj utrujen pri "isti" hitrosti. Tako da sedaj vkalkuliram pogrešek.
Uporabniški avatar
 Loni
ZdravkoC napisal/-a:Problem vseh teh rekvizitov, ki jih ljudje kupujejo, predvsem tistih za hujšanje, je v tem, da po par uporabah doma obležijo neuporabljeni.

Ni res, vse moje znanke pravijo, da so super odlagalniki za oblačila.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a:Se v celoti strinjam z ZdravkomC, edino v eni malenkosti se razlikujeva. če bi že kdaj imel možnost nabave ene izmed navedenih naprav bi se sam odločil za veslanje. čudovita naprava ...

OK, kam bi pa pol odlagal oblačila :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
ZdravkoC napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Se v celoti strinjam z ZdravkomC, edino v eni malenkosti se razlikujeva. če bi že kdaj imel možnost nabave ene izmed navedenih naprav bi se sam odločil za veslanje. čudovita naprava ...

OK, kam bi pa pol odlagal oblačila :wink:

Lahko pri meni dobi kaj fentanega oziroma na pol delujočega. Sem do zdaj še vse svoje domače domislice uspela fentat, ni bilo strahu, da ratajo praho oziroma cunjelovci.
Ma, to ni to. Aja, decembra nastopim "zimsko spanje" in grem v fitnes, moja kolenčka vabijo, zato sobni bicikel (trenutna igračka) ni zadosti.
Uporabniški avatar
 natasa
ZdravkoC napisal/-a:Problem vseh teh rekvizitov, ki jih ljudje kupujejo, predvsem tistih za hujšanje, je v tem, da po par uporabah doma obležijo neuporabljeni. To je pa res vstran vržen denar

:lauf:

Jaz svoj "odpadni material"samo prestavljam iz kota v kot ( žal porabi veliko več prostora kot le kot ) :twisted: . Zdaj je moj "odpadni material" zasedel pol balkona in tudi jaz na njemu sušim prešvicane tekaške cunje . :?
Saj na začetku je bilo zanimivo približno 2 tedna potem sem pa spet zbežala v naravo. :lol:

:wink:
 usmiljeni_brat
Jaz sem si po večletnem razmisleku končno nabavil stezo. Pripravljen sem bil investirati 1000 evrov in v ožjem izboru sta bila energetics 12.0 in kettler marathon ST. Nabavil sem Kettlerja za 1044 evrov, ker ima tri leta garancije, čeprav je po specifikacijah kar nekaj slabši, pa še 20% popusta sem imel na energetics ki bi me tako stal zgolj 800 evrov. Ko sem se že odločil za Kettlerja sem izvedel, da se tega energeticsa tako ali tako ne da dobit, ker naj bi odkrili neko serijsko napako, kar me je še bolj prepričalo v pravilnost odločitve.
ŽAl nisem še uspel opravit resnega treninga zaradi pomanjkanja časa, je pa prvi vtis po nekaj sto metrih teka pozitiven.

Aja....zanima me, kaj se zgodi s stezo kadar zmanjka elektrike. Se ustavi takoj ali se ustavlja počasi?
 klopotec
Usmiljeni, to pa probaš brez težav. Enemu reci nej kabl ven potegne ko si ti na stezi.
Uporabniški avatar
 Darja
usmiljeni_brat napisal/-a:Aja....zanima me, kaj se zgodi s stezo kadar zmanjka elektrike. Se ustavi takoj ali se ustavlja počasi?

V primeru izpada električne energije dobiš pa gratis še hitri tečaj letenja :shock: :wink:
 klopotec
December, januar so dnevi res kratki in je po službi težko spravit skupaj dolgi tek. Sam zdaj dolge teke tečem v soboto in nedeljo, v četrtek in petek pa me žena odloži med potjo domov in domov pritečem. Ostale dneve pa sem nekaj pogrešal in sem tudi razmišljal o tekalni stezi. Vendar sem se raje odločil za sobno kolo in si ga včeraj tudi pripeljal domov. Štiri dni teka v tedni se mi zdi za skelet dovolj in je tako sobno kolo kot dopolnilo po moje boljša odločitev. Pa še sosedov ne motiš. Za tistega ki pa lahko teče vsak dan pa je tekalna steza verjetno res boljša rešitev.
Včeraj sem se seveda takoj vsedel na kolo in mi je kar všeč. Komot poleg gledaš TV in ti ni treba ležati na kavču. Na tekalni stezi je to verjetno malo težje. Ne vem, še nisem poskusil.
Uporabniški avatar
 Jančika
Prejšnje sezone, ko sem bila pozimi ali veliko bolna (sinusi) ali noseča, sem veliko uporabljala eliptik. Zdaj sicer stoji v kotu in na njem samo sušim tekaške cote, hehe, ampak čaka na naslednjo nosečnost, ko bo upam spet aktualen (sinuse sem kar vredu poštimala, tako da zaradi tega mi po moje letos ne bo treba biti znotraj). Vedno sem zraven gledala TV, drugače bi zdržala verjetno ravno pet minut.

Saj se verjetno vsi strinjamo, da je teči zunaj nekaj čisto drugega kot na stezi, ampak poglejte si primer moje sorodnice: doma je v p.m. (ampak res, bogu za levo nogo, ozka in popolnoma neosvetljena cesta, okoli pa sami hriboviti gozdovi) in ko pride pozimi ob šestih iz službe, je že trda tema. Če bi hotela teči zunaj, bi se morala z avtom peljati vsaj pol ure v eno smer, potem ti pa dejansko gre cel večer za to in če imaš družino, je to malo trapasto. Na srečo ima dovolj prostora, da si je nabavila dobro stezo in tako pač teče na njej. V telovadnico (ja, veliko prostora ima, hehe) si je postavila še televizor.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA