prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 chazhmy
Opažam, da ima večina teh lučk 3 diode. Je to dovolj za tek oz. hojo tudi po brezpotjih (korenine, skale)? Ali če drugače vprašam: je svetilnost kvalitetnejših (dražjih) lučk s 3 diodami primerlljiva s tisto, ki jo imajo "kitajske" lučke s po 5 ali več diodami?
LP
 luzr
Da, te tri svetleče diode lahko delujejo mnogo bolje kot cenena roba s pet ali večimi ledicami.

Mariskatera dobra alpinistična ali lovska trgovina bo omogočila preizkus svetilke na kraju samem. ;>

Za tek in pohode po hribih več kot dovolj v trdi temi. Tudi kolesarjenje je možno.

Svetilnost je podobna, kvaliteta izdelave pa ne.
Po mojem mnenju najcenejše svetilke sevajo bolj hladno in belo svetlobo. To je nepomembno, če svetilke ne uporabljamo za branje v šotoru...
Nekatere dražje svetilke imajo dodatno difuzorsko lečo ali nastavek za razprševanje in s tem mehčanje svetlobe.

Prednost dražjih alpinističnih modelov je pri regulaciji dolžine snopa in jakosti. Na tak način alhko varčujemo z baterijami ali pa uporabimo funkcijo "dolge luči" kot pri avtomobilu.

Vprašanje je koliko časa bo kitajska navlaka delovala. Zlasti ob pogostejši uporabi. Tistemu, ki bo svetilko prižgal enkrat in čez eno uro ugasnil se bo zdelo moje kritiziranje nerazumljivo.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Sem pravkar z nočnega teka. Li je bila tako dobra in mi posodila njeno "Black diamond",ki je že omenjena v tej temi.
Do danes so bili moji nočni teki omejeni z lučko iz Leclerca za 3eur.
Moram priznati, da se mi je kar milo storilo, ko je črni diamant zasvetil na mojem čelu. DAN! :P
Noro dobro! Ej res, pozabite na kitajske variante s po petimi LED diodami, če želite uživati v nočnem teku. Definitivno je bolje riskirat tistih nekaj deset eur in nabavit nekaj poštenega. 8)
Edino kar me je zmotilo pri diamantku je bilo dejstvo, da je po 1h45min začela crkovati baterija. Mogoče je danes v Polskavi premrzlo (2°C). Razmišljam, da mogoče ni slaba ideja nabavit lučke z ločenim baterijskim vložkom - vtakneš ga pač v žep in greješ s svojim telesom. Dobro, žica bi mogoče bila za koga moteča; nas mp3 manijake pa en kabel več ali manj ne moti :D
Uporabniški avatar
 alfamann
Jaz sm si pa glih ptzlovo myo xp nabavo. Naj rečem, da je za mene sedaj samo dan. :D
Uporabniški avatar
 5r002
Odločam se za nakup malo boljše naglavne svetilke... nagibam se pa k nasljednima modeloma:
- PETZL MYO XP
- LED LENSER H7

Po karakteristikah (in po ceni) sta si zelo podobni, le da ima MYO XP baterije AA, H7 pa AAA. Razlika je tudi v teži: MYO XP 175g, H7 117g.

Ali je kdo morda že stestiral obe? Katero izmed obeh mi priporočate? :)
Uporabniški avatar
 INOT
Včeraj sem imel priložnost preizkusiti svetilko Betty 7, ki je zaradi nekoliko večje teže namenjena predvsem kolesarjem in pohodnikom. Zraven bi proizvajalec lahko podaril še sončna očala ker tu se noč spremeni v zeloo sončen dan :D . Snop žarka je dolg do koder seže oko. Primerjava z najnovejšo Petzlovo MYO RXP: svetilnost RXP v boost modu je max.160 lumnov, pri Beti pa neverjetnih 1500.
Zadeva za tiste z zelo globokim žepom ker je cena proizvajalca 840 evrov. :shock:

http://www.lupine.de/2009/de/produkte/l ... s/betty/7/
http://en.petzl.com/petzl/LampesProduits?Produit=667
Uporabniški avatar
 T1
INOT napisal/-a:Včeraj sem imel priložnost preizkusiti svetilko Betty 7, ki je zaradi nekoliko večje teže namenjena predvsem kolesarjem in pohodnikom. Zraven bi proizvajalec lahko podaril še sončna očala ker tu se noč spremeni v zeloo sončen dan :D . Snop žarka je dolg do koder seže oko. Primerjava z najnovejšo Petzlovo MYO RXP: svetilnost RXP v boost modu je max.160 lumnov, pri Beti pa neverjetnih 1500.
Zadeva za tiste z zelo globokim žepom ker je cena proizvajalca 840 evrov. :shock:

http://www.lupine.de/2009/de/produkte/l ... s/betty/7/
http://en.petzl.com/petzl/LampesProduits?Produit=667

A ima tudi stikalo, da vklopiš ta kratke luči? Verjetno zna biti neprijetno (morda celo nevarno) za nekoga, ki te sreča in mu svetiš direkt v faco.
Uporabniški avatar
 ZHAK
5r002 napisal/-a:Odločam se za nakup malo boljše naglavne svetilke... nagibam se pa k nasljednima modeloma:
- PETZL MYO XP
- LED LENSER H7

Po karakteristikah (in po ceni) sta si zelo podobni, le da ima MYO XP baterije AA, H7 pa AAA. Razlika je tudi v teži: MYO XP 175g, H7 117g.

Teža velja za svetilko brez baterijskih vložkov. H7 dela na 3xAAA, sveti ko hudič, da so mi včasih še avtomobili blendali, ko so vozili nasproti. Ima nastavljiv fokus in potenciometer za nastavitev jakosti. Mi je pa 70€ malo preveč za svetilko in je potem nisem vzel.
Uporabniški avatar
 5r002
ZHAK napisal/-a:
5r002 napisal/-a:Odločam se za nakup malo boljše naglavne svetilke... nagibam se pa k nasljednima modeloma:
- PETZL MYO XP
- LED LENSER H7

Teža velja za svetilko brez baterijskih vložkov. H7 dela na 3xAAA, sveti ko hudič, da so mi včasih še avtomobili blendali, ko so vozili nasproti. Ima nastavljiv fokus in potenciometer za nastavitev jakosti. Mi je pa 70€ malo preveč za svetilko in je potem nisem vzel.

ja sej študiram če bi rajš od PETZLA model TIKKA XP vzel... sam se bojim da premal svet... mi je pa všeč da jo lahko namestiš okrog pasu...
Uporabniški avatar
 Deniz
Jaz prisegam na Petzl Myo Xp. Jo za nobeno drugo ne zamenjam.
lp
 ZigaS
Mene pa zanima, kje je moè dobiti/naroèiti oz. še bolje preizkusiti svetilko LED LENSER. Meni je zelo všeèna po slikah sodeè in èe res še tako dobro sveti, bi jo rad videl v živo.

Lp, ZigaS :D :D :D
Uporabniški avatar
 5r002
ZigaS napisal/-a:Mene pa zanima, kje je moč dobiti/naročiti oz. še bolje preizkusiti svetilko LED LENSER. Meni je zelo všečna po slikah sodeč in če res še tako dobro sveti, bi jo rad videl v živo.

Lp, ZigaS :D :D :D

Jaz sem svetilke od LED LENSER-ja preizkušal v LJ v BTC-ju v hali A, prodajalna EBATT d.o.o., katera se nahaja čisto zgoraj (tam kjer je Sport 2000 in ostale trgovine)...
Trgovec ti pokaže svetilke, katere lahko tam tudi preizkusiš (v temi)...
Za ceno pa poglej še malo na spletu... mislim da je uradni uvoznik Led Lenserja RT-TRI d.o.o. iz Trzina.

Od LED LENSERJA imam:
- naglavno svetilko Joggled, katera pa je dokaj šibka... je pa res da je zelo lahka - 1xAAA
- ročno svetilko P7, katera sveti odlično (sploh glede na njeno velikost) in je primerljiva z Magelite-ko

Drugače pa sem se na koncu odločil za cenejšo in lažjo varianto tekaške svetilke... PETZL TIKKA XP.

Morda pa kdaj preizkusim in nabavim tudi H7 ali MYO XP...

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA