Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Dragi forumovci,

glede na ne preveč nizke temperature vsak dan bolj razmišljam, da bi tekla tudi čez zimo.
Do zdaj sem vedno tekla nekje do začetka novembra,zimo preskočila in spomladi spet začela. Zadnje dni pa me vedno bolj vleče tečt.

Problem pa je seveda oprema oz.oblačila,saj nimam nič kar bi bilo primerno za tek ob teh temperaturah in tudi ne vem kaj naj sploh kupim,

Torej,kaj potrebujem?

Hvala.
Lp,jelenček
Uporabniški avatar
 pajo
Ne rabiš kaj veliko: Dolge pajkice,švic majico,tekaško majico dolg rokav,tekaško jakno rokavice in kapo ali trak,superge in paket robčkov! To je to vsaj za mene če je pa res kak minus tam -6 pa mogoče še tekaško majico z kratkimi rokavi. Kar je več je prevroče za tečt.
LP
Uporabniški avatar
 jelenček
Saj na minus 6 ne bi šla tečt. Že to je velik uspeh zame, da me vleče tečt na plus 5. :-)
[quote="jelenček"]Dragi forumovci,

glede na ne preveč nizke temperature vsak dan bolj razmišljam, da bi tekla tudi čez zimo.
Do zdaj sem vedno tekla nekje do začetka novembra,zimo preskočila in spomladi spet začela. Zadnje dni pa me vedno bolj vleče tečt.

Problem pa je seveda oprema oz.oblačila,saj nimam nič kar bi bilo primerno za tek ob teh temperaturah in tudi ne vem kaj naj sploh kupim,

Torej,kaj potrebujem?

Hvala.
Lp,jelenček[/quote]

Pač enkrat kupiš, če kupiš bolj kvalitetno "robo", jo boš lahko imela kar za nekaj zim. Jaz imam Nike tekaške hlače (zimske) že tretjo zimo. VPonavljajoča investicija so copate, ki naj bi jih menjali po kakih 1000 km ali še manj, ko menijo nekateri.
Uporabniški avatar
 3man
Tečeš lahko celo zimo ne glede na temperaturo. Vsaj pri nas, saj nismo v Sibiriji. Malo debelejše pajkice Asics ali Nike ali kaj podobno kvalitetnega, švic majica, ko je hladno še kakšna toplejša spodnja majica z dolgimi rokavi in na vrh zimska tekaška ali kolesarska jakna. Takšna, ki diha. Ob zelo hladnem vremenu (-5 in še manj) je priporočljiv še brezrokavnik, ki na prednjem delu ne prepušča zraka, na hrbtu pa je zračen.
Ne pozabi na kapo in rokavice. Tudi ustrezna obutev, posebej če je mokro na cesti pride prav. Recimo tekaški copati iz gore texa.

Če lahko tekači na smučeh tekmujejo in trenirajo pri temperaturah pod ničlo, pa še pri smuku navzdol jim konkretno piha, potem tudi za navadne tekače ne more biti ovir.
lp
Uporabniški avatar
 Ksenija
jst sem šla danes zjutraj tečt, pa je bilo kar hladno, beri zelooo hladno. šla sem ob 7.30, na koncu teka, po 15 km mi je bilo vroče... oblečeno sem imela tekaško majico kratek rokav, nekakšen polpuli baje za zimo, jakno, kapo, rokavice... najraje bi jakno slekla... in ja, ful paše tečt ko je v dolini megla, nad teboj pa sonce...
Uporabniški avatar
 natasa
Za vse to boš odštel celo premoženje, ker pa pri hudem minusu očitno ne boš tekel, ti priporočam večplastno oblačenje.
Npr. oblečeš dolge tekaške hlače (letne), po vrhu pa kratke, da ti pokrijejo rit in stegna in verjemi ne bo te zeblo, gor pa kratko tekaško švic majčko, pa po vrhu dolg rokav in anorak. Verjemi, da ti bo toplo.
Sama ne tečem v gora tex supergah, ampak navadnih. Odvisno od terena po katerem tečeš.
Obvezno rokavice ter kapo ali trak.
:wink:
Nazadnje spremenil natasa, dne 08 Dec 2008, 14:56, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 jelenček
3man napisal/-a:Tečeš lahko celo zimo ne glede na temperaturo. Vsaj pri nas, saj nismo v Sibiriji. Malo debelejše pajkice Asics ali Nike ali kaj podobno kvalitetnega, švic majica, ko je hladno še kakšna toplejša spodnja majica z dolgimi rokavi in na vrh zimska tekaška ali kolesarska jakna. Takšna, ki diha. Ob zelo hladnem vremenu (-5 in še manj) je priporočljiv še brezrokavnik, ki na prednjem delu ne prepušča zraka, na hrbtu pa je zračen.
Ne pozabi na kapo in rokavice. Tudi ustrezna obutev, posebej če je mokro na cesti pride prav. Recimo tekaški copati iz gore texa.

Če lahko tekači na smučeh tekmujejo in trenirajo pri temperaturah pod ničlo, pa še pri smuku navzdol jim konkretno piha, potem tudi za navadne tekače ne more biti ovir.
lp

JA, saj vem, vse je v glavi.

Hvala za nasvete.
Uporabniški avatar
 niki
natasa napisal/-a:Npr. oblečeš dolge tekaške hlače (letne), po vrhu pa kratke, da ti pokrijejo rit in stegna

Super ideje, meni sploh na misel ne bi prišlo.

Jaz imam tekaške hlače, ta tople pa švic majico z dolgimi rokavi in tekaško majico s kratkimi in anorak. Obvezno rokavice in trak na glavi in buff okoli vratu, ker imam sicer težave z grlom. In jaz imam tudi navadne superge. V dežju in snegu sem že bila z njimi in so se mi vredu obnesle.
Uporabniški avatar
 natasa
niki napisal/-a:
natasa napisal/-a:Npr. oblečeš dolge tekaške hlače (letne), po vrhu pa kratke, da ti pokrijejo rit in stegna

Super ideje, meni sploh na misel ne bi prišlo.

Jaz imam tekaške hlače, ta tople pa švic majico z dolgimi rokavi in tekaško majico s kratkimi in anorak. Obvezno rokavice in trak na glavi in buff okoli vratu, ker imam sicer težave z grlom. In jaz imam tudi navadne superge. V dežju in snegu sem že bila z njimi in so se mi vredu obnesle.

In prišparaš vsaj 70 eur ( nike, asics). :lol:
Uporabniški avatar
 niki
natasa napisal/-a:

Na srečo sem jih dobila s popustum za 27 € od Pro Touch, ampak imam res samo ene, tako da mi bo tole prov prišlo. :D
Tako, da hvala za tole idejo :wink:
Uporabniški avatar
 IRA
niki napisal/-a:
natasa napisal/-a:

Na srečo sem jih dobila s popustum za 27 € od Pro Touch, ampak imam res samo ene, tako da mi bo tole prov prišlo. :D
Tako, da hvala za tole idejo :wink:

Pomojem je mislila superge? :wink:

Ja, jest tut nimam gore tex superg.
V bistvu je tako, da v tem letnem času itak lih nimam nekih velikih možnosti za tek po "offroad-u", ker tečem zvečer in je čist prehit tema :lol:
Za po cesti so pa navadne superge čisto ok, pač paziš, da preskočiš kako lužo, malo paziš kadar je ledeno in se drsaš po pločnikih... pa je šlo. Sem sprobala v teh 14-ih dneh vse variante.

Glede opreme pa... jaz debele pajkice mam, sem dala sicer čist preveč za njih (kupljene tik pred zdajci), ampak so tudi dobre ... mam težave z mehurjem in ledvicami.

Tečt grem pa nekako takole.... ko je bilo najbolj mraz (-3,5) sem bla oblečena takolele:

- spodnja majca (termal aktiv)
- majica z dolgimi rokavi (termal aktiv)
- čez čisto tanek flis (hvala wind)
- debele pajkice
- čez mehur navlečen še ledvični pas (termal aktiv), ki pokrije ledvice in mehur
- pa obvezne rokavice in trak za ušesa
- aja pa še en tak mini (skor invizibl :wink: ) buff mam, da si ga po potrebi potegnem čez usta :twisted:

Zebl me pa ni čist nič in po dobri uri teka sem bla najbolj vesela, da sem še vedno tekla v SUHEM ...

Teli polipropilenski izdelki so res carski, porinajo švic na zunanjo stran tako, da je površina, ki je v stiku s kožo praktično suha.

Aja ... ob snegu ali dežju pa zamenjam flis z anorakom :twisted:
Uporabniški avatar
 bernarda
Problem pri zimskem teku pri meni so moje prsne bradavice. Neglede koliko plasti si oblečem, po 1 uri teka mi v zimskem času začnejo zaradi mokrih oblačil zmrzovati.Preiskusila sem že nekaj "nedercev", vendar brez uspeha.Ima katera kakšno skrito orožje, kako naj si jih zaščitim :?: :idea: :cry:
Uporabniški avatar
 Loni
Nimam pojma, a misliš, da bi pomagali t.i. NipGuards - obliži za prsne bradavice, so mišljeni bolj za moški spol, preprečujejo drgnjenje, ampak vseeno, neke vrste izolacija je pa le, niti nimam pojma, koliko premera imajo, konec koncev so ženske bradavice večje od moških. A si s kakimi obliži že probala? Ker jaz razmišljam v tej smeri, meni gredo moje na živce, ker se jih vidi skozi in skozi.
Slika
Uporabniški avatar
 natasa
bernarda napisal/-a:Problem pri zimskem teku pri meni so moje prsne bradavice. Neglede koliko plasti si oblečem, po 1 uri teka mi v zimskem času začnejo zaradi mokrih oblačil zmrzovati.Preiskusila sem že nekaj "nedercev", vendar brez uspeha.Ima katera kakšno skrito orožje, kako naj si jih zaščitim :?: :idea: :cry:

Tole še pa nisem slišala :shock: ! Glede na to, da bo tudi obliž moker dvomim, da bo pomagalo. Predvidevam, da nimaš oblečenega bombaža, torej tek.majca, pa nebi smela vpijat :? Bernarda žal, pojma nimam. Javi me prav zanima, kakšna je rešitev. :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA