prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 tae
Očitno se bom moral kar pogosteje javljati tu, čeprav sem mislil, da ne bo tako. Gremo lepo po vrsti.

ero je vprašal: Si ža določil, kje boš podiral rekord?
Pravzaprav ne. Prvo kot prvo je pomembno, da se bom čutil pripravljenega. To bodo že pokazali treningi.

ZdravkaC zanima: Potem povej vsaj, na koliko časa boš izvajal teste?
Vse boste pravočasno obveščeni. Testi bodo potekali v okviru klasičnih treningov. Prvi bo gotovo že v tem mesecu, da vidim kje sem trenutno s formo na lastnem solo treningu (v Palmanovi med tekmo sem imel sicer na 5ki 19 minut, vendar tega na lastnem treningu nisem sposoben).

vencelj, s to zadevo se ne mislim nikomur dokazovati razen samemu sebi, zato ne bom tako natančen pri izbiri same lokacije. Vseeno mi je ali bo rekord padel na lastnem treningu, na tekmi, na štadionu, na cesti, v gozdu, to mi ni pomembno. Dejansko je štadion najbolj natančen, po drugi strani pa mi je psihološko najbolj naporen. Sedaj zelo zaupam v svoj foodpod (večkrat stestiran in tudi primerjan z gps napravami), zato bo zame štel dosežen vmesni čas na 5km tudi npr. na tekmi daljše razdalje.

ero, hvala ti za predlog odprtega državnega prvenstva v dolgih tekih, vendar to ni zame, ker nisem atlet. Ne vem sicer kako je v resnici, predvidevam, pa da kdor na takšnem tekmovanju teče nad 18 minut, je zadnji, tega pa jaz nočem. Vsi tekmovalci bi me prehiteli za več krogov, niti nebi bilo smiselno jih loviti, ker bi prehitro omagal.
Uporabniški avatar
 tae
Plan tekaških treningov za 1. teden (obdobje od 8.12.2008 do 14.12.2008)

To bo obdobje baze in s tem nabiranje kilometrov. S tem želim telo pripraviti na kasnejše resnejše treninge.

- Pogostost teka = 5x
- Intenzivnost teka = lahkoten počasen tek, brez merilca srčnega utripa, ni pomembna pretečena razdalja, ni pomemben tempo
- Struktura treninga = vseh 5 treningov naj bi bilo enakih, brez ogrevanja, brez glavnega dela in brez ohlajanja ampak od začetka do konca treninga enakomeren počasen tek z enim samim kriterijem: Vsak trening mora trajati 1h (60 minut) brez ustavljanja.
- V celem tednu naj bi imel torej 5h tekaškega treninga, kar posledično pomeni cca 12km na trening oziroma 60 na teden (to je približna ocena, vendar mi ni pomembno, koliko jih bo dejansko)
- Da nebi že v prvem tednu postalo dolgočasno, bom za vsak trening zbral drugo lokacijo. Za poznavalce naših krajev:
1. od doma do Mengša in po isti cesti nazaj
2. od doma do Preserij in po isti cesti nazaj
3. od doma do Stahovice in po isti cesti nazaj
4. od doma do Most in po isti cesti nazaj
5. od doma do Markovega in po isti cesti nazaj
 kovit
tae napisal/-a:.

ero, hvala ti za predlog odprtega državnega prvenstva v dolgih tekih, vendar to ni zame, ker nisem atlet. Ne vem sicer kako je v resnici, predvidevam, pa da kdor na takšnem tekmovanju teče nad 18 minut, je zadnji, tega pa jaz nočem. Vsi tekmovalci bi me prehiteli za več krogov, niti nebi bilo smiselno jih loviti, ker bi prehitro omagal.

Tae, če res hočeš osebni rekord je čisto vseeno če si zadnji.
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:

To je sicer res, te pa že med tekmo psihološko ubija. No vsaj mene, raje bežim, kot lovim :D (saj veš zajec in volk)
 kovit
tae napisal/-a:
kovit napisal/-a:

To je sicer res, te pa že med tekmo psihološko ubija. No vsaj mene, raje bežim, kot lovim :D (saj veš zajec in volk)
Vidm da te je lovski nagon povsem zapustil
:D
Uporabniški avatar
 bobr
Tae ne vem kako sem spregledal to temo. Pohvale za pogum in iskreno upam da ti uspe popraviti rezultat.

P.s.: Jaz te bom raje na kaki tekmi lovil naslednje leto :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tae, želim, da bi ti uspelo, kar si si zastavil.
Lepo,da boš delil to z nami.
Presenetil pa me je tvoj način trenininga prvi teden. Lahkotni trening na
več kot dvakratni ciljni razdalji. Temu bi se reklo delanje baze. Idealno za trening na 21 km. Sklepam, da gre pri tebi za tekaški počitek (regeneracijo)? Ali si kje našel takšen program vadbe na 5 km ali si si ga določil sam po občutku?
Čestitke za pogum (javno objavo ciljev).
Uporabniški avatar
 shash
Evo Tae, za začetek te še sonček vzpodbuja pri tvojih načrtih.
Drži se, navijam zate.

Pa pazi se teka po cesti, da te ne bo kdo zbil, saj veš koliko norcev je danes na cesti.Dobro bodi osvetljen.

LP
Uporabniški avatar
 tae
shash napisal/-a:Evo Tae, za začetek te še sonček vzpodbuja pri tvojih načrtih.
Drži se, navijam zate.

Pa pazi se teka po cesti, da te ne bo kdo zbil, saj veš koliko norcev je danes na cesti.Dobro bodi osvetljen.

LP

Ej, shash ti nas še vedno bereš. Lepo. Po mojem si eden redkih, ki ne tečeš več, pa ti je ta forum še vedno ljub (ali je sedaj morda že kaj drugače ? mišljeno na prvi del vprašanja)

Ja za danes sem naročil sonček, ko začnem spet s treningi. Samo upam, da bo zdržal.
Uporabniški avatar
 tae
Razi, pravilno si ugotovil, da se prvemu tednu mojega plana reče delanje baze. Program si sestavljam sam.

Samo za razmislek: boljši gorski tekači na krajše razdalje delajo pozimi po 100km tedensko lahkotnega ravninskega teka. Ni logično, ne. A očitno deluje.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Super plan! Upam, da ti uspe zadovoljit tvoje želje.

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 IRA
tae napisal/-a:
kovit napisal/-a:

A viš pr men je pa lih obratno :wink:
Jest pa rajš štartam v zadnji tretjini in pol se mi meša od veselja, ko koga prehitim :twisted:

V Palmanovi je bil pravi smeh, na začetku jih je kar konkretno veliko smuknilo mimo naju s Pajotom, potem se je pa mal zasukal in sama sebi nise mmogla verjet kolko sem jih prehitela tam nekje med 9 in 14km ... in pol še enih par do 21ke ...

Sej vem, enim je to krneki, drugim pa že skor nebesa :twisted:

Mi je pa bolši občutek, če jest koga prehitevam kot če vsi po vrsti mene :twisted:

Drugače pa srečno pri planu, zgleda zelo lepo.
Jaz si tudi v glavi malo sestavljam plane, za enkrat še niso ravno konkretni ...

Srečno!
Uporabniški avatar
 cvalenti
Hoj,TAE

Ali ti bo uspelo ....... KAJ :!: :!: :!: ,pa tukaj se ne sme nihče vprašati,če ti bo uspelo.....ZAKAJ..........ker ti BO!!!!! in sem to tudi 100% prepričan.
Zakaj sem prepričan?.........zato,ker te jaz poznam iz drugih zornih kotov ,kot te drugi.
In kako te jaz poznam?.........,kot plesalca,kareteista,taekwondoista in nazadnje kot tekača,kot pridnega z izjemno DISCIPLINO in predvsem REDOM.In kam pelje red in disciplina, DO ZMAGE.Imel si red in disciplino pri sebi in si uspel in uspevaš tudi še sedaj v vseh pogledih,tako službeno,tako družinsko in športno,no če bi te poznal do tukaj bi ti dal 80% da boš zmogel in kaj mi je dalo še tistih 20%,to pa le veva midva,ko pomislim red,disciplina in ukvarjanje z DINOM(oba veva kdaj in ne vem če smem povedati,zato ne bom),kar ti je v življenju vse uspelo,niti najmanj ne dvomim ,da ti osebni rekord ne bo uspel.
Želim ti resnično iz srca,da ti uspe,my friend :wink:
Uporabniški avatar
 tae
Cvalenti, a ti še prebiraš tole? Prav zanimivo je spet prebrati kakšen prispevek naših članov, ki se že dlje časa niso nič javili (tisti, ki ste bili na samoobrambah s palačinkami, se gotovo spomnite "Cukija").

Skratka, hvala ti za prijazne, vzpodbudne in hkrati ganljive besede.

Drugače sem se že v osnovi projekta lotil zato, da mi uspe. Vprašanje je seveda kdaj, v kolikem času in s kakšnim končnim časom oziroma rezultatom. Trenutno se časovno še popolnoma nič ne mudi in tako bom tudi planiral prihodnje treninge.
Uporabniški avatar
 tae
Še nekaj nerazrešenih "zakaj-ev" vam moram zaupati, dragi moji:

Zakaj trening 5x na teden ?
Do sedaj sem treniral 3-4x tedensko. Pravijo, da je za krajše razdalje pomembna pogostost treningov. Poleg tega naj bi bilo po "šolsko" takole.
- 3x na teden tek = ohranjanje trenutne forme
- 4x na teden tek = minimalni napredek
- 5x na teden tek = optimalni napredek

Za rekreativce je 6x ali 7x tedensko že preveč, kar posledično lahko vodi v pretreniranost, večjo možnost poškodb in padanje forme.

V decembru 2008 moram torej svoje telo, predvsem noge pripraviti na 5x tedensko vadbo teka.

Zakaj posamezen trening cca 12 km ?
Če vsak trening razdelim na 2 dela, to pomeni 2x6km. Prvi del treninga npr. 1 km ogrevanja in 5 km ciljna razdalja. Nato rahla pavza. Drugi del treninga ogrevanja ne bom potreboval, takoj 5 km ciljna razdalja in na koncu 1 km ohlajanja. S temi zahtevnejšimi treningi sicer še nisem začel, vendar imam že v naprej v mislih kaj bom počel, ko bom "dozorel" do željene faze. Tako bom lahko od vsega začetka spremljal svoj napredek (ali pa tudi nazadovanje) na enakih trasah.

Zakaj tedenska planirana kilometraža 60 km ?
Tedenska kilometraža naj bi bila 3x toliko, kot je ciljna razdalja. Glede na to, da bom drugo leto tekmoval tudi v polmaratonu, sedaj delam bazo za mojo najdaljšo tekmovalno razdaljo, kar mi bo sigurno koristilo tudi na 10ki in 5ki. Načeloma sčasoma kilometraže ne bom povečeval, ampak jo ohranjal, kasneje z intenzivnejšimi treningi pa celo zmanjšal.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA