Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 natasa
IRA napisal/-a:
Uroš Sobočan napisal/-a:
natasa napisal/-a:
Pri meni bi za 3000 km morali biti jekleni. Žal zame še niso naredili takšnih za 3000 km. :cry:

:wink:

Saj so moji tudi že brez podplata :lol: sem pisal dedku mrazu da rabim nove :wink:

Mal offtopica ne škodi :twisted:
Zdej ne vem, a sem jest kej zablodla al si ti tisti, ki je šel na Sladkih6 eno kitico odspat vmes???
Prej in pol pa šopal, ko da ma duracell v riti?

:lol: :lol: :lol:

Dobro jutro Ira :lol: :twisted:
Uporabniški avatar
 anže07
Koliko km pa pretečete ne enem treningu

ali si kaj merite pulz

Sam imam pulz 163 v povprečju na trening
 MKC
osebno pretečem na trening okoli 18km +-1km (tečem dobrih 90min), pulz imam pa odvisno od počutja. med 149 pa 155 recimo(povprečje)
Uporabniški avatar
 bernarda
8) Treninge imam tempiran glede na tekmovanja. Večinoma pa so treningi sestavljeni obvezno enega do dva izteka,ne več kot 8 km, dolžino, in intervalov.
V času tekmovanja je povprečno 50 km na teden, v mirovanja pa 37 do 30 km, vendar večinoma izteki in ena dolžina ne daljša od 14 km. :arrow:
Pri intervalnem tekih je puls praviloma višji, pri drugih tekih pa je boljše malenkost na izi. :oops: kurimo se na tekmah :!:, seveda, če se teh udeležujete. :shock: :roll:

:arrow: Puls meter pa uporabljam vedno, čeprav se sčasoma navadiš, da prisluhneš svojemu telesu, :lol: , ki te ve tudi okoli prinesti :!: 8)
 tadej.
Kar visoke pulze imate. V tem obdobju je smotrno boljše teči na nižjem pulzu, da pripravite organizem za napore, ki bodo sledili za čas tekem. Jaz se trudim, da tečem na avg pulzu med 135-145, vsaj v tem obdobju, obenem je to pri meni tudi dobra kondicijska priprava za kolesarski del sezone.
Uporabniški avatar
 anže07
Sam sem star 19 let

zdise mi da kar težko tečem na pulzu 135 na 145 pa moram čisto počasi 7 km/h
Uporabniški avatar
 bernarda
anže07 napisal/-a:Sam sem star 19 let

:clap: Pravilno.Se boš moral navaditi.Svoje telo ne smeš samo "kuriti", potrebuje tudi počitek in obnovo. :arrow: Pri iztekih lahko delaš tudi stopnjevalne teke, vendar ne pretiravaj. :shock:
Uporabniški avatar
 vencelj
anže07 napisal/-a:

Samo ene parkrat sem se trudil teči na pulzu pod 140, pa ni pogojev: nisem mogel toliko upočasniti, da bi čez 15 sekund ne bil spet čez. Muka. To je pa res teže, kot na 160.
 maraton 100
Živijo!
To je verjetno od mladosti? :) Lahko pa tudi od pomanjkanja hitrosti!:(
Najbolj racionalen tek je s čim manjšim utripom in čim večjo hitrostjo.
Moji najboljši maratoni so bili pri pulzu od 162-165 utr/m. Ko je šel utrip proti 170 je hitrost že bila manjša.
Utrip je preveč invidualna stvar .
Lp S.
Uporabniški avatar
 vencelj
Spet smo zašli iz aktualne teme :roll:
Za uspeh na 21 rabimo še vedno dve stvari:
:arrow: hitrost
:arrow: vzdržljivost, da lahko v določenem tempu pretečemo vseh 21 (ali 42 ali kolikorkoli že) km...z enim izrazom bi bila to :arrow: hitrostna vzdržljivost :o
Če si z vztrajnostjo v obdobju nabiranja baze postavimo dovolj trdne temelje, potem ni bojazni, da nam z učinkovito nadgradnjo ne bi uspelo...

Koliko km na teden bi za to morali preteči...in koliko jih dejansko...potem bi moral pisat za vsak teden posebej...včasih nič, včasih 50...stihija :roll:

Lep pozdrav, vencelj
Nazadnje spremenil vencelj, dne 16 Dec 2008, 20:54, skupaj popravljeno 1 krat.
 tigeer
Bernarda najprej lep pozdrav si najlepše napisala ni kaj za dodat razen to da če bi imel čas da nebi imel službe in obveznosti bi tudi 100 km tedensko nebi bil problem.Zato se mi zdi vprašanje malo preenostavno bolj točno bi blo ;Kolko tečete če imate ČAS????? :D
Uporabniški avatar
 natasa
tigeer napisal/-a:Bernarda najprej lep pozdrav si najlepše napisala ni kaj za dodat razen to da če bi imel čas da nebi imel službe in obveznosti bi tudi 100 km tedensko nebi bil problem.Zato se mi zdi vprašanje malo preenostavno bolj točno bi blo ;Kolko tečete če imate ČAS????? :D

Čas za tek se vedno najde. Jaz nimam nikoli časa, ampak za tek si ga vzamem pa, če tudi pozno zvečer ali zgodaj zjutraj

Uporabniški avatar
 vencelj
natasa napisal/-a:
tigeer napisal/-a:Bernarda najprej lep pozdrav si najlepše napisala ni kaj za dodat razen to da če bi imel čas da nebi imel službe in obveznosti bi tudi 100 km tedensko nebi bil problem.Zato se mi zdi vprašanje malo preenostavno bolj točno bi blo ;Kolko tečete če imate ČAS????? :D

Čas za tek se vedno najde. Jaz nimam nikoli časa, ampak za tek si ga vzamem pa, če tudi pozno zvečer ali zgodaj zjutraj

Zelo odvisno, kakšno delo opravljaš čez dan :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA