prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ZORKO
V Tomas sportu so mi ugotovili pronacijo navznoter. Predlagali so mi asics kayano 14. Po prvih desetih kilometrih teka sem imel naslednje jutro velike bolečine v stopalu (notranji sredinski del). Po štirinajstih dneh se je bolečina manjšala vsako jutro. Sedaj sem z njimi poskusil hoditi, pa sem začutil takoj bolečino.
Ali so mi napačno ocenili pronacijo?
Je možno, da mi ti copati pač ne ustrezajo?
Je bolje kupiti copate normalne izvedebe?
Ali se mi mora noga privaditi?
Moram omeniti, da tečem kaki dve leti (300 km letno) in da sem v stopalu že prej imel vsako jutro rahle bolečine. Novi copati pa so vse postavili na glavo.
Kje in kdaj se naučiti v Mariboru prave tehnike teka?

Damijan Zorko
 luzr
Poskusi teči s starimi copati. Pet kilometrov bo čisto dovolj. Če se bolečina pojavi, verjetno novi copati niso nič krivi.
Rahle bolečine v starih copatih na to namigujejo.

Kako je bilo kadar nisi tekel? Si imel bolečine?
Katere copate si imel?

Napake pri ocenjevanju tipa stopala so možne.
Morda ti copati ne ustrezajo. Meni nekateri copati sploh ne ustrezajo, nekateri samo za krajše razdalje in določen teren.
Noga se včasih mora privajati kakih deset kilometrov. Lahko tudi nekaj deset.
Poskusi teči še po kaki mehkejši podalgi, ki manj stresno vpliva na telo. Tartan na stadionu, gozd...
Kdo v Mariboru bi ti pokazal tehniko teka bo povedala mariborska sekcija. ;)

Še en predlog. Pojdi v neko trgovino, kjer je na voljo tekaška steza in jih prosi, če lahko preizkusiš poleg svojih še kake njihove copate. V najslabšem primeru boš potem kupil še en par. Recimo na razprodajah, ki so tik pred vrati.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Sem zaprisežen Asic-sovec
Za vrh tekaške palete sem si nabavil Kayano, ki so me prvi zares razočarali in so od tedaj večinoma v škatli. Moti me ravno nasilno pronacijsko uravnavanje, ki je pretirano na notranji strani petnega dela. Imam namreč nevtralen podplat. Na maratonu sem zato na tem delu pridelal lep žulj.
Čeprav še vedno prisegam na Asics, je moj najboljši model 2120. Imam dva para in prvi je boljši. Starejši model 1100 se je tudi odlično odrezal in praksa je pokazala, da sem bil izmed dveh parov s prvim bolj zadovoljen. Zgleda, da so očitne razlike v serijah, kljub istemu modelu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA