prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 edo
Jaz sem si nabavil stezo pred enim letom in sicer za €700 (Trgovina s fitness opremo, hala A, BTC). Imam Reebok I walk ... I run. Kdo bi rekel, da ni za resen trening, ampak z ženo jih vsak dan skupaj podelava 10-15 km, včasih pomaga še kdo od otrok. Nisem hotel preveč zapravljati, po drugi strani pa tudi nisem hotel no-name robe.

Ko mi je crknil display, so prišli iz Projesta, odpeljali stezo, naročili del, hitro popravili in jo vrnili (vsa čast). Stroškov zero (0), ker je bila še v garanciji. Ok, steza ni za težje modele, ampak zame (70 kg) je čisto v redu. Na njej sem tekel tudi že 18 km v kosu, pa ni jamrala. Je bolj ozka in kratka, ampak ker ne gre hitreje kot 14km/h, te težko vrže iz ovinka :D .

Steza ima nekaj osnovnih programov, katerih ne uporabljam. Monotonost teka me ne moti. Spustim si malo jazza in zameditiram. Seveda rad tečem zunaj, ampak dostikrat si preveč sesut, da bi sploh probal, za tek na stezi pa nimaš izgovorov, da ne bi vsaj poskusil. Ena od mojih dobrih izkušenj je tudi ta, da "monotonost terena" dobro vpliva na pomanjkanje poškodb. Z razgibanim terenom imam jaz vedno težave.

Skratka, kot cepivo proti lenobi in kot holesterol-killer je steza v redu reč, je pa treba tudi ven. Ampak mislim, da to ve vsak, tudi tisti, ki kupuje stezo.
Uporabniški avatar
 javaman
Se strinjam s teboj. Steza je zakon! :D

Nisi odvisen od vremena, ne izgubljaš časa zaradi vožnje do terena ali fitness centra, ponoči te ne more noben napasti :wink:, pa še takoj si dostopen ostalim članom družine.
 lunca1
jaz bi pa tiste, ki imate tekalno stezo vprašala kam ste jo postavili. se odločam za nakup intersportove 7.0, pa je kar dovolj dolga za v stanovanje. jaz bi jo sicer imela v dnevni sobi, pa me zanima, kje jo imate vi?

lpl
 usmiljeni_brat
Jaz jo imam v kurilnici.
 lunca1
pa jo uporabljaš? tud jaz sem imela v mislih, da bi jo dala nekam v klet
 usmiljeni_brat
Imam jo tri tedne in sva z ženo pretekla cca 150 km na njej. Kar se tiče prostora je dobro da je v kletnih prostorih, ker oddaja nekaj decibelov, ki bi znali motiti v stanovanjskem prostoru, tako pa se razen na stopnišče steze ne sliši po bajti. Meni je to odprlo povsem novo dimenzijo teka, ker sem prej trpel močan upad motivacije pozimi, zaradi mraza in teme, zdaj pa lahko tečem kadar imam čas, pa še zebe me ne nikoli.
 lunca1
to je pa prevelik zalogaj zame. bom ostala kar na energetics 7.0
 usmiljeni_brat
Tudi sam sem bil na tem da kupim energeticsa, pa sem si premislil predvsem zaradi garancije, ki je pri kettlerju tri leta.
Uporabniški avatar
 Dalibor
Pri kettlerju začnejo cene nekje okrog 1000 pa naprej

Samo da nebo pol nabirala prah doma pa se uporabljala za obešanje perila

:P :P :P
 lunca1
ja, saj sem v dvomih, sploh, ker me z vseh strani bombardirajo da naj grem tečt v naravo ali na bližnji stadion,...res ne vem kaj naj naredim, sploh pa ker 640 ni tako mal denarja
 bondi
Jaz imam stezo v dnevni sobi...mi zavzame kar nekaj placa...je pa nobl, ker ni treba nikamor hodit, pa vse je pri roki...ni nobene izgube časa. Pozimi jo kar veliko uporabljam, poleti pa je včasih tud kakšna cunja gor... :laola
Pa še beseda glede hrupa. Hrup nasplošno ne presega zakonskih decibelov. Nekoliko se je treba izogibat visokih hitrosti (nad 15 km/h). Jaz imam pod stezo še izolacijsko ploščo stirodura. Cel kup gospodinjskih aparatov je glasnejših.
Letos sem na stezi pretekel že čez 1000 km in je vse OK...še posebej sedaj, ko so kratki dnevi oz ob pomanjkanju časa.
Za težje tekač (-e,-ice) je potreben višji cenovni rang.
 nenadb
Čeprav praviloma tečemo zunaj, tudi ko so padavine, tema in zima, tudi mi imamo stezo od Kettlerja (tx1). Je kar dovolj široka in dolga ter lepo blaži. Nekih pretiranih funkcij (1000 programov, povezav z internetom,...) nima in jih po mojem mnenju tudi ne rabi.

Kot so že predhodniki napisali, kljub neskončni lepoti teka zunaj včasih prav paše, ko lahko ostaneš doma in hkrati odtečeš svojo "rundo".

Naša je postavljena v kleti, kar je poleg hrupa koristno tudi zaradi vročine. Prostor ne ogrevamo, pa je vseeno po nekaj km ZELO vroče. V dnevni sobi bi bilo še bolj. Glede hrupa se sicer strinjam, da so nekatere druge gospodinjske naprave glasnejše, samo upoštevati je treba, da steza deluje dolgo časa.

Izbira steze in postavitev pa je seveda v veliki meri odvisna od razpoložljivosti prostora in količine denarja, ki ga lahko za stezo nameniš. (tega zagotovo nihče do sedaj ni pogruntal :wink: ) Vsekakor je potrebno kar precej prostora.

Glede izbire eliptik (orbitrek, ali kaorkoli že) ali tekalna steza, iz lastnih izkušenj povem, da od kar imamo tekalno stezo eliptika takorekoč ne uporabljamo več. Po moje je steza boljša, oz. jo tekači mnogo raje uporabljamo.
 usmiljeni_brat
Meni je tudi dobra popestritev kar se tiče razgibanosti treninga, ker prej sem vedno zgolj tekel in nisem delal kakšnih posebnih planov. Zdaj na stezi delam raznolike treninge(intervali, hrib, pulz....), ker me program ki ga izberem v to prisili, na prostem pa tudi če sem sklenil, da bom delal intervale ali tekel na določenem pulzu, se je ponavadi vse skupaj končalo z enim bezljanjem brez repa in glave.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA