prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

ŽULJ
Tae, ob takšnih treningih in taki količini intervalov, se odloči za tek na rekord dovolj zgodaj - preden boš pregorel.

Pa vso srečo...
Uporabniški avatar
 tae
Hvala Grega za nasvet.

Vendar količina intervalov še zdaleč ni takšna, kot sem si jo zamislil s kasnejšimi treningi, ko bom začel delati na štadionu in bodo pomembne in vmesne pavze in časi posameznih intervalov. Optimalni trening naj bi vseboval 5 km hitrega teka. To pomeni:

5000m = 25x200m
5000m = 12x400m + 1x200m
5000m = 6x800m + 1x200m
5000m = 5x1000m

Odvisno je kako se bo vse skupaj odvijalo, prvo pravo naskakovanje rekorda bom po mojem poskušal konec februarja, ko bo za mano že cca 3 mesece priprav.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
tae napisal/-a:Bojan, hvala. Je pa zanimivo, da te zanimajo tudi ravninski (beri cestni) treningi, glede na to, da si bolj usmerjen v gorske teke. Sicer si nam že pokazal, kako se obnesejo gorski treningi na ravnini, menda deluje tudi obratno. (menda dobri gorski tekači delajo veliko hitrostnih treningov na ravnini ali celo štadionu)

Za trening se bomo zmenili pa recimo ti, vencelj in jaz (morda se nam še kdo pridruži, ki želi malo bolj pognati kri po žilah) :D

Kratki treinigi prej minejo. Sicer pa kadar imam čas (med počitnicami) pa imam raje visokogorske teke.
 kovit
vencelj napisal/-a:Tae, s svojim pristopom ti v letu 2009 tudi tole:

"Aleš, če ti to rata:
1500m = 4.20
10k = 36 min.
21k pod 1.20
5k pod 17 min.
si pa res car. V tem primeru ne vem, če ima sploh smisel zame, se kaj kosati s tabo." (vzeto iz neke druge teme)
ne bi smelo delati težav :wink: :lauf:

LP, vencelj

Jao fantje kakšna minuta plusa bi bila kar realna, a ne :D
Uporabniški avatar
 tae
Copy-paste moj odgovor iz prejšnje strani

Če sem samokritičen, bi lahko rekel takole:
Stojim na realnih tleh, posledično si postavljam realne cilje. Cilji se seveda spreminjajo v primeru, ko želim več ali ko vidim, da sem si zadal pretežko nalogo in ji nisem kos.

Spodaj navedene številke žal zame vsaj v letu 2009 sigurno še niso dosegljive.

Svoje čase želim izboljšati za sekunde, tu pa so v igri minute.
Uporabniški avatar
 vencelj
vencelj napisal/-a:Res je, da so številke hude, z resnim in pravim pristopom pa niso nedosegljive. Verjamem v tvoje sposobnosti, narediti tako velik korak v enem letu je pa, resnici na ljubo, verjetno res iluzorno pričakovati. To bi bil lahko projekt za naprej... da ne vržemo takoj puške v koruzo...ne daj se, tae :!:

Lep pozdrav, vencelj
 Liquid
spela* napisal/-a:
Liquid napisal/-a:
Dva planirana treninga je 12km x 2 = 24 km
Čas trenina = 1 ura
Tempo 2,5 min / km

Vzamem nazaj, 5K rekord bo padel. :twisted:

Liquid, a bi ti še meni izračunal hitrost teka na tak način? :lol:
Po možnosti na kakšni uradni tekmi ... (recimo na tisti, na kateri se bo odvila najina stava z luzrjem)

Malce pozna a vseeno. Ni problema Špelca, zate je izračun brezplačen. Tae-tu večrat naredim kakšen izračun, da ima bolj natančno statistiko. Sam sebi rezultate 'prilagajam' tako, da sem na koncu bolj zadovoljen. Temu se reče samopotrditev na komunističen način. :lol:
Uporabniški avatar
 tae
Kovit, jaz in Vencelj sva ti že dala odgovor, morda bi se moral še Aleš javiti. "A bo vredu ?" :D
Uporabniški avatar
 tae
Liquid, si opazil 5. planirani trening 4. tedna ? Ga bova izvedla skupaj, ali naj se sam pozabavam ?
Uporabniški avatar
 lonely
Tae,spremljam tvoje 5k-priprave in upam da boš že 11.01. pri svojem PB na tej razdalji.
Uporabniški avatar
 ales
tae napisal/-a:Kovit, jaz in Vencelj sva ti že dala odgovor, morda bi se moral še Aleš javiti. "A bo vredu ?" :D

Oh saj to so bile le ene take (gostilniške)želje;sploh je pa med njimi pisalo ALI. Čeprav, kot pravim še nisem pokopal upov, morda ne ravne vse. Se mi zdi da je še najmanj realna una na jurjapetsto (tam bi bila dovolj že polovica minute "pribitka"). Da bo mera polna dodajam še enega: spet preteči kilometer pod tremi minutami..

Cilje si pa moramo visoko postavit!
Uporabniški avatar
 tae
lonely napisal/-a:Tae,spremljam tvoje 5k-priprave in upam da boš že 11.01. pri svojem PB na tej razdalji.

lonely, bom poskusil, vendar, kot sem že nekje omenil, mislim da bo za rekord še malo prekmalu. Pravzaprav kakšnih resnih hitrostnih treningov še nisem začel izvajati.
 spela*
Liquid napisal/-a:
Malce pozna a vseeno. Ni problema Špelca, zate je izračun brezplačen. Tae-tu večrat naredim kakšen izračun, da ima bolj natančno statistiko. Sam sebi rezultate 'prilagajam' tako, da sem na koncu bolj zadovoljen. Temu se reče samopotrditev na komunističen način. :lol:

Mikavno, ampak potem bi mi hitro zmanjkalo motivacije, ko bi ugotovila, da tečem veliko bolje, kot sem si sama izračunala. :lol:

(Sicer pa so nekaj podobnega počela nekatera podjetja in države pri izračunavanju proračunskega "presežka" tudi v sedanjem času. Keativno knjigovodstvo. :roll: )

Taetu sva "malce" zasmetila temo. :oops:
Uporabniški avatar
 tae
spela* napisal/-a:Taetu sva "malce" zasmetila temo. :oops:

Ja, najbolje da si sobo najameta. :lol: (jaz sem pa že mislil, da bom kaj novega zvedel)

Saj vidva vesta, da se hecam, a ne.
 spela*
tae napisal/-a:
spela* napisal/-a:Taetu sva "malce" zasmetila temo. :oops:

Ja, najbolje da si sobo najameta. :lol: (jaz sem pa že mislil, da bom kaj novega zvedel)

Saj vidva vesta, da se hecam, a ne.

tae, glede na to, da je moj čas na 5 km kakšnih 6 minut slabši od tvojega in glede na to, da se imam za tekaško začetnico z manj kot letom dni tekaškega staža, ti nasvetov glede treningov ne morem dajati, pač pa je proces obraten. :D
No, lahko le navijam, da ti kmalu uspe.

Moraš pa priznati, da so Liquidovi izračuni zelo zanimivi. Mogoče bi ti pa znal tvoj čas tako izračunati, da bi ugotovil, da si svoj osebni rekord pravzaprav že dosegel. :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA