prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 zerdoner
Pozdravljeni...sem bolj kot ne začetnik in me zanima kakšna oprema se uporablja za zimske mrzle dni...do sedaj sem tekel samo pri tempareturi nad 15stopinj...predvsem me zanima katere hlače in jakno se uporablja...da ne bom premražen?

Hvala za odgovor

Mitja
Uporabniški avatar
 ninchi
Ohoj!
Jaz recimo zdaj ko je zunaj okoli 0 al pa še manj, se oblečem takole:
-dolge spodnje hlače
-dolge pajkice
-dvoje štumfe
-oprijeta švic majca s kratkimi rokavi
-dolga švic majca z dolgimi rokavi
-kakšen flis ali nekaj bolj toplega
-anorak
-kapa
-rokavice debelejše za tečt
-rutka za čez usta če je treba
-poleg tega se namažem z kako baby kremo za veter in mraz
Na začetku ti mora biti še malo hladno preden začneš tečt, ker če te ne bo, pomeni, da si se preveč oblekel. Telo se kasneje itak segreje. Paziti pa je treba na prste na rokah in nogah, ker so le bolj izpostavljeni.
Poleg tega pa moraš čimveč piti (še posebej če greš dolgo turo), ker je mrzel zrak zelo suh in se tako žrezo hitrejše osuši je fajn čimveč pit.
čauuuu!

ninchi
Uporabniški avatar
 javor-18
Premražen ne boš, če se oblečeš kot Ninchi, ko se telo začne enkrat segrevat bo kar teklo iz tebe, mogoče lahko problem nastane, če greš na dolgo razdaljo in se začnejo oblačila ne tebi že sušiti in pri 0 ali še manj stopinjah ni preveč prijetno (vse krpe na tebi so pomrznjene). Sam se oblečen tako: dolge pajke, švic majica kratki in dolgi rokavi, windstoper, ene zimske nogavice in včasih rokavice(pretežno takrat če piha). Seveda vse zapeto in zadihtano do konca. :P
 zerdoner
hvala za odgovor...tečt pa nameravam nekje do 1 ure oz največ 10km...
 orlytm
jst do temperature (vključno) -10° tečem v:

- dolge tekaške pajkice, enake kot jih uporabljam za poleti, torej nič podložene
- dolgo "švic majčko"
- dolgo rahlo podloženo tekaško majčko (dres)

vse troje od: Löffler

+ obvezno kapa in rokavice ...

zebe nikoli, zagotovim pa si vedno, da ko sem zunaj, ves čas tečem.
Uporabniški avatar
 IRA
ninchi napisal/-a:Ohoj!
Jaz recimo zdaj ko je zunaj okoli 0 al pa še manj, se oblečem takole:
-dolge spodnje hlače
-dolge pajkice
-dvoje štumfe
-oprijeta švic majca s kratkimi rokavi
-dolga švic majca z dolgimi rokavi
-kakšen flis ali nekaj bolj toplega
-anorak
-kapa
-rokavice debelejše za tečt
-rutka za čez usta če je treba
-poleg tega se namažem z kako baby kremo za veter in mraz
Na začetku ti mora biti še malo hladno preden začneš tečt, ker če te ne bo, pomeni, da si se preveč oblekel. Telo se kasneje itak segreje. Paziti pa je treba na prste na rokah in nogah, ker so le bolj izpostavljeni.
Poleg tega pa moraš čimveč piti (še posebej če greš dolgo turo), ker je mrzel zrak zelo suh in se tako žrezo hitrejše osuši je fajn čimveč pit.
čauuuu!

ninchi

:shock: :shock: :shock:
To vse maš na sebi :lol:
Jest crknem od vročine!!

Evo včeri sem tekla pri -10°C oblečena v:
- boksarce (TermalAktiv)
- tadebele pajkice (Adidas)
- spodnja majca (TermalAktiv brez rokav)
- švic majca z dolgimi rokavi (TermalAktiv)
- tekaška asics majca, ki smo jo dobili na teku v Palmanovi (mal bolj debela)
- nogavice ta tanke mico
- tanke rokavičke (Hoffer za 3€)
- trak za ušesa (Hoffer 4€ al kolk je bil)
... pa včeri sem mela še kapo s šiltom, ker je blo sončno... drugač mam sam trak, je zadosti!

Lp
Uporabniški avatar
 Loni
Loni je včeraj tekla v švic majci z dolgimi rokavi, softshellu, termo tekaških hlačah, rokavicah in traku čez ušesa, je najprej nataknila še brezrokavnik čez, pa še podrokavičke, ma je po par minutah vse odvečno pristalo v hodniku. Aja, še sončna očala sem letela nazaj iskat...
Pa še je na koncu švic tekel z mene.

Nekako tako kot Ira., samo brez termo gat, nimam problemov s ta zadnjo :wink:
Uporabniški avatar
 ninchi
Včeraj sem tekla pri -13, s tem da mi je bilo potem res malo vroče:) ker je bil sonce!! debelejše rokavice je mišljeno tekaške rokavice, samo da so bolj tatople:) Drugače pa sem največkrat oblečena tako kot ste nekak opisale. torej kratko švic majco, dolgo švic majco, mogoče kako bombažno še čez, kapo in rokavice.
Uporabniški avatar
 IRA
ninchi napisal/-a:Včeraj sem tekla pri -13, s tem da mi je bilo potem res malo vroče:) ker je bil sonce!! debelejše rokavice je mišljeno tekaške rokavice, samo da so bolj tatople:) Drugače pa sem največkrat oblečena tako kot ste nekak opisale. torej kratko švic majco, dolgo švic majco, mogoče kako bombažno še čez, kapo in rokavice.

Jest sem pa že mislila, da si šla na dopust v Sibirijo :twisted:

Je pa res, da včasih te bolj zebe, včasih pa manj ... pa so lahko čist iste temperature ... :twisted:

Ja nič ... kakšnega univerzalnega nasveta ni, je treba sprobavat ... pa včasih zadaneš, včasih ne ... pol se pa enkrat že "ulavfaš" :D
Uporabniški avatar
 lenči
Pri -13 sem imela:
-tričetrt pajkice (navadne)
- dolge pajkice
- švic majčko tanko
- švic majčko debelejšo
- windstoper
- tekaške rokavice na začetku
- trak
- pa ledvični pas
in mi je bilo kar prevroče in sem windstoper odpirala.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
8°C meja za kratke hlače in majico

2-5°C tanek velur in tričetrt pajkice, če je slabo vreme oz. kratke hlače, če je sončno

-3 do 2° tanke tekaške pajkice, švic majica in tanek velur

-5 - -3° tanke pajkice + debel velur + tanke rokavice (jih ponavadi kasneje slečem)

-10 do -5 : debele pajkice, švic majica, debel velur +tanke rokavice + debelejše nogavice

pod - 10 kombiniral podhlače in ponavadi tanke pajkice. Tako mraz da bi kombiniral debele pajkice in debele pajkice pa še ni bilo.

Izbira oblačil je odvisna tudi od planiranega tempa teka. Zadno, ko sem nabijal zelo dober fartlek je blo le 2,5 plusa pa sem tekel v poletni opravi. Pa tudi od letnega časa. Spomladi vem, da že pri 15 stopinjah komajda prenašam vročino. V mescu dveh pa mi ni problem teči tudi nad 30 stopnj. Jeseni pa začne zebsti že pri 10 stopinjah.
Uporabniški avatar
 pajo
Ko boste videli ninchi živo boste vedeli zakaj se toliko napravi. ( brez zamere) se pa precej kadi za njo zgolj za informacijo.
Uporabniški avatar
 Ksenija
lenči napisal/-a:Pri -13 sem imela:
-tričetrt pajkice (navadne)
- dolge pajkice
- švic majčko tanko
- švic majčko debelejšo
- windstoper
- tekaške rokavice na začetku
- trak
- pa ledvični pas
in mi je bilo kar prevroče in sem windstoper odpirala.

nekaj podobnega jaz... vendar kapa in brez ledvičnega pasu... aja pa nimam dolgih pajk temveč neko drugo dolgo čudo ;)
 mp3
v teh dneh tekam oblečena v dolgo termo majco, kratko "švic" majco, čez anorak (kupljen v Lidlu), spodaj pa dolge pajkice, navadne kratke nogavičke in superge. na rokah imam rokavice, okrog vratu pa šal.
Uporabniški avatar
 IRA
pajo napisal/-a:Ko boste videli ninchi živo boste vedeli zakaj se toliko napravi. ( brez zamere) se pa precej kadi za njo zgolj za informacijo.

Aja ninchi, ti si tako hitra, da maš vsakič prisoten še "učinek burje" ..
... no s tem eni nimamo težav pa mamo lahko kako coto manj :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA