Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 spela*
Jaz ti predlagam še, da pogledaš izrabljenost kakšnih starih superg oziroma primerjaš, ali sta levi in desni podplat enako obrabljena. Če ne, bi bil lahko vzrok za težave tudi to, da imaš eno nogo malce krajšo od druge. Ni nujno, da zaradi tega trpi daljša noga, čeprav bi to bilo logično, ampak se v veliko primerih bolečina pojavi v krajši nogi. Če bi bil to razlog, je odprava enostavna - dodatni vložek za čevlje.
Uporabniški avatar
 3man
Ira, tudi sam sem imel podobne probleme več kot pol leta. Vnetje piriformisa. Po čistem slučaju sem srečal eno odlično atletičarko, ki je imela v svoji zgodovini podoben primer, poslušal njen nasvet in odpravil težavo v nekaj mesecih skoraj brez zmanjšanega treninga.
Kako? Najprej sem moral kupiti petne vložke, tiste silikonske, ki jih dobiš v trgovinah z medicinskimi pripomočki. Vse teke sem opravljal s petnimi vložki. Po ogrevanju (torej pred glavnim treningom) in po končanem teku sem obvezno zelo dolgo reztegoval piriformis. Posamezne raztezalne vaje tudi po minuto skupaj. Tako, da sem kar dobro čutil bolečino globoko notri v mišici. Glavna raztezna vaja mi je bila takšna kot je druga na sliki na linku http://www.thestretchinghandbook.com/archives/piriformis-syndrome.php
Razlika je le v tem, da sem se sam v tej poziciji čisto ulegel na naprej. No po treh tednih sem tekel že normalno dolge teke, bolečina je bila iz tedna v teden manjša, čisto pa je izginila po kakšnih osmih mesecih. Zdaj že leto in pol ne uporabljam več petnih vložkov in težave se niso več ponovile.
Tolko od mene, če bo kaj pomagalo.
lp
Uporabniški avatar
 IRA
O super, hvala lepa!

Lp
Uporabniški avatar
 lev-inja
Da nisi tole pokasirala pri tistem posebnem strechingu v postelji :rol: :rol: :ignore:
 nejce
lev-inja napisal/-a:Da nisi tole pokasirala pri tistem posebnem strechingu v postelji :rol: :rol: :ignore:

Tole bi bilo bolj vrejtno ja!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA