Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Društvo za šport in rekreacijo Josipdol v nedeljo, dne 25.01.2009 ob 11.uri na Ribniški koči organizira

11. SMUČARSKI TEK RIBNIŠKE KOČE

tekmovanje šteje za slovensko pokalno tekovanje SLOvenSKI maraton.

Kategorije:

dolžina 21 km (SLOvenSKI maraton)

MOŠKI: ŽENSKE:

do 30 let ( letnik 1979 in mlajši ) do 30 let ( letnik 1979 in mlajše )
do 40 let ( letnik 1978 – 1969 ) do 40 let ( letnik 1978 – 1969 )
do 50 let ( letnik 1968 – 1959 ) do 50 let ( letnik 1968 – 1959 )
do 60 let / letnik 1958 – 1949 ) nad 50 let ( letnik 1958 in starejše )
nad 60 let ( letnik 1948 in starejši )

dolžina 7 km

MOŠKI – vse starosti , ŽENSKE – vse starosti, OTROCI - do 15 let (l.1994 in mlajši)

ŠTARTNINA: 15 EUR, za dečke in deklice 12 EUR, v predprijavi 12 EUR
(Vključeno kosilo in napitki)
PRIJAVE: na tel. 041 371 064,mail: info@dsrj.si in pred tekmo do 10.30 v Ribniški koči
Prvi trije v kategoriji prejmejo pokale.

Vabljeni !!
Uporabniški avatar
 dexi27
Pridem letos spet, upam samo, da bo več snega kot lani, ko smo tekli del po ledu, dela pa kar še po frišno požaganih smrekovih panjih, pa po žagovini.

Glede da je letos več snega pričakujem super podlago, no pa če jo ne bo organizator pred tekmo razril z motornimi sanmi bo pa sploh idealno :shock:
 niko
Z veseljem te pričakujemo. Proga bo letos lažja, ker bomo tekli
v obratni smeri. Snega je dovolj - slab meter tako, da ni panike in
bo mogoče idealno pripraviti progo.
Sankači z njimi pa res ne vem bi jih del !!
Uporabniški avatar
 dexi27
A če pa tko pol pa še bolj nestrpno čakam na tekmo, pa saj Pohorci mormo držat SKUPAJ :!: :!:
 Marijan
Niko,

lepo, da organizirate to tekmo!

Prosil bi te, če lahko v nekaj besedah opišeš, kje bo potekala trasa proge, tako za 7km, kot tudi 21km. Bo potegnjena le smučina ali široka "ratrak cesta"? :-)

Pozdrav:

Marijan

P.S. za sankače bo pa Dexi27 poskrbel! :wink:

.
 niko
Zdravo Marijan,

proga je v celoti teptana z širokim teptalnim strojem. (V širitev proge je bilo vloženo veliko dela, upam samo , da Jež tega ne bere) Upoštevali smo nasvete tekmovalcev (Močnik , Lah) in progo speljali tako, da bo čim manj nagnjenih vzponov. Začnemo pred Ribniško kočo in se spustimo do sedla potem zavijemo desno proti Črnemu vrhu in se ogrevamo po rahlo dvignjenem terenu do vznožja Črnega vrha. Sledi ca. 150m vzpona in potem zopet skoraj po ravnem terenu mimo Črnega vrha. Sledi spust do proge, ki gre na Pungart (pri Zajcu). Nato obrnemo in tečemo po progi Pungart -Ribniška koča kot je bilo pri Pohorski smučini. En takšen krog
meri 7 km, zato bo potrebno za SLOvenSKI 3x, za malega pa 1x.

Prideš ? :) :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Srce mi poka, ker ne bom zraven :--(
Uporabniški avatar
 dexi27
niko napisal/-a:Zdravo Marijan,

proga je v celoti teptana z širokim teptalnim strojem. (V širitev proge je bilo vloženo veliko dela, upam samo , da Jež tega ne bere) Upoštevali smo nasvete tekmovalcev (Močnik , Lah) in progo speljali tako, da bo čim manj nagnjenih vzponov. Začnemo pred Ribniško kočo in se spustimo do sedla potem zavijemo desno proti Črnemu vrhu in se ogrevamo po rahlo dvignjenem terenu do vznožja Črnega vrha. Sledi ca. 150m vzpona in potem zopet skoraj po ravnem terenu mimo Črnega vrha. Sledi spust do proge, ki gre na Pungart (pri Zajcu). Nato obrnemo in tečemo po progi Pungart -Ribniška koča kot je bilo pri Pohorski smučini. En takšen krog
meri 7 km, zato bo potrebno za SLOvenSKI 3x, za malega pa 1x.

Prideš ? :) :)

No po opisu sodeč bo letos proga veliko bolša kot je bila lani, no lani je blo nekaj težav tud zarad premal snega in posledično salbših razmer.
Uporabniški avatar
 borchi
Lepo pozdravljeni!

jaz mam pa na ribnisko same lepe izkusnje:)) :lol:
res da so ble razmere vedno zelo tezke 2006 kkot v sibiriji v enem krogu 7 padcev zvita palica pa se smucka mi je po bregu vsla rezultat na koncu 1. mesto zakaj? ker sem edini v moji kategoriji prisel do cilja startali smo trije v kategoriji do 30 se mi zdi ampak jih je ze v prvem krogu nekaj odstopilo! res da jaz tega nisem vedel in sem se ubijal za vsako sekundo, tak da fantje se splaca trudit :lol: :lol: :lol:

lani me ni blo sem pa slisal da je lani blo malo bolj gusto ker je bla prvic za slo_maraton
tak da bo tokrat letos verjetno drugace!
skoda:( :cry:
 Marijan
Niko,

hvala lepa za izčrpen odgovor!

Vidim, da ste se sila potrudili in naredili čudovito "dirkalno pisto za formulo 1". Takšna proga je seveda idealna za velike hitrosti in za skating tehniko.

Sam sem sicer ljubitelj hoje in teka po terenu in celem snegu (backcountry), zato se teka žal ne bom udeležil. Morda se pa ta dan odpravim npr. s Peska in vas pridem pozdravit na Ribniško! :D

Niko, vso priznanje za trud in lepo vreme v nedeljo vam želim:

Marijan
Uporabniški avatar
 gregaax
niko napisal/-a:Proga bo letos lažja, ker bomo tekli
v obratni smeri.

Odlično. Včeraj sem bil gor in pretekel progo v obratni smeri kot je bila prejšnja leta in sem hoto predlagat točno to. Veliko bolj prijazno do tekačev!

:D
 sasak
Jaz sem bla pa danes gor in je FUL napihano, pa še tti sankači so vse zrili... Drgač je pa proga fajna, široka in lepo speljana... mal se pa tk morš gužvat, ker drgač ni filinga:). se vidimo na ribniški:)
Dežurni diagnostik je diagnosticiral, da lahko pade v soboto in v noči
na nedeljo na Ribniški do 20 cm snega. Preveril sem cestno službo,
zagotavljajo, da bodo cesto na Ribniško očistili do 7.ure zjutraj. Prav tako bomo poskrbeli, da bo zjutraj teptalec s Pungarta poteptal progo do Črnega vrha, tako da tudi tisti, ki bodo prišli s Pungarta ne bodo imeli težav.

Tekmovalno traso bomo poteptali tudi še v nedeljo zjutraj. Kot vidite
skrbi zaradi napovedi snega niso potrebne. Sicer pa je zima. Manj snega in topleje bi gotovo bilo, če bi tekmo organizirali avgusta. :lol: :lol: :lol:
 sasak
Mene pa zanima, če bo jutri al pa u soboto tud kaj poteptano že. Ker sem dobla informacijo, da danes mnda niso štamfali....LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA