vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Zadnje čase, ko je mraz se mi pri teku-sploh hitrem- začne v grlu nabirati neka sluz- kot nek smrkel. Zato moram ves čas pljuvati. Tudi do dvakrat na minuto. Če tega ne počnem, se začnem dušiti. Enkrat me je čisto zabilo. Posledično s pljuvanjem (poleg tega da je odurno) zgubljam vodo. Poleti se mi to ne dogaja.

Tako, da se sedaj sprašujem ali imam slučajno kak začetni stadij astme (moj brat in mami sta astmatika) ali pa je to čisto običajno? Naj grem k zdravniku?

Hvala in LP,

Bojan
Uporabniški avatar
 iverson
Tudi meni se to naredi včasih recimo 2 do 3 na 10km, da se mi nabere nekakšna odvečna slina ki jo pljunim ven. Verjetno je to kak obrambni mehanizem ker je mrzel in suh zrah in se tak dodatno vlažijo dihalne poti.

Pri tebi je to res že kar pogosto in verjetno kar moteče... Verjetno se bo to umirilo ko bo manj mrzlo, za ta čas pa kej čez usta, kakšen buff, wind...
 ŽULJ
pljuvam, hrkam, rigam in ...

še dobro, da tečem sam...

ko se ustavim, sem pa spet tih in kulturen...

ne, nimam astme...
ne, tudi drugih zdravstvenih težav ne...
Uporabniški avatar
 tae
Bojan, po mojem prehitro tečeš za te mrzle dni, ali pa prekmalu začneš (več počasnega teka za ogrevanje).
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Se strinjam, ja. Sicer proti poletju tečem počasi, a za zimo še vedno prehitro. Bolje, da se spočijem in delam počasne teke. Pri nekem normalnem tempu me pa ne zabaše.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA