vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Hoj,
tole temo sem odprl, ker sem od 06.12.2008 nezaposleni strojni tehnik na Zavodu RS za zaposlovanje. Lastnika podjetja, v katerem sem bil zaposlen, sta se po 18 letih odločila za prenehanje delovanja firme.
Moj tek je ves čas namenjen odpravljanju stresnih dejavnikov, ki jih je med drugim prinašalo tudi moje delo. Hočem napisati, da si s tekom, glede na moje dosežke vsekakor ne bom mogel služiti kruha, hi, hi.
Seveda sem se prijavil že na okoli sto razpisanih delovnih mest, bil tudi že na kar nekaj razgovorih, toda pravega dela še nisem našel. Abraham s katerim sem se srečal me postavlja v drugo kategorijo iskalcev zaposlitve. Glede na povpraševanje po delavcih z mojim poklicem, sem se že prijavil tudi na 60-urni tečaj AutoCAD-a, ki ga pričnem v kratkem. Mogoče pa se bom potem odločil tudi za dokončanje študija na EPF, ki sem ga zaradi preutrujenosti in pomanjkanja motivacije prekinil med delom v prejšnjem podjetju in bom tako postal lažje zaposljiv.
No tako pa sem se malo razpisal o moji trenutni težavi, zdaj bom šel lahko zopet na prijeten zimski popoldanski tek po Rožniku.
Lp, zlopi
 spela*
zlopi, si mi dal misliti. Jaz sem se namreč malo prej pritoževala nad tem, da zaradi službenih obveznosti ne bom mogla na Golado, pa sem lahko kljub relativno slabi plači lahko vesela, da jo sploh dobim.
Želim ti, da čim prej najdeš primerno službo in za ustrezno plačilo.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Zlopi, upam da ti bo čimprej uspelo dobiti novo službo. Morda je tudi TF ena od priložnosti za iskanje službe. Kdor teče na dolge razdalje je tudi pri delu bolj marljiv od povprečja. ne glede na to, da je že srečal Abrahama.
Lepo je imeti službo. Včasih se tega res premalo zavedamo.
Uporabniški avatar
 Eustahije
No, motivacija za tek vseeno obstaja: 60 urni tečaj autocada, dokončati študij, in ob vsem tem entuzijazmu in pozitivnem pristopu k reševanju problema ki veje iz tvojega posta, ti bo po mojem nova služba kvečjemu začela ovirati plane, ker jo boš dobil prej kot si planiral. Se pravi, tek ti bo spet za sprostit stres od službe, fakultete, strokovnih tečajev ...
:)
Uporabniški avatar
 dannae
glede na to kako in kaj si napisal, se mi zdi, da si se tako pozitivno lotil nove situacije, da ni kaj dvomiti o ureditvi le-te. Leto 2009 bo očitno v znamenju novih poti...
Zaželim ti le lahko vse dobro in veš, malo sem ti pa vseeno fouš tega popoldanskega teka po sončnem Rožniku. Po drugi strani, se pa že nekaj časa zavedam, da sem lahko srečna, da lahko vsako delovno jutro vstanem in vem kam moram it...
Srečno!
D.
 kovit
Če si človek s prakso boš že dobil službo, kljub abrahamu. No ja časi so zaskrbljujoči, ampak strojnik je danes še vedno med zelo iskanimi poklici tako da kar pogumno.
Uporabniški avatar
 zlopi
Hoj,
ja tale forum je pa res en rezervar pozitivne energije. Vsem sodelujočim z lepimi mislimi se iskreno zahvaljujem in grem s TF naprej!
Posebej se zahvaljujem še AndrejiR, ki me je prijetno presenetila s ponudbo za dodatno izobraževanje.
Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 športnik
Zlopi, tako mimogrede, te zanima, ti leži delo potnika na terenu?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA