prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 semjul
Vreme napisal/-a:Upajmo, da se klopotec končuje z Šentiljsko potjo uspešno. Vreme mu danes ni bilo tako naklonjeno, kot včeraj Semjulu.

@ Semjul, kaj zadnji 2 km si opravil ali si jih tudi izpustil, kot zadnjič z Zdravkotm??

:D
Zadnja dva km po vinogradih nisem delal ampak sem se spustil po cesti. Nekaj sem pa na Garminu izgubil zjutraj, ko sem štartal in se je štoparica prižgala takoj, pot se je pa začela zapisovati šele ko je našel satelite, ko sem bil že mimo Petrola nekje v gozdu.Tako da sem našel tudi te 3km.

Moram pa še dodati, da sem v štirih tednih naredil 4 x čez 50 km.

Istro, Šentiljsko, čez Pohorje, Šentiljsko.Tako da zdaj kak teden ne načrtujem ničesar :wink: se pravi do sobote :D

BRAVO KLOPOTEC, DOBRO SI JO ŽGAL :laola
Nazadnje spremenil semjul, dne 12 Jan 2009, 07:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bravo Klopotec
Slabih 9 ur je lepi cajt :lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a: ... sem v štirih tednih naredil 4 x čez 50 km.

:cast: :clap: :laola
tako se dela zimska baza
 klopotec
Ta kmetija Sirk mi je pa velika uganka. Celo pot sem šel točno po markacijah, ampak na to kmetijo pa nisem naletel. Že zadnjič, ko smo šli polovičko, si Vreme med Sladkim vrhom in Tratami govoril, da nismo šli na kmetijo Sirk in sem bil tam včeraj posebej pozoren na markacije in o tej kmetiji ni bilo nikjer nič. Včeraj zvečer sem jo našel na internetu in je to ena taka zelena ali modro zelena hiša (fasada) vendar se je iz poti ne spomnim. Daj Vreme ti to natančno lociraj.
Zanima me tudi, če kdo ve, čigava je sedaj vojašnica v Šentilju, na dvorišču katere stoji tisti tank. Tank je lepo restavriran in me prav zanima čigav je.
Včeraj sem še enkrat pogledal v tisto zapuščeno hišo, se spomniš Vreme. Res me zanima tisti predalnik, Vreme pozanimaj se o lastnikih. Lepo bi se ga dalo restavrirat. Če zveš za lastnike, ga odkupim in se bom potrudil.

Eno opozorilo. Ampak sedaj bom to težko lociral, ker si nisem zapomnil kraja, je pa to v zadnji tretjini poti. Priteče se po hribu navzdol, zavije levo in se pride do enega mostička z železno ograjo ki je z obeh strani zvita precej navzven. Takoj preko mostička zavijemo desno v eno trstičje. Po ene dvajsetih metrih je počez napeta žica električnega pastirja in če nisi pozoren....Meni se je to zgodilo in sem fajn padel čez, žica pa mi je snela kožo s piščali leve noge.
Nekje je menda že zapisano, ampak ne bi rad iskal. Koliko je višinskih mestrov na celi poti? Kar težek vzpon se mi zdi pred koncem, ko prideš pod avtocesto na drugo stran in se vzpneš do tiste kapelice. Včeraj sta se po tisti strmini vozila dva mulca z motorji. Za ta vzpon je treba prišparati nekaj moči. Ko si pri kapelici veš da boš zmagal.
Še enkrat bom izrazil navdušenje nad to potjo. Posebej lepo je tečti tam med Sladkim vrhom in Tratami ob Muri. Pot je tako mehka, kot bi tekel po preprogi. In kako še le mora biti fajn enkrat poleti, ko je vse zeleno. Enkrat junija bi bilo fajn iti v družbi s planom okoli 9, 10 ur, da bi si vzeli še malo časa za kakšne razglede.
Zvone pravi zdaj pa K-24, Kozjak...............Vse to bo upam prišlo na vrsto. Ampak Kozjaka se v zimskih razmerah skoraj na ne bi lotil. Nizke temperature poberejo precej moči in Košenjak je velik. Če ti tam kje zdrsne pa si kaj zlomiš, te živ bog ne najde. Poleti pa grem enkrat gotovo čez.
Kot pravi Semjul, malo bo treba počiti. Jaz sem se decembra in januarja tudi kar precej obremenil. Istra me je sploh precej izčrpala. Danes se pa počutim odlično. Mišice so le za spoznanje utrujene in spet mi hodi po glavi SuperBalaton v marcu. Sem ga že skoraj prestavil na naslednje leto, ker se še nisem čutil pripravljenega, zdaj pa spet kolebam. Štirinajst dni je še za prijavo, pa tekaških let je še tudi nekaj pred mano. Vsaj upam. Alek ima čisto prav, večje razdalje in kontinuirane napore je treba povečevati strpno in do razumne meje. Alek pravi da sem star rutiner. Bolj star kot rutiner sem, Alek. Dve leti in pol tekanja človeku še ne da rutine.
Uporabniški avatar
 semjul

če bi sledil markaciji, ter ne bi gledal v Muro, ko si tekel ob njej, (mimogrede ob Muri je bilo svinjsko mrzlo) bi videl "kmalu" iz Sladkega markacijo, ki zavije desno. Je na drevesu malce izven poti desno, sedaj ko je sneg se ne vidi zgažene poti, le nekaj suhih stebelc močvirskih rastlin, stoji tam čez, tako da ni čudno da si jo vžgal mimo. Nazaj dol pa prideš k Muri tam kjer na drevesu piše z belo ŽIG.

Na nizkem pastirju sem se spodfirclal obakrat :D tako je če so možgani na paši.Tretjič se menda ne bom.

Ob malce toplejšem vremenu, tako da bom lahko obul klasične tekaške copate, se je lotim znova, tokrat s tankom vred, si mi vzbudil zanimanje, pa ne za tista 2km ampak za tank :wink:
 Alek
Klopotec, samo dve leti in pol? Pišurija, potem pa ti nisi povečeval razdalij najbolj strpno, se mi zdi. Tudi jaz nekako tečem toliko časa, pa sem še vedno nekje pri 30 km maksimuma. Bom pa se letos spopadel z maratonom, najverjetneje v LJ. Sem mislil da tečeš veliko več časa Klopotec. Dober si potem, ni kaj.
Kmetija Sirk pa je res malo out, ko si ti tekel ob Muri, in bil navdušen nad potjo (ki je prevzela tudi mene, Vreme ma res super progo za tek), bi moral ne vem točno kje zaviti desno v hrib skozi gozd. Kmetija Sirk je ob cesti, ki gre iz Sladkega vrha proti Velki in tratam.
Junija sem 100 % zraven.
Nazadnje spremenil Alek, dne 13 Jan 2009, 08:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 semjul
Alek napisal/-a:Klopetc, samo dve leti in pol? Pišurija, potem pa ti nisi povečeval razdalij najbolj strpno, se mi zdi. Tudi jaz nekako tečem toliko časa, pa sem še vedno nekje pri 30 km maksimuma.

oktobra sem upihnil prvo svečko na koledarju tekaškega udejstvovanja :wink:
 Alek
semjul napisal/-a:
Alek napisal/-a:Klopetc, samo dve leti in pol? Pišurija, potem pa ti nisi povečeval razdalij najbolj strpno, se mi zdi. Tudi jaz nekako tečem toliko časa, pa sem še vedno nekje pri 30 km maksimuma.

oktobra sem upihnil prvo svečko na koledarju tekaškega udejstvovanja :wink:

Ja nimam kaj, vsa ti čast, je pa itak vse v glavi. Jaz grem bolj počasi, postopoma. Ko bom pa velik, pa bom....
 Sašo
klopotec napisal/-a:... Zanima me tudi, če kdo ve, čigava je sedaj vojašnica v Šentilju, na dvorišču katere stoji tisti tank. Tank je lepo restavriran in me prav zanima čigav je. ...

Po mojih podatkih je kasarno (karavlo) v Šentilju kupil eden od bolj znanih mariborskih frizerjev. Glede na to, da stoji tank za ograjo, bi sklepal, da je z nakupom dobil tudi tank (kljub temu, da je na tanku spominska plošča v spomin na zadnjo vojno). Obnovljen pa je bil tank že prej.
Uporabniški avatar
 Vreme
Torej še vedno čakamo na nekoga, ki bo resnično v celoti pretekel Šentiljsko pot, sedaj manjka ali tank ali pa kmetija Sirk :wink:

Klopotec res je. Preveč si gledal Muro v nasprotju od tistega električnega pastirja, mi smo ga zadnjič preskočili brez problema :D

Še enkrat obema čestitke, da pa imata tako malo tekaških let za seboj pa tudi nisem vedel. Bi Katanec rekel: "Kapo dol" :cast1:

Kar pa se tiče višincev naj bi jih bilo okrog 1600, še ni nihče dal natančne številke :(
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a:Torej še vedno čakamo na nekoga, ki bo resnično v celoti pretekel Šentiljsko pot, sedaj manjka ali tank ali pa kmetija Sirk

Ja, treba bo bit dosleden še pri ostalih bližnjicah. Pred Dražen vrhom je treba iti po stranski cesti pa ob potoku in njivi, ne po glavni cesti. Še dvakrat je možnost it po malenkost lažji poti po cesti, namesto po markirani čez kalanček, pa seveda še obe omenjeni krajšnici.
Kot potencialni datum se mi kaže petek 6. ali 13. februar, če ne bo kaj vmes prišlo. Tokrat brez postaj, ne pa tudi brez fotoaparata.
Uporabniški avatar
 Vreme
Uf Zdravko ti pa si do potankosti naštudiral progo :cast1:
 IvanDrvaricMB
ZdravkoC napisal/-a:
Vreme napisal/-a:
Kot potencialni datum se mi kaže petek 6. ali 13. februar, če ne bo kaj vmes prišlo. Tokrat brez postaj, ne pa tudi brez fotoaparata.

Takrat bi morda tudi jaz poskusil. Ce poznas pot tako dobro da bi bila zadeva cimbolj zvezna bi se pridruzil.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
IvanDrvaricMB napisal/-a: Takrat bi morda tudi jaz poskusil. Ce poznas pot tako dobro da bi bila zadeva cimbolj zvezna bi se pridruzil.

Pozdravljen in dobrodošel.
Progo že kar poznam, zanašam se pa še na Garmina - navigacija je zakon :D
Kaj je to zvezna? Zagotovo jo nameravam narediti zvezno. Če misliš na postanke, te sem že odpisal.

Med potjo pa ti lahko razkrijem še skrivnost o mojem novem ultra projektu (100 km okrog Maribora), kjer bi nasvet starih ultrašev zagotovo bil balzam za trasiranje. Traso sicer v osnovi že imam, le da je še predolga za 10 km. Zaobkrožil bi Maribor preko Dravskega polja, Slovenskih goric, Kozjaka, Dravske doline, Pohorja pa nazaj do izhodišča.

Mogoče se na Šentiljski pridruži še kdo, seveda pa ga bomo šibali ko hudič :twisted: , tako da za neke poizkuse takrat ne bo časa (mater nakladam). Proga bo izmerjena v nulo.
 IvanDrvaricMB
Sure, no problem...

Okoli Maribora ja smo o tem ze nekaj razmisljali , nekaj tudi celo testirali.

Ampak res na tem podrocju manjka nove svezine in obuditve.

Ti samo nastimaj progo , ce bos imel kaksno zadolzitev I'll do my best.
Vsekakor pa bom pocascen ce bom med ustanovnimi clani testnega kroga :).
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA