Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 jcerni
ATLETSKO VETERANSKO EP 2008

V Ljubljani bo atletsko veteransko EP 2008. Več si preberite v spodnjem članku iz dnevnika.

Uradna spletna stran Evropske atletske veteranske organizacije (EVAA): http://www.evaa.nu

Slika

Mogoče je to spodbuda, da odtečemo tudi kakšno tekmo na atletski stezi v okviru atletskih državnih prvenstev leta 2005, 2006 in 2007. Ali mogoče tudi na kakšni podobni prireditvi v tujini (Avstrija, Italija - Videm, Hrvaška - Reka), kjer je kar nekaj takih tekmovanj. Na EP pa izberemo: 5, 10, 42 km ali kros.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Pa saj ne vem, a bo kdo "crkni" od smeha, pa tudi ni glih, da dol padeš, ampak vprašal bom pa vseeno. :idea:

Koliko najmanj moraš biti star ( mlad ), da "padeš" v kategorijo veteranov. To namreč sprašujem jaz - iz osebnih razlogov, prosim lepo - pa nehajte se že smejat enkrat, sam rekel, da nehajte, ... :twisted:

2x LP

P.S. čaki mal, koliko bom jaz še star leta 2008 :roll:
Uporabniški avatar
 Filipid
lojzeP napisal/-a:Pa saj ne vem, a bo kdo "crkni" od smeha, pa tudi ni glih, da dol padeš, ampak vprašal bom pa vseeno. :idea:

Koliko najmanj moraš biti star ( mlad ), da "padeš" v kategorijo veteranov. To namreč sprašujem jaz - iz osebnih razlogov, prosim lepo - pa nehajte se že smejat enkrat, sam rekel, da nehajte, ... :twisted:

2x LP

P.S. čaki mal, koliko bom jaz še star leta 2008 :roll:

Dragi moj prijatelj Lojze :D , tu ni nič smešnega :nono: . To marsikdo ne ve. Zato pa smo tu da na taka ali drugačna vprašanja odgovarjamo. Naj ti iz prve roke kot atletski sodnik povem, da boš veteran postal na svoj 40. rojstni dan. To je po pravilih atletske zveze. Zdaj pa si sam izračunaj kdaj bo to. Upam da pred letom 2008 :wink: .
Nazadnje spremenil Filipid, dne 30 Jul 2004, 16:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Filipid
Naj dodam še to, da ženska postane veteranka na svoj 35 rojstni dan. To je po pravilih Atletske zveze.
Uporabniški avatar
 ero
zdaj pa resno vprašanje oz. trditev - mislim, da je tole za Ljubljano malce prevelik zalogaj. zakaj?

- prvenstva poteka dva tedna vsak dan ves dan na dveh stadionih istočasno - oprema, ljudje, ...? najem stadionov, izselitev običajnih uporabnikov teh stadionov, ...? kako, kdo, kam, s kakšnimi stroški, ...?

- namestitev in pogostitev, vodenje, turizem, ... - 5000 je le aktivnih udeležencev. kaj pa cela vojska spremljevalcev in navijačev. ali lahko ljubljanske (in okoliške) hotelske kapacitete to sploh požrejo. in to še v terminu, ki je že itak najbolj poln.

še kaj bi se našlo. to sta le prva, večja pomisleka. in ne recite, da imam kaj proti. no ja, v bistvu imam. tale projekt bo pokopal še en ljubljanski atletski klub in pustil za seboj dolgove. tako kot že nekateri pred njim...
Uporabniški avatar
 Filipid
ero napisal/-a:zdaj pa resno vprašanje oz. trditev - mislim, da je tole za Ljubljano malce prevelik zalogaj. zakaj?

- prvenstva poteka dva tedna vsak dan ves dan na dveh stadionih istočasno - oprema, ljudje, ...? najem stadionov, izselitev običajnih uporabnikov teh stadionov, ...? kako, kdo, kam, s kakšnimi stroški, ...?

- namestitev in pogostitev, vodenje, turizem, ... - 5000 je le aktivnih udeležencev. kaj pa cela vojska spremljevalcev in navijačev. ali lahko ljubljanske (in okoliške) hotelske kapacitete to sploh požrejo. in to še v terminu, ki je že itak najbolj poln.

še kaj bi se našlo. to sta le prva, večja pomisleka. in ne recite, da imam kaj proti. no ja, v bistvu imam. tale projekt bo pokopal še en ljubljanski atletski klub in pustil za seboj dolgove. tako kot že nekateri pred njim...

Po mojem bodo spet na veliko gradil, sam vprašanje kje in s katerim denarjem :roll: .
Uporabniški avatar
 ales
Včeraj sva imela spet eno tako konkretno analizo (k traja vsaj 5x tolk k tek..) in sva se odločila, da se začneva pripravljat za veteransko prvenstvo v Ljubljani leta 2008.

Lojze se nagiba k teku na 100 metrov, jaz bom seveda izbral kaj daljšega 5 ali 10k, nisem pa še čist odpisal tudi 1500m.

Če sem prav prebral, naj bi bilo prihodnje leto tudi Balkansko prvenstvo v Ljubljani, kjer bi morda lahko preverili do kam lahko sežemo.
 kovit
jcerni napisal/-a:ATLETSKO VETERANSKO EP 2008

V Ljubljani bo atletsko veteransko EP 2008. Več si preberite v spodnjem članku iz dnevnika.

Uradna spletna stran Evropske atletske veteranske organizacije (EVAA): http://www.evaa.nu

Slika

Mogoče je to spodbuda, da odtečemo tudi kakšno tekmo na atletski stezi v okviru atletskih državnih prvenstev leta 2005, 2006 in 2007. Ali mogoče tudi na kakšni podobni prireditvi v tujini (Avstrija, Italija - Videm, Hrvaška - Reka), kjer je kar nekaj takih tekmovanj. Na EP pa izberemo: 5, 10, 42 km ali kros.

Ja in kakšne so norme, da vem kolk se morm še naspidirat do takrat :D :D čist resno vprašanje
Uporabniški avatar
 5rca
Slika

s temile korenjaki mislita lojzeP in Aleš tekmovati :roll:

:D :D :D :D :D
Nazadnje spremenil 5rca, dne 04 Okt 2006, 12:24, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tudi jaz se že pripravljam za atletsko veteransko EP 2008 v Ljubljani. Za ogrevanje sem pred dnevi z Slo ekipo nastopil na veteranskih BAI v Atenah in sicer na malem maratonu in na 5000 m.

Krajše poročilo s tega tekmovanja dobite na strani AZS.

Prilagam fotko z delom SLO ekipe, skupaj z atletsko legendo Franjo Miheličem, pred našo stojnico, kjer smo poskrbeli za EPP za EP v Ljubljani
Slika

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 5rca
Vrhunc M-40 na 21 km

ČESTITAM!!
Uporabniški avatar
 ales
5rca napisal/-a:s temile korenjaki mislita lojzeP in Aleš tekmovati :roll:

:D :D :D :D :D

Res da bom leta 2008 že v drugi kategoriji, a upam(in žal), ne bom s telimi korenjaki..

Si bova z Matjažem zbrala različne discipline, da ne bova spet, ko pred 28timi leti skupaj tekala-ali pa vendarle?!

Za bronasto odličje na balkanskem prvenstvu ti pa tudi jaz od srca čestitam! (pa čisto tiho si bil..)
Uporabniški avatar
 poldy666
BRAVO Matjaž
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Kdo pa lahko sodeluj na npr. maratonu ali kje drugje :?: , kako se prijaviš ipd., je to samo zamo za profije ali rabijo tudi "kanon futer" in še kup butastih vprašanj... :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA