prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 inny
Včeraj sem bila že prepričana, da si kupim palice za nordijsko. Nato pa v trgovini niso imeli moje višine enodelnih palic ( dvodelne ne bi imela, ker baje so boljše enodelne), kasneje pa še ugotovim, da so ene palice spodaj našpičene, druge imajo plastiko, tretje pa so kombinirane. Verjetno bi jaz rabila bolj take s plastiko, ker bi hodila tudi po pločniku, pa da mi ne tolče tisto železo ob pločnik kaj ne?

p.s. imam višino 165 cm, se pravi palice bi morale biti 120 cm. Kajne?
 stojan
jaz bi priporočal firmo Exel tudi za palice za nordijsko hojo - ker sem jih pač najlaže našel kar v Intactu (kjer zastopajo tudi Polar) v Ljubljani. dolžino računajo višina x o,69, potem pa neki približek palicam na zalogi. imajo tudi zelo dobre karbonske enodelne palice Trainer, stanejo pa menda okoli 90 evrov. Pri ljubljanskem Šternu se zaradi nordijske hoje zbira manjša prijetna skupina hodcev, v tem letnem času ob ponedeljkih in četrtkih ob 18. uri.
Uporabniški avatar
 inny
super, hvala ti za info. Bom šla pogledat za palice, seveda karbonske.

p.s. kje pa je Ljubljanski Štern??? in kako se priključiti tej prijetni skupinici, je kje kakšna telefonska ali samo prideš???
inny napisal/-a:ugotovim, da so ene palice spodaj našpičene, druge imajo plastiko, tretje pa so kombinirane. Verjetno bi jaz rabila bolj take s plastiko, ker bi hodila tudi po pločniku, pa da mi ne tolče tisto železo ob pločnik kaj ne?

Kolikor jaz poznam zadeve (sicer bolj iz teka na smučeh oziroma tekaških rolkah) je finta "našpičenosti" prav v tem, da ti ne spodrsava na asfaltu. V tem primeru bi prav za pločnik rabila našpičene...

LP, vencelj
inny napisal/-a:Včeraj sem bila že prepričana, da si kupim palice za nordijsko. Nato pa v trgovini niso imeli moje višine enodelnih palic ( dvodelne ne bi imela, ker baje so boljše enodelne), kasneje pa še ugotovim, da so ene palice spodaj našpičene, druge imajo plastiko, tretje pa so kombinirane. Verjetno bi jaz rabila bolj take s plastiko, ker bi hodila tudi po pločniku, pa da mi ne tolče tisto železo ob pločnik kaj ne?

p.s. imam višino 165 cm, se pravi palice bi morale biti 120 cm. Kajne?

Hojla,
jaz redno uporabljam palice za nordijsko hojo. Ne vprašaj, čigava znamka, so pa vseeno dobre!
Kupi našpičene palice z gumijastimi "copatki", v katerih hodiš po asfaltu, na makadamu ali travniku (jaz hodim tudi po cestni bankini) jih pač sezuješ, spraviš v žep.
Mislim, da bi ti bile ravno prav palice višini 110 cm. Ne glej samo ali so palice enodelne/dvodelne, glej sestavo, vsaj 50% mora imeti karbona, sicer boš v roke prestrezala vse tresljaje!

Veliko veselja!
 stojan
Ja, pri ljubljanskem Šternu je morda po starem, a vsekakor je to veliko mestno kopališče na Ježici malo pred Črnuškim mostom. Največ pa ti o vadbi, ki se kdaj prepleta tudi s tekom, lahko pove Karel Lazar (karel.lazar@gmail.com). v tem letnem času se srečujejo ob 18. uri ob ponedeljkih in četrtkih, na parkirišču blizu vhoda na kopališče, za začetek pa je gotovo najbolje o tem vprašati Karla, saj je zadnje vreme morda kaj spremenilo. Gumijasti čeveljčki na palicah so res prav za asfaltno podlago - na njej še dokaj dobro primejo, ne poškodujejo asfalta, predvsem pa je tudi hoja veliko tišja. o nordijski hoji je veliko koristnega najti na you tube (neki slovenski prispevek na to temo je še posebej dober), če pa se tega lotiš res športno, ima celo nekaj prednosti pred običajnim tekom. Vsekakor bi NW priporočil vsem, ki še okrevajo po raznih športnih poškodbah, veliko bolj mikavna in že tudi zahtevna (pulz ipd.) pa je predvsem hoja v hrib. In prav hoja od Šterna po valovitih poteh bližnje Rašice je še posebej privlačna.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA