vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

ALEŠŠ
nini32 napisal/-a:ojla,
hvala vsem za vaše komentarje in mnenja.

pri hoji ne čutim bolečine. včeraj sem tekla 6 km in sem čutila rahlo bolečino. bilo je tako, kot da bi me rob copata tiščal na kost. kljub vseemu sem lahko tekla. če se kost dotaknem me boli. če pustim na miru gleženj in noga počiva, bolečin ne čutim. oteklin ni nobenih.

klopotec
zjutraj sem gledala po TF, a nisem nikjer zasledila podobnega opisa bolečine. kaj bi (po tvojem mnenju) lahko bilo, če ni pokostnica?

lp, nini

Glede na opisano je skoraj sigurno vnetje pokostnice bolj v začetni fazi,priporočem počitek ker,če boš nadaljevala se ti bo zelo poslabšalo.
 luzr
Diagnoze bodo lahko postavili tudi zdravniki ;).

Ker naj bi počivala, bo dovolj branja za nekaj časa.
http://www.google.com/search?hl=sl&rlz= ... ce&spell=1

Če imaš zelo izrabljene copate to lahko vpliva na bolečine, ki še niso stresna fraktura ali vnetje pokostnice. Sploh pri slabši tehniki teka tega velja pomisliti na nakup novih copat.
Uporabniški avatar
 softi
[quote="luzr"]Diagnoze bodo lahko postavili tudi zdravniki ;).

Al pa fizioterapevti :).

Vsak ima svoje izkušnje s temi poškodbami in je tudi prav, da jih tkole delimo, ker včasih kakšna informacija prav pride.
Kljub temu pa....Zato, da boš sigurna, v katerem grmu tiči poškodba :), kaj jo je povzročilo, kako jo sanirat, kakšne vaje delat in kaj nardit, da se zadeva ne ponovi, pa ti toplo priporočam obisk zgoraj omenjenih. Na enem mestu zveš vse, kar te zanima.
Nobene poškodbe oz. zdravstvene težave ne gre posploševat, ker tko kot smo si mi različni, tako si tudi poškodbe niso enake. Pa sej vemo, da če se osredotočaš samo na posledico (t.j. bolečino), vzrok še vedno ostane torej....

Članki na TF o teh zadevah so pa itak fajn za prebrat :D

Imejte lep dan
:D
 klopotec
nini32 napisal/-a:ojla,
hvala vsem za vaše komentarje in mnenja.

pri hoji ne čutim bolečine. včeraj sem tekla 6 km in sem čutila rahlo bolečino. bilo je tako, kot da bi me rob copata tiščal na kost. kljub vseemu sem lahko tekla. če se kost dotaknem me boli. če pustim na miru gleženj in noga počiva, bolečin ne čutim. oteklin ni nobenih.

klopotec
zjutraj sem gledala po TF, a nisem nikjer zasledila podobnega opisa bolečine. kaj bi (po tvojem mnenju) lahko bilo, če ni pokostnica?

lp, nini

Če nič, kar si prebrala, ne odgovarja temu kar se pojavlja tebi, potem verjetno da ni pokostnica. Jaz se na zgradbo kosti ne spoznam prav dobro, govorim lahko le na podlagi lastne izkušnje. Meni se je vnela pokostnica na goleni, to je sprednja stran, od mesta, kjer copat objame nogo, kjer je rob copata in navzgor proti kolenu. Ti pa govoriš, da te boli nad gležnjem. A to pomeni, da te boli kost ki gre po zunanji strani noge navzgor nad gležnjem? To petem ni golen, je pa tudi kost, ki je prav tako prevlečena s pokostnico. Običajno se vname pokostnica, ki prekriva golensko kost, če pa tako špekuliram, pa mislim da se lahko vname pokostnica vsake kosti. Morala bi zelo natančno opisati, kje te boli, najbolje pa je da to pokažeš zdravniku, on bo pa že vedel.

Bila pa je še ena tema okoli pokostnice in sicer pred kratkim. Sem skušal poiskati, pa mi to iskanje nekak ne gre. Če ti bo zdravnik rekel, da je pokostnica vneta potem pa imaš te možnosti. Meni je zdravnica rekla mirovanje (nobenega teka, pa saj če gre za resno vnetje, niti pomislit ne moreš na tek. Če se ne motim je ZdravkoC pisal, da ga je zagrabilo na ultra Mont Blancu in lahko pove, kako je on to rešil) in ledene obkladke. Nobenih tablet mi ni predpisala in jih tudi ne bi jemal, če mi jih slučajno bi.
Sem pa v eni moji zeliščni knjigi prebral, da pri vnetju pokostnice pomaga gabez. Izkopal sem korenine, jih skuhal, pretlačil in nanesel na boleče mesto. To sem ponovil ene štirikrat in vedno imel to na nogi cel dan in celo noč. Čez 14 dni sem že tekel. Imel pa sem tako hude bolečine, da brez bergel nisem mogel hoditi. Razlog pri meni je bil prevelik napor, predolg treking, za katerega očitno še nisem bil postopno pripravljen.

Je pa pred kratkim eden na forumu tudi imel lep uspeh z mazilom iz gabezovih korenin, ki ga je kupil že narejenega. Ampak žal njegovega posta ne najdem. Je pa res tudi to, da pa Samo z mazilom gabeza ni imel uspeha.

Če pa ni pokostnica, potem pa ti jaz ne znam svetovati.
Bi pa ti lahko še eno stvar opisal, ampak na zasebno, ker je v zvezi s prehrano (ne se ustrašit, ne bom te zavajal v kakšno vegeterijanstvo, he, he). Ker če napišem tu, jih bo ene par spes skočilo v luft, meni pa ni za kakšno bockanje.
Uporabniški avatar
 nini32
Klopotec,
Ti kar napiši na zs, brala in odgovorila ti bom lahko šele zvečer.
Lp, nini

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA