Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kona
živjo.
sem nekako nov v "teku" in sem si na polarjevi strani naredil en program za desetko. pa mi kar nekajkrat svetuje HILLY RUN. zanima me kako naj tak trening zgleda. vem da je hill klanec ampak res ne vem pa ali naj potem cel tek tečem v klanec ali naj bo proga treninga malo bolj razgibana.

za vsako informacijo, bi bil zelo hvaležen.
Uporabniški avatar
 stena
Hm.. Verjetno je ta hilly run mišlen kot trening za izboljšanje VO2max. Za izboljšanje le tega se priporoča tek v hrib z nagibom 3-10%, kje tak naklon dobit je pa drugo vprašanje. Taka bedna alternativa je tekaška steza, ki lahko spreminja naklon- meni se nič ne dopade.

Kaj več bi mogoče znou povedat, če mi recimo poveš koliko časa je ta hilly run predviden in pri recimo kolikšnem pulzu, če ti to seveda program tudi poda.
 kona
gre za 10 tedenski program v katerega je vključenih 14 "hilly runov", ki so dolgi od 11 do 45 minut. srčni utrip naj bi se gibal med 95 do 152 utripov/min, pri predpostavki mojaga max 191 utripov, se pravi nekje med 50 in 70 % max. dolžine so od 2 do 8 km, se pravi hitrost cca 5,5 min/km.
Uporabniški avatar
 tomi
Počasneje kot 5 min/km sploh ne tečem - mi takoj rata dolgčas! :lol:
Uporabniški avatar
 stena
Potem se razmišljal prav. Pomoje tale hilly run lahko odtečeš samo v klanc oziroma gori doli s povdarkom na klancih. Manjše razdalje probaj dobiti kakšno napeto traso, tisto 8km pa pomoje lahko narediš malo gori malo doli. sam da ne bo "doli" dela preveč :wink: vrjetno je pa optimalno da vse narediš od 3-10% v hrib.

pa še tole, pomoj kr na mestu: nš profesor je pravu, da je dobu kr nekj novih sivih las, ko je vidu ljudi iz šmarne gore laufat. ko narediš svoje v klanec, se dol raje sprehodi, bodo kolena manj trpela.

upam da sm kj pomagou.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA