prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mirc1
Imam vprasanje glede nakupa novih superg.Eno leto po poskodbi misice na levi nogi(meca),vedno ko pricnem teci v supergah ki sem jih ponavadi uporabljal me na tej nogi zacne boleti ahilova tetiva,tako da moram prenehati s tekom.Sedaj si bi kupil superge ki bi bile bolj stabilne v petnem delu(do sedaj se uporabljal Mizuno PRECISION7).Kaksen nasvet kaj kupiti. Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
 Koci
Lahko pomagajo petni vložki iz silikona, ki se dobijo v specializiranih trgovinah, sicer pa jaz že dolgo prakticiram masažo tetiv s kremo za noge, pomaga in tetive me pri teku ne bolijo več.
Upam, da ti bo pomagalo
Lp
Uporabniški avatar
 vigor
Če mislite, da bo z novimi supergami bolečina izginila, se močno motite. Zakaj te boli tetiva? zato ker si imel poškodbo, med tem časom nekaj mišica na nogi nisi preveč uporabljal, prišlo je do atrofije in zmanjšanja moči mišice, ko si poškodbo "saniral" si spet začel teči vendar mišic nisi ojačal vendar si jih uporabljal/obremenjeval. Potem pa je sledilo kar je sledilo.
Svetujem ti da najprej dobro ojačaš mišice predno nadaljuješ s tekom. Superge bodo sicer malo pomagale vendar le nekje do 5% (pribl)
Seveda tudi silikonski vložki pomagajo, saj spremenijo kot v gležnju in skrajšajo ter s tem razbremenijo tetivo
Priporočam ti da za to najprej poskrbiš, da ne boš fasal kakšnega vnetja tetive, ker drugače lahko na tek pozabiš še za kakšna dva do tri mesece.

lp vigor
 Gregi
Da ne bom odpiral nove teme, bom kar tole izkoristil.... Kot rahli suplinator iščem superge Nike Vomero 3+.
Kje naj jih nabavim? Sem iskal malo po slovenskih online ponudnikih, a moje številke (Nike EUR 42 oz. US 7,5) ne najdem... ideje?
Bi zadevo kupil tudi online iz tujine... Predvidevam, da je Nike točen pri številkah... če so mi zdaj ene prav (Triax11), bi morale biti tudi te, ne?
 luzr
Gregi napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme, bom kar tole izkoristil.... Kot rahli suplinator iščem superge Nike Vomero 3+.
Kje naj jih nabavim? Sem iskal malo po slovenskih online ponudnikih, a moje številke (Nike EUR 42 oz. US 7,5) ne najdem... ideje?
Bi zadevo kupil tudi online iz tujine... Predvidevam, da je Nike točen pri številkah... če so mi zdaj ene prav (Triax11), bi morale biti tudi te, ne?

Za "rahlega supinatorja" težkega od 70 ali 75 kg naprej je model vomero lahko ustrezen, če želiš zelo blažen model. Za tek po trdi in urejeni podlagi.
Zanimivo, Triax 11, ki ga omenjaš je pronatorski copat... To sicer ne pomeni, da ne bi mogel teči v enih ali drugih. ;)
Tudi pri Nike velikost pri posameznih modelih lahko odstopa za pol številke, zato se splača copat prej pomeriti.
Najdeš jih tudi tukaj http://www.superge.si/ .
 Gregi
luzr napisal/-a: Za "rahlega supinatorja" težkega od 70 ali 75 kg naprej je model vomero lahko ustrezen, če želiš zelo blažen model. Za tek po trdi in urejeni podlagi.
Zanimivo, Triax 11, ki ga omenjaš je pronatorski copat...
Ma ja... Triaxe sem dobil v dar... a niso moj "tip"... zato iščem Vomero 3+. Na superge.si imajo samo velike številke...
Triax imam US 8,5, predvidevam da lohk to nabavim, ne?
 luzr
Najprej si napisal, iščeš številko 7.5, kar je približno 40.5...
Potem si omenjal, iščeš 8.5...

Če imaš nogo številko manjšo so ti omenjene superge (8.5) še vedno lahko premajhne...

Številko 42 oziroma 8.5 imajo vsaj teoretično, tam kjer si gledal.
Poglej še v običajnih trgovinah. Zlasti v Ljubljani bi moralo biti dovolj izbire.
 Gregi
Ma ja... sem malo številke pobrkal.... Triaxe imam EUR 42, US 8,5, UK 7,5... je safe-bet, da je številka Vomera enaka po velikosti? Ker čevlje pa nosim 41...?!
 superga
Model VOMERO+ 3 imamo v velikosti 8,5 (usa), EUR 42 na zalogi v trgovini TOMAS SPORT 2 na Čopovi v Ljubljani in seveda na www.superge.si :
http://www.superge.si/html/svn/4608087-AA.shtml
Številke čevljev in tekaških modelov se ne da povsem primerjati. Čevlji imajo običajno manj obožen notranji del kot tekaški modeli in povsem drugo obliko. Običajno so tekaški modeli po številkah manjši kot čevlji, kar pomeni, da se kupuje zato "večjo" številko.
l.p.
Superga
 Gregi
Evo... naročil hudiča... pa da vidimo.... številka 42 se je "pojavila" pred kratkim.... par dni nazaj je bilo le 47 in navzgor... :D
 Gregi
Poročilo po dveh mesecih.... Vomero copati so kot delani zame.. Pokostnica me niti enkrat ni več bolela, odkar jih uporabljam... Einfach Super!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA