prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

kovit
tae napisal/-a:Glede na trenutne vremenske razmere, katere meni niso najbolj po godu, bo očitno potrebno malo spremeniti plan treningov.

- Do nadaljnega odpadejo intervalni treningi na kamniškem štadionu (najprej mora skopneti sneg, potem se morajo posušiti luže in blato)

- Alternativo sem imel sicer 500m intervale na cesti (obcestne oznake), vendar se morajo tudi ti prestaviti, dokler ne bodo pločniki očiščeni snega.

Pravzaprav ne vem čisto točno kaj bi sedaj. Morda bi lahko delal na moči in s tem na klancih, kjer še vedno lahko tečeš počasi (v snegu se hitro itak ne da).

Morda še kakšen vaš predlog, za časa zasneženih cest ?

recimo hala A v btc , al pa supernova...enkratni štadion :D
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:recimo hala A v btc , al pa supernova...enkratni štadion :D

Smeško :D
 klopotec
Ali pa, če skidaš tisti km pločnika.
 spela*
klopotec napisal/-a:Ali pa, če skidaš tisti km pločnika.

V tem primeru bo po moje tae dobil kup ponudb v smislu: lahko tečeš okrog moje hiše, če prej skidaš. :lol:
(Žal jaz nimam hiše ...)
 kovit
klopotec napisal/-a:Ali pa, če skidaš tisti km pločnika.

Ja a ti ne veš da intervali in vaje za moč ne grejo skupaj :roll: :)
Uporabniški avatar
 tomi
tae napisal/-a:Glede na trenutne vremenske razmere, katere meni niso najbolj po godu, bo očitno potrebno malo spremeniti plan treningov.

- Do nadaljnega odpadejo intervalni treningi na kamniškem štadionu (najprej mora skopneti sneg, potem se morajo posušiti luže in blato)

- Alternativo sem imel sicer 500m intervale na cesti (obcestne oznake), vendar se morajo tudi ti prestaviti, dokler ne bodo pločniki očiščeni snega.

Pravzaprav ne vem čisto točno kaj bi sedaj. Morda bi lahko delal na moči in s tem na klancih, kjer še vedno lahko tečeš počasi (v snegu se hitro itak ne da).

Morda še kakšen vaš predlog, za časa zasneženih cest ?

V moji bližnji okolici je ena stranska asfaltna cesta, kjer imam oznake na vsakih 100 m. Prvih 500 m je ravninskih, potem se pa začne vzpenjati.
Če si zaintereseran lahko jutri popoldne skočiva na 20x 500 m za 1:52 min, a kako bi rad laufal? :wink:
Uporabniški avatar
 tae
tomi napisal/-a:V moji bližnji okolici je ena stranska asfaltna cesta, kjer imam oznake na vsakih 100 m. Prvih 500 m je ravninskih, potem se pa začne vzpenjati.
Če si zaintereseran lahko jutri popoldne skočiva na 20x 500 m za 1:52 min, a kako bi rad laufal? :wink:

tomi, hvala lepa, super predlog, se ti javim na zs.
Za širšo javnost pa takole. Dejansko pomeni čas 1 minuta in 52 sekund na 500m, ciljni tempo 3:44min./km. Moj prvi tovrstni trening letos bo testni: to pomeni koliko 500m intervalov sem sposoben preteči v maksimalnem času 1:52 in z maksimalno vmesno pavzo do 2 minuti.

Nekaj glede pavze: na začetku naj bi imeli pavze še enkrat daljše, kot je interval (če je interval 2 minuti, je pavza 4). Kasneje naj bi bila pavza enaka intervalu in nazadnje krajša od intervala. Krajša je vmesna pavza, bolj se približamo situaciji na tekmi.

Čeprav sem že izvajal tovrstne treninge in tekel hitreje in imel vmes le minutno pavzo, bom tokrat čisto zadovoljen, če mi uspe 10 ponovitev s planiranimi časi, kot sem jih zapisal.

Sicer je pa itak 10x500m = 5.000m moja trenutna ciljna razdalja
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Stvar je takole na kratko rečeno :lol: :wink: !Če se hočeš približati najbolj tekmovalnemu tempu teka.Moraš imeti med intervalnimi teki maksimalno na koncu 30 sekund pavze to je rezultat, ki te najbolj približa tekmovalnim razmeram.Seveda da te recimo 400m razdalje pretečeš hitreje kot da bi tekel na 5000m in bi jih razdelil na 400m razdalje.Še bolje pa je da te 400m razdalje pretečeš hitreje kot da bi tekel na 3000m svoj najboljši čas.Pol si pa na pragu popolne zmage ha,ha.
Potlej ti je trening ubijalski bi se dejalo, tekmovanja pa v užitek! :lol: :wink:
Na koncu pa je seveda cilj uživati v teku ki ga odtečeš!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tae
Tomaž, zanimivo tole o 30-ih sekundah pavze. To mora biti hudo ja. Si ne predstavljam (sam sem imel do sedaj najkrajšo pavzo 1 minuto in še to največkrat le med 200m intervali) Tega nisem vedel. Je pa tako, da imam februar rezerviran za tempo intervale (hitrost intervala enaka ciljnemu tempu na km) in marca hitrostne intervale (hitrost intervala hitrejša od ciljnega tempa na km).
Uporabniški avatar
 tae
tae napisal/-a:

Vencelj, si to spregledal ?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Do teh 30 sekund prideš počasi step by step.Začneš pri 90 sekundah počitka pol pa skrajšuješ vse do 30 sekund kjer je pravi pekel :lol: !
Ampak ko pa pol na tekmovanju letiš ko raketa je pa tud luštno :wink: !
S tem dejstvom da imaš seveda prej nekaj kilometrske baze v nogah in v srcu bi se temu reklo!
Seveda pa to ne počneš vsak dan, ampak nekje do 3 - 4 krat na teden potem v špici tekaške sezone.Pillenje forme je pol poti do uspeha!
Uporabniški avatar
 vencelj
tae napisal/-a:
tae napisal/-a:

Nisem spregledal, pri meni itak stvari gredo bolj počasi...se dogovarjam bolj dolgoročno... :wink:
Počakaj, da te dohitim v baznih kilometrih...no ja, potem bo to...nikoli :roll:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
vencelj napisal/-a:
tae napisal/-a:
tae napisal/-a:

Nisem spregledal, pri meni itak stvari gredo bolj počasi...se dogovarjam bolj dolgoročno... :wink:
Počakaj, da te dohitim v baznih kilometrih...no ja, potem bo to...nikoli :roll:

LP, vencelj

Srečko Katanec je lepo rekel:"NIKOLI NE RECI NIKOLI!" :lol:
VENCELJ samega sebe si že prehitel.
Uporabniški avatar
 tae
vencelj napisal/-a:Nisem spregledal, pri meni itak stvari gredo bolj počasi...se dogovarjam bolj dolgoročno... :wink:

Dolgoročno te seveda imam v mislih. Te pokličem, važi?

vencelj napisal/-a:Počakaj, da te dohitim v baznih kilometrih...no ja, potem bo to...nikoli :roll:

Poglej, ti gledaš trenutno letošnjio bazo. Ti imaš bazo in hitrost v nogah že vrsto let in sem v primerjavi s tabo še vedno začetnik.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA