prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Lučko
Hoj forumci. :wink:
Po včerajšnjem prečudovitem teku in še boljši družbi forumcev, katerih razen izjem že »dolgo« (cel mesec in pol) nisem videl, se mi je danes ob pogledu na "gasilsko sliko" http://www.sportosplet.net/galerija/displayimage.php?album=87&pos=58 in nato pogled na statistiko novo pridruženih članov TF http://www.sportosplet.net/statistics.php postavilo vprašanje: zakaj se novo pridruženi člani TF, še posebej začetniki, ne udeležijo takšnih in podobnih srečanj? Škoda, zamujen(e)a priložnost! Zakaj? Razlogov za zamujene priložnosti pa je več:
- Kot prvo je to idealen trening, tek v novem okolju je zanimiv, človek v dobri družbi in neznanem terenu skoraj ne opazi pretečene kilometre. Takšen tek v skupini je tudi idealen za tiste, ki imate »probleme« z motivacijo, pa tudi nevede kakšna »dkg« dol pade.
- Zamujena priložnost za začetnike, je tudi v tem, da ne izkoristijo priložnosti, ki se jim ob takih priložnostih ponuja glede vprašanj v zvezi z tekom, opremo, tekmovanji. Veste takih tekov se skoraj vedno udeležijo tudi »stari mački«, ki bi vam iz prve roke svetovali kako in kaj. Imamo člane v Poletovi ekipi, ki so vir tekaške teorije, počutili bi se tako, kot bi bili na treningu Poletove ekipe dr. Škofa. Za bolj (vrhunsko) zahtevne pa so na voljo tudi taki, kot je eden od naših članov TF Milan Kotnik večkratni YU prvak, bivši svetovni prvak (in kakor mi je včeraj zaupal, drugo leto tudi bodoči), prvi zmagovalec maratona Radenci, ki bi vam z veseljem povedal kako, kje, kolikokrat on trenira za vrhunske rezultate. Meni je včeraj vse povedal o tem, kako se pripravlja za svetovno prvenstvo veteranov, ki bo drugo leto. Verjemite mi, norooooo!
- Nenazadnje je zamujena priložnost v druženju in spoznavanju na novo pridruženih članov TF, saj se ob takih srečanjih utrjujejo vezi med člani TF in pripadnost TF. Veste spoznavanja na raznih tekmovanjih so nekako bolj na hitro (ne vem kako bi se izrazil), prozorna, ker ima večinoma tekačev pred tekmo sama s sabo dovolj dela. Jaz sem eden izmed njih!
Kaj lahko pričakujejo začetniki na družabnem teku? Iz mojih izkušenj, ki takšna srečanja skorajda ne zamudim, vam povem sledeče:
- Skupine tekačev se organizirajo glede na vašo sposobnost, vodičev skupin je vedno dovolj na izbiro, imamo »profesionalne« vodiče skupin, ki imajo tempo kakršnega želite, vedno pa eden od njih teče ali hodi na koncu skupine.
- Skoraj vsak organizator takšnega družabnega teka pripravi več dolžin prog, bi se reklo skoraj za vsakega posebej, če je treba. Organizator izbere tudi ustreznost proge na določeno skupino in pripravljenost tekačev. Verjemite mi, da pa se organizator vedno zelo potrudi glede izbire okolja v katerem se teče. Včerajšnji družabni tek na slap Peričnik to dokazuje, zelo mikaven bo pa tudi prihajajoči se družabni tek v Kamniški Bistrici http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=1370
- Organizator tudi izbere »prefinjen« kraj in lokacijo za ANA-LIZO, na kateri boste zvedeli vse kar je trenutno IN, OUT, AH OH in SPLOH, FUUL COOL… Ja, da so Forumke odlične tekačice je znano, so pa tudi odlične kuharice. Skoraj vedno nas kakšna članica TF preseneti s sladko kuharsko mojstrovino. To morate probat!
Mislim, da je razlogov dovolj za udeležbo tovrstnih srečanj. Še vedno pa me zanima, kaj je razlog, da se tovrstnih srečanj skoraj vedno udeležujemo eni te isti člani TF? Zakaj tekaški začetniki ne izkoristijo potencial, ki ga ima in ga lahko neposredno nudi TF?

Kaj o tem mislite novo pridruženi člani in »stari mački« TF?
Uporabniški avatar
 Fotr
Lučko napisal/-a:...Kaj o tem mislite novo pridruženi člani in »stari mački« TF?

Povsem se strinjam s tabo, Lučko!
Včlanitev in sodelovanje v forumu na internetu je šele pol poti. Glavni cilj je druženje tekačev na tekmah, treningih, prostovoljnih skupinskih tekih in na analizi po tem. Na TF se samo izmenjujejo informacije, dajejo napotki, obveščamo se o treningih in tekih, povzemamo vtise in doživetja, pogovarjamo se o počutju, poškodbah, opremi, udeležbi in vse mogoče. Bistvo pa je druženje ob teku, vzpodbujanje tekmovalnosti na eni strani in širjenje čiste rekreacije na drugi strani, skrb za svoje telo in dušo in ni boljšega načina kot združiti zdravilen in koristen tek v naravi in odlično družbo raznovrstnih ljudi, ki jih poleg teka druži še mnogo stvari, o tem pa se spoznava na medsebojinih srečanjih. In še kako prav ima Lučko: izpustitev udeležbe na takem druženju je nenadomestljiva priložnost, ki se ne da nadoknaditi kar tako.
Ne da se primerjati počutja pred kakšno tekmo, če nobenega ne poznaš in boječe pogleduješ okoli sebe, z razpoloženjem tekačev TF, ki komaj čakamo, da se spet srečamo, na tek pridemo veliko pred začetkom, imamo si veliko za povedati, pred tekom izvedemo pozdrav TF, medsebojno se spodbujamo, zganjamo nepopisen kraval, kadar kdo od forumcev dobi kolajno, pokal ali nagrado, poznani smo kot najglasnejši navijači, analize teka so doživetje zase, prav tako pa opisi tekem in treningov na TF. Še enkrat rečem: bistvo TF je druženje na tekih, dogovori in poročila o tem pa potekajo na TF.
Pridružite se, vska teden je nova priložnost za to!
Uporabniški avatar
 Filipid
Popolnoma se strinjam z Lučkotom. Sam mora pa vsak sam pri sebi sprejeti to odločitev in narediti ta korak. Jaz osebno sem zmeraj z veseljem šel na tekaško tekmovanje, a zdaj ko sem član te ekipe grem še z večjim, ker vem da bom tekmoval za ekipo prijaznih, dobrih, uspešnih in veselih tekačev. Po tekmi pa se ne gre takoj domov ampak na analizo in dober klepet v prijeten ambient, kjer izveš marsikaj zanimivega in novega. Tako da potem odhajaš domov poln prijetnih vtisov in že komaj čakaš da boš spet šel na novo tekmovanje ali trening. Zato tekači začetniki in novi člani korajžo na plan in se nam pridružite. Mi nič ne grizemo :wink: .
Uporabniški avatar
 TAJO
Čeprav sem sprva cincala, sem se vendarle odločila in se ne samo prijavila (hvala, Tjaša! :) :) ), ampak tudi odpeljala do Mojstrane,
kjer sem takoj ob prihodu na zbirno mesto zagledala Tjašo, Lučka, Fotra in še druge, do sedaj nepoznane forumovce. Tanjo in Mirča poznam preko druženja s Šiškarcami z Rožnika in iz Piramide. Oddahnila sem si - prvi, pa tudi glavni korak je za mano. Začetno zadrego ob seznanjanju sem prestala, ob poziranju tudi, potem smo pa že začeli teči. Naša bolj 'tapočasna' skupina ni bila homogena, ampak obljubo sta držala oba, Fotr in Tjaša, tako da smo skupaj tekli vso pot, do slapa in nazaj, pa sploh se mi ni zdelo, da se'matram' in sploh nisem pomislila, kje je že ta ... slap! Čas, prebit v teku, mi je hitro minil. Čeprav med tekom luna še ni sijala, je to bilo eno posebno doživetje; bilo bi mi žal, če bi ga zamudila!
Vesela sem in zadovoljna, ker sem imela priložnost spoznati, kako na takih skupnih tekih zgleda. Vidim, da so ljudje odprti , da lahko koga kaj vprašaš in da te nihče ne gleda kot nekega brezveznika, za katerega bi bilo bolje, da ostane kar doma. Tudi če samo prisluhneš debati, se lahko iz izkušenj drugih kaj koristnega naučiš, saj so zlasti tekaške izkušnje začetnikov lahko tudi precej boleče! :evil: Kaj hitro lahko izgubiš začetno veselje in vnemo!
Hvala vsem, veselim se že naših prihodnjih srečanj na teku! :D :D
lp jožica
Uporabniški avatar
 Miki
V tej temi, ki jo je načel Lučko, je precej resnice ... hkrati pa tudi prisrčno povabilo.
Kot začetnik v teku in na tem forumu lahko rečem, da sem kar nekaj časa rabil, da sem spisal svoj prvi post ... tega je že toliko, da nisem vedel niti kam naj ga napišem, pa sem ga vtaknil v http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=401&postdays=0&postorder=asc&start=75 in upal, da ga bo kdo opazil. Potem sem spet nekaj časa potreboval, da sem napisal naslednji post in sedaj gre že lažje ...

Pošteno povedano TF redno prebiram, praktično vsak dan vsaj pol ure, včasih se do solz nasmejim, hkrati pa se veliko naučim, ker mi je to edini vir informacij in novih znanj povezanih s tekom (zelo kvaliteten).

No, sedaj se že počasi pripravljam na to, da se bom udeležil kakšnega skupnega treniga, bodisi v Ljubljani ali kje blizu. Enega, kjer ne bo "preveč ljudi", da se ne bo treba s prevečimi spoznavat (pa to predolgo traja, pa si človek vseh imen ne zapolni, pa človek se nenazadnje tudi malce "čudno" počuti ob preveliki "količini novega" ...

... in tako bom, upam, s časom spoznal tudi (po moji karakterizaciji) vse "žive legende TF" (trije ste že oddali svoje poste na tej temi).

Če še rečem, da sem začel teči v mesecu maju letos in sem se odločil, da se, kot svoje prve tekme, udeležim kranjskogorske desetke, potem se mi zdi, da gre zadeva tako lepo počasi in kljub vsemu lepo naprej ... postopoma in vztrajno.

Vse napisano je v moji naravi ... predvsem pa je ta postopnost navsezadnje tudi znak spoštovanja (mogoče celo pretiranega, a o tem se je treba prepričati osebno), do vseh vas, ki ste že preizkušeni tekaški mački in imate v nogah stotine in stotine kilometrov ...

Torej Fotr, Lučko, Filipid, Ero in vsi ostali (enako zaslužni) ... ne bodite presenečeni, če vam kdo v Kranjski Gori pristopi in reče: "Jaz sem pa ta in ta ... moj avatar na TFju je tak pa tak ... in debatirali smo o tem in tem ...". Morebiti bom jaz, ali pa morebiti kdo drug od teh vseh nas začetnikov ... začeli bomo izkoriščati priložnost, ki nam jo ponujate.
 dpop
Miki napisal/-a: ... začeli bomo izkoriščati priložnost, ki nam jo ponujate.

Sej nihče nič ne zamudi... mi na TF-ju smo kot
"mehiške limonade"... ni nam videti konca :lol: :lol: :lol:

Kvalitetativno pa precej odstopamo od "zgoraj omenjenega
koncepta"... tako da...
VLJUDNO VABLJENI VSI POTREBNIdobre zabave in rekreacije :lol: :lol: :lol: :lol:

LP Darko

P.S. Da o tiramisuju ne izgubljam besed :wink:
Uporabniški avatar
 Miki
dpop napisal/-a:Kvalitetativno pa precej odstopamo od "zgoraj omenjenega
koncepta"... tako da...
VLJUDNO VABLJENI VSI POTREBNIdobre zabave in rekreacije

dpop ... čeprav sem "frišman" na forumu, sem zapazil tvoje znamenite poste. Tako, da sem te nekako absolutno neupravičeno v prejšnjem pisanju razvrstil med "ostale" legende TF-ja. To je bil čisti lapsus ...

Zadnjič sem nekako "pomotoma" malo po "ogradi" (pardon, peskovnik sem mislil) bral in sem se precej zabaval ob branju (predvsem) nekaterih (tvojih) modrovanj ... mono, dia, tria (logov). V peskovniku si še bolj dejaven kot ne teh "upper topics".

No, vsekakor bomo še kakšno skupaj razdrli ... aha, pa tudi o tiramisuju sem že nekaj slišal ... Barb je mojstrica za te zadeve, a ne? Pa Bajsi v teoriji precej obvlada "zdravo" prehrano ... in še kaj.

Posamezni člani TFja ste že dobili(potrdili) svoje pri(riti)devnike ... in vas tako nekako tudi mi novinci dojemamo. Vsakega po svoje ... na svoj specifičen način in vtis, ki si ga ustvarimo ob kronološko daljšem prebiranju foruma.
 Lučko
Hoj Miki :wink:

Miki napisal/-a:dpop ... čeprav sem "frišman" na forumu, sem zapazil tvoje znamenite poste. Tako, da sem te nekako absolutno neupravičeno v prejšnjem pisanju razvrstil med "ostale" legende TF-ja. To je bil čisti lapsus ...

Ohoho Miki :shock: tudi dpop je legenda, je tudi "star maček", poglej spodnji podatek :oops: :
dpop napisal/-a:največ mi je ratalo 2230km leta 2001

Naj ti povem, da je Darko izvsten tekač, z 10 ali več letnim stažom ampak on je prišel do tega, kar midva še nisva, da je tek na prvem mestu rekreacija, zabava, druženje...
Miki, on je in bo LEGENDA :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 Miki
Lučko,
ja sem našel tale post, zame je to respektabilna razdalja ... on je toliko kilometrov pretekel v enem letu, jaz jih verjetno še nisem v življenju ...

Poleg tega je dpop po moje MVP na področju postov na forumu, ker se s svojo kreativnostjo in izvirnostjo razdaja praktično na vseh temah in štrene pokonci ter vkup drži.

Darko je absolutno legendarni kaliber velikega tekaškega in miselnega diametra in se veselim, ko se bomo prvič videli in spoznali. Mogoče bo to že v Kranjski gori, kjer bo moja prva tekma ... :D

Mislim, da sem že v enem izmed prvih, ali celo v prvem postu izjavil, da ste izvrstna družba, tudi tako na daleč, prek weba, v živo pa verjetno še boljši ... na tem forumu res nisem opazil nobenih znakov puhle napihnjenosti, kot je to precej pogost pojav na podobnih (nobena ni kot TF) straneh.

Aha, ravnokar listam današnji Polet ... sem si vzel eno kratko pavzo med delom ... in v članku na straneh 26-28, je nekaj fotografij. Zelo opazno je, da je na drugi Fotr z majico TFja (morebitnih drugih na žalost ne poznam po obrazih), na tretji fotografiji na naslednji strani, pa je tako vse v znaku TFja...

Če sem že jaz na to ponosen, če se TF to vidi, kako morate šele vi biti :TF)
 Lučko
Miki napisal/-a:Poleg tega je dpop po moje MVP na področju postov na forumu, ker se s svojo kreativnostjo in izvirnostjo razdaja praktično na vseh temah in štrene pokonci ter vkup drži.

Jaaaaaaaa :lol: , je nekak DJ foruma :rol:
Uporabniški avatar
 Filipid
Miki napisal/-a:Aha, ravnokar listam današnji Polet ... sem si vzel eno kratko pavzo med delom ... in v članku na straneh 26-28, je nekaj fotografij. Zelo opazno je, da je na drugi Fotr z majico TFja (morebitnih drugih na žalost ne poznam po obrazih), na tretji fotografiji na naslednji strani, pa je tako vse v znaku TFja...

Miki na fotografiji je tud Tjaša; boljša polovica od Lučkota :wink: , v prvi vrsti prva z desne in če se ne motim je tud na tretji sliki ko je pretekla v cilj :D . V zadnji vrsti pa je z majico Tomasa sporta na sliki Fotr.
Uporabniški avatar
 Miki
Filipid napisal/-a:Miki na fotografiji je tud Tjaša; boljša polovica od Lučkota , v prvi vrsti prva z desne in če se ne motim je tud na tretji sliki ko je pretekla v cilj . V zadnji vrsti pa je z majico Tomasa sporta na sliki Fotr.

Na tretji sliki je pet majic TFja (no ja, Tomas Sport se vidi v večini primerov). Tko da tole je več kot "dobra priložnost za promocijo TFja". Saj pravim, da se mi zelo dobro zdi ... vam pa še bolj verjetno.

Aha zdaj, ko je že skoraj 540 članov TFja, bo že kar težava pri vsesplošnem spoznavanju ... Tako, da se moram počasi začeti udeleževati skupinskih treningov, bo verjetno lažje ...

Škoda, da nisem še vedel za TF, ko je bil piknik, na Rakitni ne? Tam je bilo verjetno kar precej članov. Za vse bo še priložnost v prihodnje.

Lučko napisal/-a:Jaaaaaaaa :lol: , je nekak DJ foruma :rol:

Absolutno ... "muzikman na štrom - plugged". Velika pridobitev foruma in teka sploh.
Upam, da ne bo tole najino korespondenco ("obiranje od zadaj") spreobrnil v nekaj čisto "tretjega". V tem je mojster ... 8)
 Roberto
Vem, da tole ne spada v to temo ampak ko takole prebiram forum najdem marsikaj in tole je definitivno to.
Darko.....ta AFTN indikator v tvojem avatarju LJLJZQZX mi ne da miru.
Ker delam v službi ki se tem bavi in upravlja in glede na to da večina ljudi sploh ne ve kaj to pomeni te sprašujem kako si prišel do njega? :oops:
Drugače se pa strinjam s temo in mnenji in ne vem kaj naj napišem :D :D :D ker ste že vse povedali.Bravo
LP
Roberto
Uporabniški avatar
 tool
z veseljem pridem takoj ko bo kako podobno srečanje + ko si jz naberem vsaj en dekagram kondicije.. topik še sledi :oops:
Uporabniški avatar
 IRA
Hojla ....

Zelo zelo imate prav!
Res je, da nas je preveč, ki samo opazujemo in prebiramo napisano ....

Zakaj se ne udeležimo ... jah tudi meni se zdi, da mi manjka še par pretečenih kilometrov preden se pokažem .... da ravno ne izdihnem že na začetku. Se namreč štejem med začetnike ...
Ampak se zna zgodit, da se vam res pridružim ...

Ne še čisto hmalu, ampak nekega dne pa verjeto res!

Jaz zelo rada tečem sama ... imam svoj tempo in mi je odlično ... ne poznam skupinskih tekov, prav tako ne poznam tekmovanj in trenutno mi ta samota ustreza ..... to tekanje s samo sabo in s svojo glavo, ki je v večji kondiciji med tekom kot kadarkoli :)
Lepo je ko tekaš sam, ko se naučiš bit kdaj tudi sam s sabo, ko razmišljaš o sebi o svojih težavah iz popolnoma drugega zornega kota ... prelepo je!

In to je tisto kar trenutno najbolj potrebujem ... Glede na to, da pa imam izredno rada družbo, verjamem, da se vam bom nekega dne pridružila in odtekla kako progo z vami :)

Lepo se imejte!
Lp IRA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA