prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 tae
tae napisal/-a:Dejansko pomeni čas 1 minuta in 52 sekund na 500m, ciljni tempo 3:44min./km. Moj prvi tovrstni trening letos bo testni: to pomeni koliko 500m intervalov sem sposoben preteči v maksimalnem času 1:52 in z maksimalno vmesno pavzo do 2 minuti.

Čeprav sem že izvajal tovrstne treninge in tekel hitreje in imel vmes le minutno pavzo, bom tokrat čisto zadovoljen, če mi uspe 10 ponovitev s planiranimi časi, kot sem jih zapisal.

Sicer je pa itak 10x500m = 5.000m moja trenutna ciljna razdalja

"Moj" ciljni pločnik so splužili, zato sem lahko izvedel ta trening.
Moj prvi intervalni trening v letu 2009 je bil uspešen; dejansko sem izvedel 10x500m, vsi intervali so bili hitrejši od ciljnega časa in vse pavze so bile krajše od maksimalno dovoljene. Sama struktura treninga sledeča: 3 km počasni tek za ogrevanje, 5 km intervalov z vmesnimi pavzami s hojo, 3 km počasnega teka za ohlajanje.

Natančni časi pa takole:

Čas posameznega intervala:
1,42 1,48 1,46 1,46 1,45
1,49 1,46 1,46 1,48 1,49
Povprečni čas intervala 1,47, Povprečni tempo intervalov 3:34min./km

Čas posamezne vmesne pavze:
1,11 1,24 1,22 1,23 1,16
1,33 1,31 1,48 1,31
Povprečna pavza 1,27

(časi so zaokroženi na sekunde, kar pomeni do 50 stotink = 1 sekunda dol in nad 50 stotink = 1 sekunda gor)
 spela*
Tae, to pa je natančna evidenca. :shock: :clap:

In očitno ti gre tudi pri treningih vse po načrtih. Mislim, da ti bo uspelo prej kot v enem mesecu, lahko pa tudi napovem kraj in datum.
(Da vidim, če imam kaj sposobnosti za prerokovanje ... :lol: )
Uporabniški avatar
 INOT
Hude cifre so to. Še dobro, da letos nimava nobene stave. :twisted: Ker pol bi pa ti bil res prehiter :D
Ampak ne pozabit starih naukov :!: Sploh tistega o vinu... :rol:
Uporabniški avatar
 tae
Inot, vesel sem, da si se končno javil v tej temi. Tudi lani so bile številke pred najino stavo obetajoče, vendar imate stari mački v rokavu vedno še kakšnega asa.

Tudi tu bodo nasveti in modra navodila izkušenih tekačev še kako prav prišla.
Uporabniški avatar
 klatez
Gre kdo kaj stavit? :wink:

Tae bo nabrušen... :cast:
Uporabniški avatar
 50cent
klatez napisal/-a:Gre kdo kaj stavit? :wink:

Tae bo nabrušen... :cast:

Stavim za pir, da se Inot ni kar tako "brezveze" oglasil v tej temi :twisted: in omenjal stavo :twisted: ......pusti ti stare lisjake, temu se reče "zavaravanje neprijatelja".
Saj veš ono "Znam te puško odkad si pištolj bila" :wink: ....
Uporabniški avatar
 INOT
Letos kakšne stave med Taetom in menoj gotovo ne bo. Malo ga samo provociram, da se bo še bolje pripravil za svoje tekaške podvige. :wink:
Uporabniški avatar
 tae
Go on Štajerska :lol:
Uporabniški avatar
 tae
Analiza 9. tedna projekta 5k:

Tokrat le polovično zadovoljen, oziroma z dvemi treningi:
- 500m intervali
- trening tekma za moč

Zaradi vremenskih razmer pa mi ni uspelo:
- 6,5 km preteči hitreje, kot v 28-ih minutah
- še en intervalni trening

Plan 10. tedna projekta 5k v obdobju od ponedeljka 9.2.2009 do nedelje 15.2.2009:
- 2x intervali
- 1x ponovni poskus 6,5 km hitreje, kot v 28-ih minutah
- 1x ponovno lastni test na 5k ali mogoče tekma Batujski kros (odločitev je odvisna zlasti od vremena)
Uporabniški avatar
 tae
Današnji trening:

- Skupaj 11 km (od tega 3 ogrevanje, 5 intervali, 3 ohlajanje)
- Ponovno 10x500m (plan je bil spet do 1:52 za interval, na koncu povprečje 1:47) = enako, kot prejšnjič
- Vse pavze sem imel enake in sicer 1 minuto in 20 sekund (nazadnje sem imel povprečno pavzo 1:27)

(pri sami hitrosti imam v tem mesecu še nekaj fore-5 sekund, da zmanjšam-upočasnim tempo na račun krajšanja pavz)
Uporabniški avatar
 tae
Danes sem izvedel svoj drugi lastni test na 5-ki.

Glede na to, da sem prvega (decembra 2008) odtekel v času 20:01, sem imel tokrat plan, da zadevo odtečem pod 20 minutami.

Dejanski končni čas 19:54 (tempo 3:59min./km), čas izboljšal za 7 sekund.

Trenutni vmesni cilj sem izpolnil in sem zadovoljen, čeprav je napredek izražen le v nekaj sekundah.
Uporabniški avatar
 activean
to si naredu sam test?
Ker to ne pomeni dosti..odvismno od dneva je, pa koliko ti uspe tist dan iz sebe iztisnit. Teh nekaj sekund ne pomeni dosti...usaj jaz se ne obešam na take tesate preveč : D Bi mogu met enega,da bi te vleku pod 19min, -pa bi šel
Uporabniški avatar
 tae
V Medei sem že šel 18:55 (podrobna analiza na 6. strani te teme) :D

Vendar jaz ločim med lastnim testom in testom na tekmi. Od lastnega testa ponavadi lahko odštejem vsaj 1 minuto in dobim realno sliko na tekmi.
Uporabniški avatar
 lonely
V Gorici 01.03.boš tekel vsaj 25 sekund hitreje-5 sec /km
Uporabniški avatar
 tae
lonely napisal/-a:V Gorici 01.03.boš tekel vsaj 25 sekund hitreje-5 sec /km

Vesel sem sicer, da verjameš vame. Tvoja napoved 18:30 je zelo optimistična in mislim, da ji še nisem dorasel. Poleg tega se še nisem čisto odločil ali bi odtekel 5-ko na full ali bi odtekel celoten polmaraton, kot je treba.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA