prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
a ga hranite v razpetem ali v zapetem stanju?

zanima me kaj je bolje za porabo baterije.

ker sem jo zamenjal lani poleti in ga od takrat uporabil mogoče enih 30x, pa imam že občutek, da ura slabo lovi. ga pa imam ponavadi razpetega.

prej pa sem imel eno sigma uro s fiksnim pasom, pa mi je baterija zdržala cca 2 leti.

imam pa pas t31 in uro f11 ampak verjetno isto velja za vse pasove.
Uporabniški avatar
 Wega
Najbrž je dobro, da je razpet. Mislim pa da je bolj pomembno, da v bližini ni aktivirane ure.
 luzr
Uro shranjuj vsaj dva metra stran od pasu.
Načeloma bi moral pas in elektrode po uporabi posušiti. Če sta elektrodi vlažni sta v kratkem stiku, kar ni dobro za baterijo; vem sliši se čudno in komu nelogično. Če imaš med elektrodama še vlažen pas in vse skupaj zviješ v seendvič ni dobro.
Polarjev pas t31 ne more biti zvit v svitek, ker je iz tiste gibke plastike.
Pri pasovih wearlink je drugače.
Po drugi strani je tako, nekatere Polarjeve ure se same izklopijo, če nimaš nameščenega programa vadbe. Potem naj ne bi porabljale baterije.
Tudi pri poceni urah pri nekaj urni uporabi tedensko baterija zdrži pol leta.
 zappa
Tule so Polarjeva navodila za vzdrževanje:

LINK

Meni je baterija v Sigminem pasu tudi zdržala več kot dve leti, pri Polarju pa je prva baterija pri S410 (WearLink) zdržala več kot leto in pol, druga je še živa po dveh letih, ampak je že dolgo ne uporabljam. Pri RS800 (tudi WearLink) pa prva baterija tudi traja že leto in pol. Običajno je v uporabi 3 do 4 ure na teden. Če je ura aktivirana, lovi signal od merilca utripa čez dve steni in več kot 3 metre daleč, podobno za footpod.
Uporabniški avatar
 pegaz
Wega napisal/-a:Najbrž je dobro, da je razpet. Mislim pa da je bolj pomembno, da v bližini ni aktivirane ure.

Transmister se aktivira sele, ko ga das na kožo. To lahko preveriš tako, da ga snameš in vidiš, da ura (sprejemnik) ne lovi 00, ampak ne lovi ničesar. Ura je lahko aktivirana ali pa ne.

Tukajimajo vse manuale

Moj pas pri ProTrainerXT-ju je crknil pred kakim mescem. Kupil sem ga l. 2000 (res pa je, da sem od 2004 začel redno uporabljati garmine)

Še to: ugotovil sem, da kateri koli transmiter slabo vlece skozi bengerjevo tekaško (!) majico z dolgimi rokavi. Vsaj dva polmaratona sem tekel z njo in vecino casa brez pulza GRRRR! :evil:

Uzivajte!
 janezek
Gor sicer piše wearlink t31 coded. samo to niti ni važno. važno je, da sem izvedel, da ga moram imet razpetega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA