teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 zarja7
Pozdravljeni.

Pripravljam se na pomladansko čiščenje telesa - post. Nameravam se zjutraj klistirat, frotirat. Čez dan piti čiste sadne in zelenjavne sokove in juho. Tudi vsakodnevno gibanje cca 1 uro spada zraven, ter vnos 2-3 litre vode, čaja.
V lanskem letu sem se postila pomladi in jeseni po 10 dni.

Sedaj. Začnem v ponedeljek. Se mi kdo pridruži? Ali se mi kdo kaj javi s spodbudnimi besedami? ... Z razumevanjem... Potrebujem malce spodbude.
Kljub temu, da sem na forumu zasledila, da nekateri prisegajo na postenje brez velikega "pompa", naj se to ne smatra za le-to. Sem le jaz in zdravje. :wink:

Hvala.
Uporabniški avatar
 si05400
Ekstremno čiščenje telesa je po mojem mnenju priporočljivo pri ekstremnem svinanju telesa (upam, da ne hkrati).
Drugače pa se mi zdi, da je zadeva bolj psihološkega značaja.
V stilu dest dni/en mesec smo se mučili sedaj smo gotovo čisti.

Zarja dobro se očisti in bodi zdrava.

LP Andrej
Uporabniški avatar
 Vreme
Zarja če si se odločila, da boš to storila verjamem, da ti bo tudi uspelo, in te pri tem podpiram. Tudi sam sem že poskusil v začetku letošnjega leta z 1 dnevnim luninim postom, pa ni bilo kakšnega problema. Se mi zdi, da bi še šlo tudi več... Se pa bi kar strinjal z si05400, da je taka vrsta posta tudi ali celo predvsem psihološkega značaja.

Sam pa predvsem mislim, da tudi tek pripomore k čiščenju telesa in to celo zelo uspešno.
 zarja7
Pozdravljena. :cmok:
Hvala na spodbudnih besedah. Obema.

Žal še nisem pričela s postom, kljub moji tako prepričljivi izjavi na forumu... da zdaj je pa že čas... Trenutno sem le malce bolj na zdravi prehrani. Toda komu bi lagala, to mi ni dovolj. Rada bi naredila temeljito čiščenje... hočem in pripravljena sem, le "začeti ne morem". Rabim samo začeti. Rabim jutri. Rabim uspešen dan. Ne bodita razočarana nad mano. :oops:
Se trudim. Toda premalo. Tečem pa vsak dan cca 5 - 10 km.
Se pa vsak dan pripravljam, da začnem s postenjem. Naj mi jutri uspe. :juhuhu: Upam, da sta še vedno z mano.
:?
Uporabniški avatar
 Vreme
Koda: Izberi vseUpam, da sta še vedno z mano.

Važno je da si ti, sama s seboj. Ta ti bo edina kazala pravo pot!!! :lol:
Uporabniški avatar
 T1
zarja7 napisal/-a:Pozdravljena. :cmok:
Hvala na spodbudnih besedah. Obema.

Žal še nisem pričela s postom, kljub moji tako prepričljivi izjavi na forumu... da zdaj je pa že čas... Trenutno sem le malce bolj na zdravi prehrani. Toda komu bi lagala, to mi ni dovolj. Rada bi naredila temeljito čiščenje... hočem in pripravljena sem, le "začeti ne morem". Rabim samo začeti. Rabim jutri. Rabim uspešen dan. Ne bodita razočarana nad mano. :oops:
Se trudim. Toda premalo. Tečem pa vsak dan cca 5 - 10 km.
Se pa vsak dan pripravljam, da začnem s postenjem. Naj mi jutri uspe. :juhuhu: Upam, da sta še vedno z mano.
:?

Seveda smo s tabo. Upam pa, da je tudi kdo z mano. Tudi mene čaka čiščenje. Danes moram posesati stanovanje :oops: .

LPT1
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
zarja7 napisal/-a:Pozdravljeni.

Pripravljam se na pomladansko èišèenje telesa - post. Nameravam se zjutraj klistirat, frotirat. Èez dan piti èiste sadne in zelenjavne sokove in juho. Tudi vsakodnevno gibanje cca 1 uro spada zraven, ter vnos 2-3 litre vode, èaja.
V lanskem letu sem se postila pomladi in jeseni po 10 dni.

Sedaj. Zaènem v ponedeljek. Se mi kdo pridruži? Ali se mi kdo kaj javi s spodbudnimi besedami? ... Z razumevanjem... Potrebujem malce spodbude.
Kljub temu, da sem na forumu zasledila, da nekateri prisegajo na postenje brez velikega "pompa", naj se to ne smatra za le-to. Sem le jaz in zdravje. :wink:

Hvala.

Jaz se postim redno vsak mesec po 4 dni na vodi in z dodatki izvleckov koprive in modrozelenih alg. Manj kot 4 dni se ne splaca kot verjetno ves.
Sicer pa sem v novembru opravil 12dni in pred lani podobno.

Kaj naj ti recem! Prisegam na postenje brez velikega pompa.
Ker potem se ti zacne dogajati da se postis za druge ne zase.

Edino bi ti svetoval ne v istem dnevu mesati zelenjavne in sadne sokove.

Pri klistiranju sem jaz uporalbjal rahlo pogret zajbelj precejan ( svez namocen preko noci in zjutraj precejan ).

Sedaj pa iscem trpotceva semena ( Plantago Mayor ali
Plantago Afra ali pa Indijski tropotec )za te namene ( da se ne bi bil otreba klistirati ) ...no ce ves kje dobiti se priporocam ( v tem casu ce ima kdo kaj zaloge ).
 Igi69
Ali se vam ne zdi bolj normalno, da skozi celo leto živite zdravo (gibanje, izogibanje preveč mastni in sladki hrani, uživanje sadja in zelenjave), kot pa da se par dni na leto postite?

p.s.: pa brez zamere :wink:
Uporabniški avatar
 pershing
Zarja pozdravljena!

Podpora še z moje strani, kajti to počnem že 6 let vsako pomlad (od 14 do 25 dni). In počel bom to, dokler bom živ... Tako da ti priporočam, da si kaj več prebereš o tem na:www.zavod-preporod.si

Želim ti prijetno postenje! :wink:
Uporabniški avatar
 inny
No pa da malo obudim temo. Danes sem končala svoj 21 dan posta. Postim se vsako leto, le vsakič malo dlje. Post te enostavno kliče od časa do časa, ko telo čuti, da je čas za temeljito čiščenje. Meni osebno je bil ta najlažji in najdaljši, verjetno, ker sem prebrala vse mogoče knjige :D in šla na predavanje k društvu Preporod. Uglavnem meni se zdi za telo in um post pomembnen in tudi sama ga nameravam izvajti vsako leto.
Uporabniški avatar
 pershing
Čestitke Inny!!!

Vencelj naj ti povem, da poleg redne službe, vseh obveznosti vsak dan posta pretečem še 8-10 km v zmernem tempu, kajti hudi napori pa v času posta niso priporočljivi...

Post je obred, ki ni za vsakogar...treba se je temeljito informirati, toda ni težko, saj se na spletu najde vse informacije, npr. zavod PREPOROD...

Tudi jaz komaj čakam konec marca, ko bom z veseljem ponovno očistil telo in duha...

Lepo pozdravljeni!
Uporabniški avatar
 Andreja_T
vencelj napisal/-a:Nekaj me pa vendarle zanima: kakšno delo opravljate? Prazna vreča ne stoji pokonci :roll: ...

LP, vencelj

odgovor:
samob napisal/-a:...so mišice zelo atrofirale. V približno enemu mesecu sem bil spet v tekaški formi.

Telo bo od nekje črpalo. Glede na to, da ima večina "tazaresnih" tekačev dokaj omejene zaloge maščobe, to pri daljšeih postih postanejo pac mišice.
Uporabniški avatar
 inny
vencelj napisal/-a:Nekaj me pa vendarle zanima: kakšno delo opravljate? Prazna vreča ne stoji pokonci :roll: ...

LP, vencelj

Naj povem, da je na postu um bolj čist in sposoben koncentracije kot na hrani. Delo res opravljam sedeče in za računalnikom, vendar sem imela pri tem več energije. V tem obdobju sem opravila 2 izpita za podiplomca, kar mi pri polnem želodcu ravno ne rata, saj sem prej lena in zaspim. Vsak dan sem kuhala normalno in hodila na 6km sprehoda, v hrib hodila in orbitrekala. Tako, da zdaj sem se že naučila, da ljudje govorijo takšne stvari, ko nimajo nikakršnih informacij. Punca ki na netu opisuje svoj 92 dnevni post, je vsak dan delala po 2 službi, stoječi in hodila na body pump, pa je super preživela na postu. Torej post ni hiranje, post je tudi hranjenje telesa samo z bolj kakovostnimi sestavinami :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA