prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ZHAK
Moja Led lenser je iz E-batta. Imajo pa tudi Silvo. Sicer sveti malenkost slabše kot Led lenser, pa še zmeraj dovolj dobro za tek. Imajo pa precej boljši trak za okrog glave, kar pa se mi tudi zdi pomembno.

http://www.silva.se/templates/Products_ ... productId={67344CF6-EE8D-4414-93D1-8E9DCF6E2B3E}
Uporabniški avatar
 ZHAK
Predstavitev Led lenser svetilk je jutri v Merkurju v Novi Gorici med 9. in 19.uro, v nedeljo pa v BTC od 9-15. V obeh trgovinah nas bo uro pred koncem obiskal tudi Jure Robič, potekala bo nagradna igra, pa še kaj se bo našlo.
http://www.rt-tri.si/index.php?page=stran&id=66
Uporabniški avatar
 alfamann
Kot sem dejal imam petzl myo xp. Ni mi žal dati tolko denarja za eno lučko. Seveda pogoj je, da jo uporabljaš. Preizkusil sem jo v megli, snegu... Rezultat: lučka je uporabna v vsakem vremenu in sveti res dobro. Tudi ko imam očala gor- mi ne odseva v očalah kot druge led. Zdaj samo še, da vidim kako dolgo bodo zdržale baterije. LP :lol:
Uporabniški avatar
 jpotoc
5r002 napisal/-a:Odločam se za nakup malo boljše naglavne svetilke... nagibam se pa k nasljednima modeloma:
- PETZL MYO XP
- LED LENSER H7

Po karakteristikah (in po ceni) sta si zelo podobni, le da ima MYO XP baterije AA, H7 pa AAA. Razlika je tudi v teži: MYO XP 175g, H7 117g.

Ali je kdo morda že stestiral obe? Katero izmed obeh mi priporočate? :)

tudi sam se odločam med:

- PETZL MYO RXP http://en.petzl.com/petzl/LampesProduits?Produit=667
- LED LENSER H7 http://www.zweibrueder.com/ENG/produkte ... .php?id=h7

ergonomičnost?,
dejaska svetilnost ob ekonočni uporabi?
je morda kakšen že preiskusil obe?
 Jure_kolesar
Meni zaenkrat dobro služi tudi tale Sigmina svetilka. Cene sicer ne vem, ker sem jo "odvzel" očetu. Ampak draga po mojem mnenju ni. Za pohodništvo je ok, za kolo pa bi recimo bila preslaba. Že za tek nevem če bi šla. Ampak jaz jo potrebujem za pohodništvo, kjer se izkaže dobro.

Lp, Jure
ales.berce napisal/-a:Hmmm MeMiran, sem se malo zamislil, ker ves čas uporabljam z MyoXp baterije za napolnit.....

Na ohišju za baterije je napisano, če ustreza tudi polnilnim baterijam ...

lp, kostevc
 kostevc.si
Pozdravljeni,

po pregledu parih strani sem naletel na tale zanimiv forum ... :wink:

Imam trgovino z izdelki za prosti čas in občasno prodam tudi kakšno naglavno lučko / svetilko ... :)

Trenutno se da dobiti naslednje naglavne lučke:

- Petzl (celoten asortiman)
- Led Lenser (H3, H5, H7 + ostali izdelki)
- Silva (celoten asortiman)

Seveda bomo poizkušali dati za člane tega foruma kakšen dodatni popust, kaj več informacij o dobavi ali pa o cenah pa preko ZS ali pa na mail topsicom@volja.net

Lep pozdrav,

kostevc
 Pameten16
5r002 napisal/-a:Odločam se za nakup malo boljše naglavne svetilke... nagibam se pa k nasljednima modeloma:
- PETZL MYO XP
- LED LENSER H7

Po karakteristikah (in po ceni) sta si zelo podobni, le da ima MYO XP baterije AA, H7 pa AAA. Razlika je tudi v teži: MYO XP 175g, H7 117g.

Ali je kdo morda že stestiral obe? Katero izmed obeh mi priporočate? :)

Kvalitetni svetilki vsekakor. Katerokoli izbereš nisi naredil napake. Morda bi pogledal še Silvo ki vsekakor sodi v ožji izbor

http://www.ebatt.si/EBATT_SI,,svetloba,silva.htm

Silva Trail Runner Plus
The ultralight Silva Trail Runner Plus headlamp allows you to exercise anywhere, at any time. The external four AA battery compartment for Trail Runner Plus can be carried on your waist or in a pocket, keeping the head unit featherlight and absolutely non-obtrusive. Worry about batteries running down faster in cold conditions? The external battery compartment can be carried inside a runners jacket—the perfect solution for winter endurance sports like cross-country skiing. Trail Runner Plus features Silva Intelligent Light® technology comprising both a strong light for distance, and the floodlight necessary for close-up vision.
Art.no. 37241-2
Key features
• Battery life: 48h
• Max lumens: 80Lumens
• Light distance: 45m
• Weight: 70g
• Water resistance: IPX6
• Beam pattern: Intelligent Light®

Use Trail Runner for:
• Running
• XC SKIING
 Sophie
Silva Trail Runner Plus je res dobra izbira,predvsem lahka, čeprav tudi s Led Lenserjem nikakor ne moreš zgrešit. Jaz imam Led Lenser H5 in sem z njim ful zadovoljna, glede na to, da je H7 še boljša izvedba, ne vem, če je sploh potreben razmislek.
Uporabniški avatar
 jpotoc
Če je vprašanje med - PETZL MYO XP in - LED LENSER H7 je H7 dosti boljša izbira. Istočasno sem preiskusil obe.
 ajitam
Kot že povedano, imam H7 (nov 2009 model s 160 lm in rdeče-črnim trakcem) in sem ZELO zadovoljen. LED Lenser imajo slabše trakce (se hitro "zmuckajo" ob redni uporabi). Petzl so bolj kompaktne in tudi zelo kakovostne.

H7 ne prenese nobenih drugih baterij, kot le alkalne oz. vse s točno 1.5 V napetosti, ker nima regulacijskega vezja, ne izdatnega hladilnega telesa, saj so varčevali (pri teži in stroški proizvodnje). Podobno je z nekaterimi svetilkami Petzl-a. Če jih uporabimo z baterijami z nižjo napetostjo (NiCd in NiMh za polniti) bo nekoliko večji tok pri isti moči in lučka se bo bolj segrevala - morda celo pregrela in odpovedala. Podobno jo pregreje tudi previsoka napetost (Li-Ion baterijski vložki).

H7R (R - recharger) je model z regulacijskim vezjem in je namenjena baterijskim vložkom za polnjenje (cena je v tujini tam - tam).

Baterije, se kot lučke, izplača kupovati v tujini (VB), ker je večja izbira in so dostopne po ugodnejših cenah. Sam sem naročil Energizer Ultimate Lithium, ki zdržijo bistveno več (tudi do 8 krat). To so litijeve in ne Li-Ion baterije, imajo standardno 1.5 V napetost in jih lahko varno uporabljate z vsemi svetilkami.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA