velja...
upam, da ti ni bilo hudega, z izjemo prestanega strahu
mislim, da se gre pri "odvisnosti od hormonov" bolj kot ne za pridiganje tistih zaležancev, ki jih je strah, da si bodo noge znucali, če bo treba it 100m peš.

se mi zdi, da je premalo raziskana dejanska "odvisnost" od hormonov konkretno, da bi se lahko takega vprašanja resno lotili.
to, da je človek ustvarjen za gibanje, jaz sprejemam kot dejstvo. to seveda zame ne pomeni, da je treba vsak dan preteči 50km, ampak sprejemam občasne maratone in stres, ki ga doživim med tekmo, kot nekaj naravnega. samo da smo pred par sto leti ročno lovili živali in nam je stres zagotavljalo bežanje pred plenilci, danes pa te občutke ustvarjamo umetno.
da ne omenjam osebkov, ki me gnjavijo, "kako si ti suha, to ni pošteno, ker bi tudi jaz rad shujšala", v isti sapi mi pa panično zagotavljajo, da oni "fizično niso narejeni" za športanje, ker se potem slabo počutijo
ali tistih, ki se oklepajo fitnesa in ne pomolijo nosu na zrak, ker je tam "nevarno"
...................................................................
"maraton - statusni simbol"??? oh, prosim

človek, ki tako razmišlja, bi moral pomisliti, za koga živi svoje življenje - zase ali za druge.
najbolj pametno se mi pri tem zdi, da se tisti, ki imamo veselje s tekom, zaradi takih člankov ne razburjamo.

saj konec koncev tečemo zase in ne zato, da bi drugim dokazovali, da lahko pretečemo maraton. mene je to "poznavalsko" mnenje kvečjemu fajn nasmejalo

ne pa razjezilo