Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Kaj je po vašem mnenju pripeljalo do obupnega, poraznega in sramotnega stanja v slovenskem alpskem in nordijskem smučanju? Kaj se v resnici dogaja in kdo je krivec katastrofalnih odnosov v reprezentancah in verjetno tudi v drugih selekcijah? Je kje kdo, ki lahko še spravi stvari v red? Vaša mnenja, prosim. Jaz sem ogorčen in razočaran ker je podobno stanje nasploh v današnji družbi. Kam to pelje??
Lep dan vsem.
Sport Billy
Uporabniški avatar
 milkec
Samo en odgovor - vodstvo! [tako kot na drugih zvezah]
Vodstvo se mora začeti obnašati kot vodstvo v podjetjih, ne pa čakati na državni denar in ga razmetavati...
 kovit
milkec napisal/-a:Samo en odgovor - vodstvo! [tako kot na drugih zvezah]
Vodstvo se mora začeti obnašati kot vodstvo v podjetjih, ne pa čakati na državni denar in ga razmetavati...

:D :D ja najbolš da vodstvo smučarje da na sončno upravo (tako to delajo sposobni vodilni v firmah)...firmo naj pa zaprejo, pa ne bo nobenih težav več. Par smučarjev gor al pa dol, kjermu mar...Časi ko so nas preje iz šole spustili domov da smo lahko navijal za Križaja so bili in jih ne bo več.
Uporabniški avatar
 RoKo
Kvalitetno delo. Edino pravo merilo za kakovost in uspehe. Zraven spadajo še medsebojni odnosti na vseh relacijah, navzgor in navzdol.

Okvaliteti slovenskih trenerjev ni dvoma. Skoraj v vsaki reprezentanci (Avstrija je seveda izvzeta) delujejo sloveski trenerji in serviserji - ZELO USPEŠNI SO. Zakaj niso pri nas, je drugo vprašanje.
Moje osebno mnenje je, da si ozek krog ljudi dolga leta lasti funkcije in sedi pri koritu, ne dopušča drugim uveljavljanja svojih idej in drugačnega načina kot so si ga zamislili ONI.
Glede na svojo majhnost ima Slovenija precej kvalitetnih smučarjev v vseh disciplinah. Precej jih tava in izgori v čakanju na preboj, nekaj jih uspe. Nekateri se imajo v reprezentancah za nezamenljive in ne spustijo mladim zrave, nekaterim je mesto pač zagotovljeno. Primer: Smučar ni par sezon dosegal rezultatov, prišel je nov trener adijo reprezentanca. Užaljeni tekmovalec je poskušal vse, da bi tekmoval, čeprav za Azerbejdžan, Bolgarijo, pa ga niso hoteli niti tam. Kje je, ne vem. V tem času so si svetovni prvaki v mladinski konkurenci večno nabirali izkušnje na FIS tekmah in v Evropskem pokalu.
Če nekomu ne daš priložnosti, ne moreš vedeti kako dober je. Vsi mi pa rabimo malo potrpljenja.
Uporabniški avatar
 vencelj
Hud "smučarski" problem je denar. V reprezentanco se prebijejo finančno podkovani "luzerji", pravi talenti pa v glavnem nimajo pravega finančnega zaledja (veliko perspektivnih mora zaključiti kariero, ker jim enostavno ne znese več, napredujejo pa tisti, ki jim denar ni ovira), poleg tega so tisti, ki jim "uspe" ( v narekovajih :!: ) v glavnem "mamine maze", nevajeni garanja (itak so že celo življenje vse dobivali "na pladnju")...stanje ne more biti drugačno, kot je.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Vencelj, popolnoma se strinjam s tabo. Spomnimo se samo bratov Gartner, še v zlatih časih slovenske smučarije, ko sta odšla v tujino in tam dosegla bleščečo trenersko kariero. Pa čudnih razmer v reprezentanci, v času super šampionke Mateje Svet, ki je v času največje slave, v iz še danes skrivnostnih razlogov veliko prezgodaj končala s kariero. Kaj se je v resnici dogajalo takrat, je še danes precej ovito v skrivnost. Govorilo pa se je marsikaj. Pa vse do danes. Vse to pa je po mojem mnenju tudi glavni razlog za slabo psihično pripravo tekmovalcev, ki še kako dobro občutijo in doživljajo takšno negativno klimo v ekipi.
 davjas
Vencelj, ne strinjam se popolnoma s teboj. Menim, da je krivo vodstvo in ne denar. Denar je le izgovor za nesposobnost vodenja. Zanima me primer, kjer je bilo dovolj denarja s tem pa tudi odlični rezultati. Jaz ga ne poznam. Denar nikoli ne bo sveta vladar, veliko olajša, a brez dobrega vodstva ne bo šlo.
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Tekmovalno smučanje je bilo itak že v preteklosti privilegij tistih, katerih starši so imeli veliko denarja. Ogromno mladih talentov je tako moralo prenehati s treniranjem ker starši enostavno niso več zmogli plačevati velikih stroškov.
Pa še to. V kateri razviti športni naciji bi dopustili, da takšni šampioni kot so bili na primer Mateja Svet in Rok Benkovič na vrhuncu svoje kariere, ko je bilo še veliko uspehov pred njimi, naenkrat končajo svojo športno pot? Kako je to možno pri nas?
In kako je možno, da javnost in novinarji ob prvih neuspehih dobesedno raztrgajo največje in najbolj zaslužne slovenske športnike kot so bili pokojni Rok Petrovič, Jure Košir in Primož Peterka. Kakor so jih prej kovali v zvezde, jih potem zbombandirajo do tal. Pa sem navedel samo tri primere. Pa je takšnih še veliko. To ne bom nikoli razumel, še manj pa toleriral.
Uporabniški avatar
 Loni
Vencelj, moja dobra prijateljica je že bila en tak talent, potem pa se je bilo doma treba odločiti in namesto za njeno smučarsko kariero so se odločili za postavitev novega doma.
 hitrijoža
Saj stanje niti ni tako hudo kritično - med sezono je bilo pri alpincih kar nekaj svetlih trenutkov - če pa na svetovnem prvenstvu v slalomu trije odstopijo, ni nič čudnega (no, po vmesnih rezultatih tudi škode ni bilo nobene), pri Avstrijcih so odstopili štirje od petih! Skakalci so pa tudi boljši od Kazakstancev - kdo pa tam meglo meša, me pa res hudo zanima - v biatlonu imamo pa pri moških dovolj strokovno trenersko ekipo, kar sicer pri naših ni videti, je pa bronasto kolajno davi osvojil Hrvat(!) Jakov Fak, ki je baje treniral z našimi. Samo počakajmo še,da začnejo Hrvati s skakanjem, potem pa sploh adijo naši Petki in Zupani.
 klopotec
Loni napisal/-a:Vencelj, moja dobra prijateljica je že bila en tak talent, potem pa se je bilo doma treba odločiti in namesto za njeno smučarsko kariero so se odločili za postavitev novega doma.

Pametna odločitev. Imajo nov dom in zdravo hčerko. Sicer bi pri tridesetih imeli kriplna. Pa mogoče malo slave.
Uporabniški avatar
 vencelj
klopotec napisal/-a:
Loni napisal/-a:Vencelj, moja dobra prijateljica je že bila en tak talent, potem pa se je bilo doma treba odločiti in namesto za njeno smučarsko kariero so se odločili za postavitev novega doma.

Pametna odločitev. Imajo nov dom in zdravo hčerko. Sicer bi pri tridesetih imeli kriplna. Pa mogoče malo slave.

Se podpišem!

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Loni
Tudi ona ne obžaluje tega, ja na koncu zaplula v športno novinarske vode in tako ostala povezana tudi s svojim športom.
Uporabniški avatar
 RoKo
hitrijoža napisal/-a:Saj stanje niti ni tako hudo kritično - med sezono je bilo pri alpincih kar nekaj svetlih trenutkov - če pa na svetovnem prvenstvu v slalomu trije odstopijo, ni nič čudnega (no, po vmesnih rezultatih tudi škode ni bilo nobene), pri Avstrijcih so odstopili štirje od petih! Skakalci so pa tudi boljši od Kazakstancev - kdo pa tam meglo meša, me pa res hudo zanima - v biatlonu imamo pa pri moških dovolj strokovno trenersko ekipo, kar sicer pri naših ni videti, je pa bronasto kolajno davi osvojil Hrvat(!) Jakov Fak, ki je baje treniral z našimi. Samo počakajmo še,da začnejo Hrvati s skakanjem, potem pa sploh adijo naši Petki in Zupani.

Ni "baje" treniral, še trenira, njegov trener je UROŠ Velepec. Jakov tega ni pozabil povedati ob slavju in se je v vseh izjavah zahvalil slovenski reprezentanci. Ne pozabimo, da je tudi Dijana (Grudiček)Ravnikar prišla iz Hrvaške prav zaradi dobrega treninga. Zmagovalna miselnost, trdo treniranje, pa se vse izide.
Če uspe našim trenerjem natrenirati še hrvaškega skakalca..............

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA