vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 andreya
Mene pa zanima, kakšne vaje moraš delat?

Pa čimprejšnje okrevanje ti želim.
Uporabniški avatar
 areh
Rekonstrukcija sprednje križne vezi in medialnega meniskusa na levem kolenu.
Vaje delam za ekstenzijo in fleksijo kolena.Zdej podrobno ne bi razlagal ker je tega ful, v glavnem pa vse delujejo name kot srednjeveške metode mučenja :lol:
lpA
 jezek.teka.teka
areh, upam, da bo kmalu ok.

z zanimanjem bom prebrala, če boš še kaj napisal, kako napreduješ.
Uporabniški avatar
 markor
Areh,
čimhitrejšo rehabilitacijo ti želim!
Le glej, da boš marca v Bistrici v polni formi! :wink:
lp
m
Uporabniški avatar
 Ksenija
areh napisal/-a:Rekonstrukcija sprednje križne vezi in medialnega meniskusa na levem kolenu.
Vaje delam za ekstenzijo in fleksijo kolena.Zdej podrobno ne bi razlagal ker je tega ful, v glavnem pa vse delujejo name kot srednjeveške metode mučenja :lol:
lpA

moja hči je imela 9.2 rekonstrukcijo LCA (BTB) desno koleno, pa ima sedajle 15 x fizoterapijo v LJ, potem pa še zdravilišče...
ima pa kar precej šivano koleno... upam, da se kmalu spraviš v pogon...
Uporabniški avatar
 areh
Markor, srečen bom, če bom lahko na pir prišu v cilj :wink: !Fajn laufite!
Ksenija, toplice dobim po pribl 6. tednih. Do takrat pa-najprej doma vaje pol pa fizioterapija. Jaz imam na kolenu dve šivani luknji od artroskopije, eno luknjo(nešivano) od drenaže nad kolenom in ene 5 cm dolgo šivano zarezo pod kolenom skozi katero so mi potegnili vez, ki so jo uporabili za rekonstrukijo. No, da si lažje predstavljaš sem tak koker bi me kak pohorski rapšicer v nogo ustrelil s šibrovko :lol: Saj bo, nimam se kej bunit,je vse okej.h
lpA
Uporabniški avatar
 Ksenija
mam doma petnajsletnico, ki ima popolnoma podobno... 10 šivov so ji danes odstranili. da ne omenjam modric. pa bolečin pa solzic ob pogledu na koleno pa izostanka od pouka pa kratkih bolečih sprehodov...
Uporabniški avatar
 areh
Ja, boga je. No jz mam srečo da sem 36 letnik ki se ne sekira za izgled kolena, želim samo da bo po končani reh. opravljal svojo funkcijo 100%. Pa tud mal pauze od službe paše :lol:
lpA
Uporabniški avatar
 Ksenija
tud ona si predvsem želi, da bi tole uspelo... glede na to da je športnica, ji je za izgled kolena bolj kot ne vseeno, samo prvi pogled po odstranitvi šivov jo je pa zamajal...
dva dni jo na zadnji strani kolena boli... pa je mal panična... najbolj si želi, da bi se lahko nazaj v svojo ekipo vrnila... ironično pa je da ji je vez šla na šolskem pohodu...

katero zdravilišče pa so ti predlagal?
Uporabniški avatar
 areh
Predlagali so mi Zreče.
LpA
Uporabniški avatar
 Ksenija
Strunjan ;)

želim ti čim manj bolečin
Uporabniški avatar
 areh
Hvala! Jaz oa želim tvoji hčeri čimprejšnjo rahab. in vernitev v ekipo! V čet imam kontrolo pri ortopedu-operaterju, bom napisal kaj pravi.
lPA
Uporabniški avatar
 klatez
markor napisal/-a:Areh,
čimhitrejšo rehabilitacijo ti želim!
Le glej, da boš marca v Bistrici v polni formi! :wink:
lp
m

areh napisal/-a:Markor, srečen bom, če bom lahko na pir prišu v cilj Wink !Fajn laufite!
Ksenija, toplice dobim po pribl 6. tednih. Do takrat pa-najprej doma vaje pol pa fizioterapija. Jaz imam na kolenu dve šivani luknji od artroskopije, eno luknjo(nešivano) od drenaže nad kolenom in ene 5 cm dolgo šivano zarezo pod kolenom skozi katero so mi potegnili vez, ki so jo uporabili za rekonstrukijo. No, da si lažje predstavljaš sem tak koker bi me kak pohorski rapšicer v nogo ustrelil s šibrovko Laughing Saj bo, nimam se kej bunit,je vse okej.h
lpA

Areh, samo za tebe so letos ta tek prestavili na poznejši termin (18.4.2009). Tako, da... :wink:
Sicer pa čimprejšnje okrevanje!
Uporabniški avatar
 markor
klatez napisal/-a:Areh, samo za tebe so letos ta tek prestavili na poznejši termin (18.4.2009).

Res? To pa nisem vedel! Hvala za info! :idea:
lp
m
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA