prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 MihaPR
Lepo, skoraj za moj rojstni dan :)
Uporabniški avatar
 tae
Še kratek opis dveh zadnjih treningov:

- Med daljšim tekom 10x3min.hitro (ko sem nazadnje izvajal tovrstni trening sem delal le 5x ne glede na vmesno pavzo in ne glede na tempo), vmes 3 minute počasen tek = trening hitrostne vzdržljivosti 1

- 6,66 km s povprečnim tempom 4:16 = trening hitrostne vzdržljivosti 2 (ta tempo je sicer veliko počasnejši od mojega ciljnega, vendar je to drugi del treninga po cca 35 minutah zmernega teka)

Nič posebnega.
Uporabniški avatar
 tae
Sem že v 12. tednu priprav, to se mi zdi že kar dolgo obdobje, kar pomeni, da se počasi lahko začnejo prave tekme in poskusi naskakovanja novega rekorda.

Ta teden si bom vzel bolj na "easy," glede na to, da grem v nedeljo na svoj letošnji 1. tekmovalni polmaraton (Medeje ne štejem, ker sem se takrat le testiral na 5ki)

Naslednja planirana tekma: 2. pomladni tek Jesenice na 10km 14.3.2009 (ciljni čas na 5-ki po moji uri je pod 18:55)
Uporabniški avatar
 timzl
tae ti si car.
me pa sam zanima a ti več časa uzamejo treningi al načrtovanje+analiza?:D
Uporabniški avatar
 tae
timzl, o načrtovanju treningov ne razmišljam, ideje pridejo same od sebe. To imam očitno že v krvi, to delam z veseljem in mi ni v breme. Že včasih, ko sem še poučeval borilne veščine, sem imel vse treninge za učence splanirane in napisane, na treningih smo delali "stvari" iz napisanega lista, sproti sem označeval kaj smo predelali. Trening ni bil končan, dokler ni bilo pri vseh alinejah kljukic ali pa so se neizpolnjene zadeve prenesle na naslednji trening.

Načrtovanje nima pravega pomena, če potem ni tudi analize.

Marsikomu bi bil tak način življenja v breme in obremenjajoč, jaz pa dejansko drugače ne znam in to na vseh področjih mojega življenja.
Uporabniški avatar
 timzl
jaz sem sedaj 3 mesece po poškodbi in sem na podnu s skondicijo,pa sm šou zadn tedn usak dan tečt in vidm da se bom mogu mal bol sistematično lotit laufanja
Uporabniški avatar
 tae
Upam, da ti bo ta tema kaj koristila.
Uporabniški avatar
 tae
Moj 1. trening 12. tedna priprav

V okolici doma sem si našel en tak luškan krogec, ki meri ravno 2 km. Ker nisem hotel pretiravati sem skupno naredil 10km (2 ogrevanje, 3x2km intervali, 2 ohlajanje)

Hotel sem združiti priprave na 5k in 21k. Na 5k sem jih s ciljnim tempom, na 21k pa z dolžino intervala. Zaradi majhnega števila ponovitev in vmesno hojo pa sem poskrbel, da trening ni bil prenaporen.

1. dvokilometrski krog = 7:16 (3:38/km)
2. dvokilometrski krog = 7:28 (3:44/km)
3. dvokilometrski krog = 7:36 (3:48/km)

V svojem ciljnem tempu 3:44min./km sem zdržal le 2 ponovitvi, morda bi celo 3, če bi šel prvega malo počasneje. Vseeno s treningom čisto zadovoljen, še posebej ker še nikoli v življenju nisem delal tako dolgih intervalov.
Uporabniški avatar
 tae
Glede na to, da ta teden počivam pred polmaratonom, sem imel danes zadnji trening pred nastopom in sicer uradni Cooperjev test v Domžalah. Zaenkrat so zimske priprave že dale prvi rezultat - osebni rekord v času 8 minut, 38 sekund, 43 stotink. V planu imel povprečno na krog (400m) 1:27, dejansko pa malo hitreje 1:26. Povprečni tempo na 2400m dolgi razdalji 3:36min./km. Zadovoljen, čeprav so časi nekaterih mojih tekmecev na tej razdalji še veliko boljši.
Uporabniški avatar
 bla_k
Ker sem bil na Cooperju v Domžalah v januarju in nas je bilo vsega skupaj bolj malo, me iz prve roke zanima, kakšna je bila udeležba tokrat?
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Glede na to, da ta teden počivam pred polmaratonom, sem imel danes zadnji trening pred nastopom in sicer uradni Cooperjev test v Domžalah. Zaenkrat so zimske priprave že dale prvi rezultat - osebni rekord v času 8 minut, 38 sekund, 43 stotink. V planu imel povprečno na krog (400m) 1:27, dejansko pa malo hitreje 1:26. Povprečni tempo na 2400m dolgi razdalji 3:36min./km. Zadovoljen, čeprav so časi nekaterih mojih tekmecev na tej razdalji še veliko boljši.

Tae, čestitam :clap: :cast1: :clap: za dosežen rezultat, sedaj pa nisi več daleč, da me boš ujel na Cooperjevem testu, očitno ti je tvoj program prinesel zelo velik napredek :lol:, je pa hecno, da sem tudi jaz včeraj malo razmišljal, da bi se udeležil tega teka v Domžalah, pa sem se v zadnjem hipu premislil, ker se mi nekako časovno ne bi izšlo (VEČERNAŽURKA PRESS) in sem potem raje opoldne dirkal na Žaku... :D
V glaven malo je manjkalo, pa bi imela že prvi nepredviden spopad na ultra kratki razdalji... :lauf: :lol:
Uporabniški avatar
 timzl
tae a slučajno veš kok si meu čas na 2400 pred tem projektom 5k
Uporabniški avatar
 tae
timzl napisal/-a:tae a slučajno veš kok si meu čas na 2400 pred tem projektom 5k

Ja seveda, 8:48,41. Ti to kaj pomeni? Izboljšal sem ga za 10 sekund. (bi ga moral glede na treninge več, je to pričakovano ali...)
Uporabniški avatar
 tae
Danes sem v okviru "projekta 5k" postavil svoj nov rekord na 21km (1:23:22). S časom seveda zadovoljen, imam pa občutek, da sem na polmaratonu lažje izboljšal svoj čas, kot ga bom na 5ki.

Ena zanimiva zadeva, ki sem jo danes ugotovil. Glede na to, da sem v zadnjem času izvajal treninge za ciljni tempo 3:44 (ali hitreje) na krajši razdalji, mi tudi tempo malo pod 4 na daljših razdaljah ne povzroča kakšnih večjih problemov.

Kako naprej s programom in plani v marcu 2009:
- Posamezne zanimive ali omembe vredne treninge bom sproti opisoval
- Bolj pomembno, kot to pa je, da bom v tem mesecu večrat poskušal s podiranjem rekorda zares
Uporabniški avatar
 tae
13. teden projekta 5k, obdobje od ponedeljka 2.3.2009 do nedelje 8.3.2009:

Projekt 5k se nadaljuje, kljub dvem nepričakovanim rekordom prejšnjega tedna (Cooper in polmaraton).

Ponovno so bili na vrsti intervali na cesti (pločniku) in sicer 10x500m. Jaz imam 500m intervale na cesti za substitut 400m intervalov na štadionu. Letos to blato na kamniškem štadionu zelo dolgo traja.

Za plan treninga sem vzel prejšnje 500m intervale, kjer je bilo povprečje desetih ponovitev 1:47 (3:34min./km) in vmesno pavzo 1:20. Tokrat sem imel povprečje 10-ih ponovitev 1:45 (3:30min./km), vsako vmesno pavzo pa sem skrajšal za 5 sekund se pravi 1:15. To pomeni, da sem s tem treningom izboljšal 2 postavki: hitrejši tempo in krajša pavza.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA