Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zanimivo
Tudi jaz sem prebral knjigo o treniranju Kenijcev. Spoznal sem predvsem eno, da je poleg naravnih danosti (kar jim je položeno v zibko) ostalo vse v glavi. Oni hočejo (ker morejo - ni jim lahko).
V enem delu knjige avtor navaja, da je trener naročil tekačem, da grejo na dolg počasen tek. Iz kilometra v kilometer se je tempo stopnjeval in nazaj so pridrveli s silno hitrostjo. To se je ponovilo večkrat a trener jih ni opozoril, da treninga niso opravili po programu. Domnevam, da se je zavedal, da imajo to v glavi. Tekmovalni naboj, ki ga ni za uničevat, kvečemu ga je treba vzpodbujat in razvijat (v tekmovalnem športu, o čemer je v tej knjigi govora).

Ta knjiga je dobro čtivo, vendar daleč od tega, da bi fanta pripeljala na cilj v Logarsko.

Pa lepo se imejte :D
 klopotec
ZdravkoC napisal/-a:Zanimivo
Tudi jaz sem prebral knjigo o treniranju Kenijcev. Spoznal sem predvsem eno, da je poleg naravnih danosti (kar jim je položeno v zibko) ostalo vse v glavi. Oni hočejo (ker morejo - ni jim lahko).
V enem delu knjige avtor navaja, da je trener naročil tekačem, da grejo na dolg počasen tek. Iz kilometra v kilometer se je tempo stopnjeval in nazaj so pridrveli s silno hitrostjo. To se je ponovilo večkrat a trener jih ni opozoril, da treninga niso opravili po programu. Domnevam, da se je zavedal, da imajo to v glavi. Tekmovalni naboj, ki ga ni za uničevat, kvečemu ga je treba vzpodbujat in razvijat (v tekmovalnem športu, o čemer je v tej knjigi govora).

Ta knjiga je dobro čtivo, vendar daleč od tega, da bi fanta pripeljala na cilj v Logarsko.

Pa lepo se imejte :D

Hej Zdravko, izpustil si kar nekaj strani v knjigi, kjer piše o kilometrih in kilometrih, ki jih vsak dan pretečejo.

Tudi ti se imej lepo.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klopotec napisal/-a: Hej Zdravko, izpustil si kar nekaj strani v knjigi, kjer piše o kilometrih in kilometrih, ki jih vsak dan pretečejo.

Motiš se. Jaz ne pišem o tem, kaj piše v knjigi, temveč o tem, kaj sem ob tem spoznal, ko sem knjigo prebral.

Pa ne mislim polemizirat tvojih zmot :D
Uporabniški avatar
 natasa
marčni zajec napisal/-a:katera knjiga je to?

Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto by Toby Tanser

:wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Iz tistega "neprijaznega" članka za maratonce, ki je bil nedavno obdelan tudi na TF, pa vseeno velja upoštevati spodnji okvir treningov:

"Pravilen trening je na dolg rok koristen za zdravje in srce, preprečuje pa tudi poškodbe srca med maratonom. Raziskave so pokazale, da tistim, ki na teden pretečejo vsaj 70 kilometrov, srce redkeje ponagaja kot onim, ki jih pretečejo manj kot 55"

Torej za maratonca najmanj 220 do 280 km na mesec oziroma v skladu s programom, kakršnih je ogromno.
Za ultramaratonske teke pa je verjetno meja nekoliko višje in po moji nestrokovni oceni za rekreativca ca 400 km/mesec. Praksa kaže, da nekateri pretečejo veliko manj, nekateri (zelo redki) pa to številko skoraj podvojijo. Vsak se sam odloči (v glavi :D ).
Menim, da je bolj objektivno kilometre ocenjevat skozi prizmo 2- ali 4-tedenskega cikla kot tedensko, saj se po programih običajno dopolnjujeta dva tedna (eden težji, drugi lažji).

V mojem prispevku, ki sem ga na to temo podal 28.1.09 sem predlagal ohraniti sedanjih 4x10 km/teden + dolgi tek ali povečati na ca 4x12 + dolgi tek. To znese povprečno dobrih 70 km/teden.

Se to zdi komu premalo :shock:

Odloči se pravilno, čuj! Vse je v glavi!
No, da malo dvignem temo. Opazil sem, da že funkcionira elektronska prijava na ultra-logarska. :) Sicer so ostali podatki na strani še stari in neaktualizirani tako, da ne najdem koliko je potrebno nakazati za startino a že bo...

Očitno bomo letos trije TF-ovci doživljali ultra krst na tem teku. Godbenik in Paprikar kako vama grejo treingi? Bomo? Itak, da bomo!!! :clap: :D

Jaz sem se po Radencih končno pobral in to soboto prebil mejo 50 kilometrov. Po FootPOD-u je naneslo 51.7 km s tempom 5min40sek/km. Očitno bi s tempom 6min/km moral priti čez. Bo kdo od vaju tekel tak tempo - sprašujem za družbo. :)
Nekoliko sem še v dilemi :?: , to pa pri meni pomeni da grem na dolgo .Prvič. Tempo pa bo verjetno kaj čez 6 minut na km, morda celo 6.30. Proti koncu pa........... kdo ve.......še sam ne...............
Paprikar, tebe sem po defaultu že štel zraven in imaš številko 2 med bodočimi ultraši. :)

1.) GODBENIK
2.) paprikar
3.) skorc
4.) RoKo
5.) Uroš Sobočan

To smo tisti, ki sem jih pobral ven iz te teme in je bilo razvidno, da se trudimo, da bomo šli na 75km razdaljo. :clap: Sem že mislil, da bom sam tapkal tistih 7-8 ur. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA