prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 love to run
Lep tekaški pozdrav!

Po odličnem strokovnem nasvetu prodajalca na Čopovi v TS sem se odločila za Asics 2130. Ker pa so zaloge številk takrat zaradi razprodaj pošle(bilo je pol meseca nazaj) sem sklenila počakati še nekaj časa, da dobijo novo pošiljko, zalogo, kakorkoli že. Pa nič. Sedaj čakam in gledam vsepovsod za svojo cifro(40) za katero sploh nisem 100% prepričana, da je moja(pač do sedaj sem imela tekaške copate Puma 40(ne vem kako je s ciframi pri Asicsu, ampak veliko odstopanje ne more biti). Kaj svetujete, kje dobiti superge? Tudi v Intersportu ne vejo, kdaj dobijo nove številke...:( Ali je zaloga s supergami trenutno res v slabem stanju?

Lp, in hvala za nasvet! :)

Tanja
 luzr
Zelo strokovno... Štirinajst dni nazaj, ko so bile še razprodaje in dovolj modelov na zalogi bi ti verjetno našli natanko te copate, 2130w. Tudi kak starejši model 2120W bi bil čisto v redu.
Zakaj ti niso ponudili 1120 ali 1130 in Kayano 13 ali 14 ne vem. Med navedenimi modeli sicer obstaja razlika.

Najprej me še zanima, kateri model Pume si imela in kako bi ga ocenila?

Zakaj nisi prepričana, katera številka ti je prav, če si pomerjala copate? Ali ti je prodajalec ponujal neke copate kar na pamet?

Izmeri si dolžino stopala. Od pete do palca. Koliko znaša?

Številke Asicsa so načeloma precej podobne Nikeju, te pa Puminim. Razlike med posameznimi modeli znotraj znamke obstajajo.

Zaloga starih modelov je precej razgrabljena. Poskusi še v Hervisu. poglej še za modeli 1130 in Kayano 13 ali 14.
Razmisli koliko si pripravljena odšteti za copate in ali bi imela dva para. Stara modela namesto enih novih?

Kja pa kakšna druga znamka, ki ima podobno narejene copate kot Asics?

Na primer. Brooks. http://www.brooksrunning.si/
Ali Adidas.
Ali Nike, ki imajo sicer namesto pene zračno blaženje.

Izbire je dovolj, ni vrag, da ne bi dobila pravih copat in to starega modela za ugodno ceno.
Uporabniški avatar
 izzardly
love to run napisal/-a:Kaj svetujete, kje dobiti superge?

Jaz sem točno te nedavno kupila v Hervisu v Cityparku (tudi 40, upam da ti nisem speljala zadnjih :( ). Asics 1120 sem imela št.39.5, ampak so mi bile pri 2130 št.40 boljše (ženski/W model). Mislim, da moraš vsak nov model najprej obut, pa bo že ugotovila, kaj ti paše. So pa tile copatki res dobri, priporočam!

LP
 love to run
ok, lepo po vrsti(kot so hiše v Trsti :lol: :))

1. Prodajalec mi je predlagal tudi druge modele, kot sam omenjaš Kayano 13 (ker btw Kayano 14 v ženski izvedbi se ga pri nas sploh ne dobi ;) in ker moje cifre sploh ni bilo, mi je ponudil kar je pač imel - 42 in tisti prvi občutek, ki sem ga imela mi je precej jasno dal vedeti, da to ni copat zame(ker je bila št. prevelika, sem obula par debelješih nogavic za boljši občutek) ampak glavni problem je bil, ker je bilo zame osebno preveliko pronacijsko uravnavanje pri Kayano 13. Sploh pa so ti modeli precej trši in prestrogi po moji oceni.

2. Kar se pa številke tiče: Ker prav tako ni bilo številke za 2130 sem pač poskusila (spet) malo večjo cirfo(mislim, da je bila tudi 42) No, tu pa sem bila zelo zadovoljna, noga mi je lepo sedla na copat(govorim seveda o tistem prvem občutku, ki ga dobiš, ko narediš prvih nekaj korakov, ker s preveliko št. ne morem govoriti, da mi je bil copat popolnoma vlit ;)). In seveda, po predvidevanjih, ker mi je bila 42 rahlo prevelika, mislim, da potrebujem 41 ali morda 40,5. Od tu izhajajo moje domneve.

3.Puma: moji nekoč tekmovalni (in lahko jim rečem tudi zmagovalni) copati iz OŠ in gimnazije, so se izkazali za najboljše. Z njimi sem dosegla lepe rezultate. Model tako ali tako ni pomemben, ker jih ne izdelujejo več pa tudi Puma ni več vodilna v copatih na dolge proge, postala je bolj strokovnjak za šprintarice, jaz sploh pa potrebujem copat na dolge proge. Po poškodbi desnega kolena, kjer imam na nogi tudi močnejšo pronacijo kot na levem, sem bila prisiljena prekiniti treniranje (poškodba je bila mimogrede zaradi tenisa, ne teka). Sedaj po 2. letni prekinitvi potrebujem copat, ki je bo upošteval in toleriaral in obenem stabiliziral moj način teka, saj sem pronator. Moram upoštevati tudi težo, ki ni več enaka, kot nekoč/torej potrebujem blaženje)
Vse ostalo pa je odvisno od teg, ko dam nase copat in ugotovim, ali je to to, mar ne?

4.sprašuješ me po dolžini od pete do palca: znaša natanko 25 cm

5. Cena mi ni pomembna, če sem s copatom zadovoljna.

Lp, T
 luzr
Love to run, greva po vrsti ;> ;D.

Ali te sploh zanima kaka druga znamka poleg Asicsa?
Ali te zanima naslednik modela 2130 ,torej 2140?

Kayano 15 bi moral biti mehkejši od kayana 13. Občutek večje trdote v modelu kayano v primerjavi z 2130 je zaradi dodatne pronacijske opore in vmesne plastične plošče na podplatu. Zato kayano deluje ožji in trši v primerjavi z 2130.
Iz omenjenih razlogov bodo nekateri nevtralni modeli delovali mnogo mehkejše...

Opisuješ močnejšo pronacijo na eni nogi. Če čutiš različno delovanje nog pri teku, je pametno opravti preizkus s kamero. Ko vidiš tak posnetek, lahko začneš delati na izbolkjšanju lastne tehnike. Kolikor je to mogoče, ker navajaš poškodbo in ne zgolj nezavedno slabo tehniko teka.

Vsekakor moraš copate preizkusiti. :P

Ker ti cena ni pomembna moraš samo še odgovoriti na zgornji dve podčrtani vprašanji. Potem te bomo lažje usmerili v kako trgovino.

Pozdravček, Ti.
 love to run
Luzr,

seveda me zanima še kakšna druga znamka poleg Asics-a. :) Vendar poleg Brooks-a, ki so baje vredu, vendar premehki za mojo trenutno kilažo (75kg) :lol: in premalo trdi se pojavlja še Nike, ki so čist mim zame, meni osebno niso (bili) njihovi copati nikoli vredu; že če hodim v njih (probala sem model -mi sploh ne odgovarja) za kaj drugega se pa že ne dobi pri nas :? Potem ostane še Mizuno, za katerega imam močne pomisleke, Adidas pogojno, ampak še najbolje bi "jo odnesla" z Asics-ovimi copati(da, 2140 me zanima) :) Evo to je to, če pa imaš ti kak boljši predlog, ker gotovo ga imaš, ker vidim, da si kar strokovnjak, lepo z besedo na dan :D

Lp, T
 luzr
Poskusi cenovno zelo ugodna Brooksova infiniti http://www.brooksrunning.si/produkti_ob ... 1.01.01.02 in adrenaline http://www.brooksrunning.si/produkti_ob ... 1.01.01.03 .
Ženskih nisem poskušal. Morda jutri.
To je primerljivo z 100 kg moškim. Moški model adrenaline mi je bil na enem delu preozek, premalo porstora za palec. Zelo trd, ker ima veliko opore. Za težje tekače bi to utegnillo biti zanimivo.
Infinti je zelo zanimiv in všečen model v rangu Kayana, z dovolj prostora za prste. Malo mehkejši.

Glede kilogramov razmišljaš pravilno. Če čutiš bolečine v sklepih raje teci čisto počasi ali hitro hodi.

Ostalih copat, o katerih imaš take ali drugačne pomisleke ti zaenkrat ne bom omenjal. Če si nekaj poskusila, sama najbolje veš...
Lahko ti napišem še ostale modele z več blaženja in pronacijske podpore, a če si že v štartu naklonjena eni znamki...

Asics 2140 dobiš v trgovini na Šubičevi, nasproti Plečnikove gimnazije. Imajo številko 40.5 in 41. Cena 125€
 love to run
Nisem naklonjena nobeni znamki posebej. Vendar bo pa očitno težka odločitev padla med Brooks-ovim modelom Adrenaline GTS 8 in pa med Asics-ovim 2140. :roll:
Mogoče kak nasvet kako se odločiti med njima?
 luzr
Asicsi se mi zdijo predragi... Ker sem lani pomladi, v Hervisu, kupil Kayano 13 za 100€.
Odločitev je zame preprosta.
Glede na ceno, bi vzel cenejši, a starejši model. Torej Brooks. Za razprodajno ceno so izjemno ugodni.
Za razliko v ceni, 125€ manj 75€, bi vzel še Rebook Road premier.
Ta model je v Hervisu znižan z 99€ na smešno ceno 49€.
Ti copati so čisto uporabni, da ne bo pomote.

Glede na tehnične značilnosti je pravzaprav vseeno ali vzameš Brooks adrenaline ali Asics 2140. V praksi bo občutek pri teku verjetno zelo podoben.

Razlika med copati, ki te mikajo, boš verjetno sama začutila, če boš v njih vsaj stala ali hodila pol ure.

Še namig. Meni pri Asicsovih modelih 2120 in 2130 ni bilo všeč, ker sta v prstnem delu zelo široka. To je dobro, kadar imam(o) otečene, udarjene ali ožuljene prste. Ali pa, če so palci bolj ukrivljeni (Halux valgus), kar je pri ženskah bolj pogosto (petke...).

Koliko je Asics 2140 dejansko ožji ne vem, ker ga nisem imel obutega.
Brooks adrenaline je spredaj za moje ravne palce dejansko preozek. Če pa vzamem številko večje, bi rabil dvojne nogavice...

Še čisto subjektivno. Zase ne bom kupil modela adrenaline ampak infiniti.
 love to run
luzr, hvala za vse namige, info. Pomerim oba modela potem pa poročam, kako se odločim...
lp,t
 luzr
Asicsovi 2140 so v mesecu marcu naprodaj za približo 87 €.
V Intersportu.

Ero, a je to neželena reklama ali ni?
Uporabniški avatar
 tinaz
Živjo, tudi sama se odločam za nakup novih tekaških copatov. doslej sem tekla v Pumicah Complete Phasis, v nekem starejšem modelu, ki mi je odlično odgovarjal. Foot scan mi je pokazal, da sem pronatorka (in včasih me je zategovala notranja stran stopala, kot nekakšni krči, pekoča bolečina) in velik fan Asicsa mi je predlagal GT2130, ki pa mi na nogi niso bili preveč všeč, zdeli so se mi nekako preobloženi, ne znam razložit občutka. Preizkusila sem tudi nek Adidasov model, na notranji strani je bil model kar precej obložen in že po nekaj minutah na nogah so me začeli prijemat krči?.. Preveč stabiliziran model? Glede na to, da naj bi bila pronatorka bi mi moglo to ustrezat?) Rada bi mela lažji model, za hitrejši tek, tečem po peščenih, makadamskih ali asfaltnih poteh. Pumice bi še imela za bolj grobo podlago. Asics modeli me nekako niso prepričali po občutku na nogi, imela bi Mizuno, v kratkem bi šla sprobat kak Brooks model. Predvsem za poletje iščem nekaj lahkega pa zračnega. Hitro mi postane vroče v stopala, tudi ob uporabi tekaških/kolesarskih nogavic. Potrebujem model za rekreativno tekačico, 168/53, tečem 4-5x tedensko, 5-10km, mogoče bom z novimi tekla še bolj pogosto in dlje :)
Budget je bolj študentski, max 100€ :-)
 luzr
Kako preobloženi Asics 2130? Podloga znotraj, na notranji stranji tekalne površine podplata ali znotraj vložka v steljki?
Krči v Adidasu, če si samo stala v njih. Zanimivo...

Brooks infinity zna biti zanimiv. ;) Odvisno od velikosti noge, lahko ugodno dobiš lanski model.
Še posebej, ker omenjaš lažji, hitrejši model.

Mizuno wave rider bi pri tvoji teži utegnil ustrezati. Preizkusi, da ne bo premehak na peti.

Podobno Nike air zoom elite in New Balance769. O tem modelu lahko vprašaš kar metko2. http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... ht=#173388

Glede zračnosti bo težko, razen če boš uporabljala res najtanjše nogavice.
Za 100€ je možno dobiti marsikaj, še posebej v akciji.
Uporabniški avatar
 tinaz
O to je blo pa ekspresno! Hvala!
 diler
:arrow: Hej, complete phasis je bil zanimiv copat. združeval je dobro blaženo peto z zelo odzivnim sprednjim delom. Copat je bil načeloma delan za blage pronatorje in nevtralne tekače, ker ni imel povdarjene proncijske opore na notranji strani v stilu dvojno stisnjene pene, amapk le blago plastično oporo. S tega stališča bi ti svetoval podobno kot predhodniki-

brooks infiniti 2 bo najbližje filingu v pumicah

mizuno wave inspire 5 tudi podoben filing glede odzivnosti sprednjega dela

air zoom elite bo mogoče mal čudn filing v peti, ker ima malo nižjo

wave rider zate, pronatorko! ni primeren!

sprobaj tudi bolj blažene modele : nike structure triax, NB 769 in 1224, pa asics kayano 15, ki ima nižjo in manj izrazito pronacijsko oporo kot gt 2130/2140 ;) mogoče bo še ta najbližji filing pumicam izmed teh bolje blaženih modelov.

LP pa dober tek ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA