Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Arabo
Na tek sem se prijavil nekaj dni nazaj. Ko sem iz Kopra prišel v Kranj, sploh nisem vedel, kje se bo odvijal mali maraton, saj ni bilo nikjer nobene označbe. Po obisku postaje prometne policije sem se napotil k ledeni dvorani na Zlatem polju. V lokalu povprašam nekaj ljudi o maratonu... nič. Noben nič ne ve. Pred lokalom je parkiran hrošč z nadpisom oziroma označbo, da gre za varnostno vozilo maratona. V lokalu po dolgem času ugotovim, da je starejši gospod (po mojem tam okoli 70ih) edin predstavnik organizatorja ali sam organizator. Jaz ob 9.h in nekaj minut pa edini tekmovalec. Gospod mi prijazno obrazloži, da naj bi na koncu maratona podal izjavo za radio, da mora počakati policijo in da tek bo oziroma je. Saj je med pogovorom povedal, da posamezniki kar tečejo navedeni tek, brez prijav, ker vedo, da je organizirana prireditev. Po nekem času se pojavi še en tekaški kandidat iz Ljubljane. Ni še prijavljen in ni še plačal prijavnine (jaz sem to napako storil že ob predhodni prijavi). Ugotoviva, da je verjetno prijavljenih vsega skupaj kakih deset (10) udeležencev, od tega pa je več kot polovica redarjev, organizatorjev... Ko vprašava, kje je start in kako naj bi vse skupaj potekalo, izveva, da zaradi premalega števila prijav ni organiziranega avtobusnega prevoza nazaj iz Vrbe v Kranj, da naj bi bile po poti organizirane sicer postaje, start pa je kar izpred lokala (pred lokalom pa ničesar, kar bi kazalo na tek razen prej omenjenega vozila). O štartnih številkah si nisem upal niti vprašati. Da o morebitnem merjenju časa sploh ne omenim.

Seveda nas poskuša starejši gospod preprčati, da naj odtečeva, ker naj bi se tako lahko naslednje leto maraton okrasil z številko 25. maraton (letos naj bi bil 24.). Počakajva naj še malo, ker bo zagotovo še kdo prišel.

Seveda se brez daljšega premisleka odpraviva nazaj vsak na svojo stran in čim dlje od Kranja oziroma prizorišča prireditve.

Ker sem na forumu že zasledil, da so bile težave z tem tekom, me zanima, zakaj do njih prihaja. Proga je verjetno zelo zanimiva in tudi datum teka (kot trening) je v redu. Zakaj posamezniki progo odtečejo, a ne organizirano oziroma v sklopu prireditve? Zakaj je tek tako slabo organiziran? Kaj v Kranju ni nobenega, ki bi lahko poskrbel za to zadevo? Ni interesa?

Prav tako se sprašujem, zakaj se o tem ne govori javno (Kolikor sem razumel obstajajo neki razlogi za "bojkot" prireditve, a niso dostopni javnosti.). Brez veze sem si nakopal stroške prevoza, prijave, da ne govorimo o izgubljenem času,živcih ipd, da sem moral to ugotoviti sam. A je to v redu?
Uporabniški avatar
 ero
Arabo, žal mi je za tvojo današnjo izkušnjo. Škoda, da pred odločitvijo nisi pobrskal po starih sporočilih na forumu in vprašal za mnenje. Bobek se pač ne da in zadnja leta že zaradi svoje tradicije poskuša prirediti ta tek.

Zakaj je stanje takšno kot je, je pa dolga zgodba... Zaradi težav v preteklosti (tudi s policijo) se neuradni tek ne reklamira in se tudi v prihodnje ne bo.
Uporabniški avatar
 Arabo
Hvala, ker sta se odzvala. Prebral sem poročilo lanskega teka in je prav navdušujoče. Je pa res, da sem naredil napako, ko se nisem prej pozanimal, kot si napisal ero. Torej se ga bom verjetno tudi sam naslednje leto udeležil neuradno!!! Se bom komu od vas javil,ki ga nameravate odteči javil in se pozanimal.

Za pojasnilo h komentarju: Družba bobek in sol.d.o. je nosilec vseh teh "24."prireditve. Vse je opisano na spletnih straneg WWW.bobekov-maraton.si, klikniti je treba: O NAS, Koledar prireditev in opis prireditev v Kranju in v Mariboru. Nadzor nad prireditvami izvajajo policijsti po nalogu Ministrstva za notranje upravne zadeve in Upravne enote za notranje upravne zadeve KRANJ. Pravila so zelo stroga in odgovorna. Udeleženci morajo biti nezgodno zavarovani ves dan trajanje prireditve, kjer je všteto odhod od doma in povratek od polnoči do polnoči.
Še en podatek, leta 1994 leta se med udeležence teka pomešal le eden, ki številke ni imel, nosil pa je reklamo seveda sam zase. Policija je napravila prijavo za sodnika za prekrške. Da se cele skupine napotijo na tek, je veliko tveganje za same udeležence, posebej pa za vodjo, velja za "ERO", ki daje napotke,; od "araba"pa bi pričakoval, da bo pripeljal cel avtobus tekačev s Primorske. Kranj, Gorenjska imata veliko zgodovin preizkušnje. Naj
povem, da pridejo v Kranj člani TIGER z avtobusom, in se poklonijo na
mestu, kjer je spomenik prvim v Evropi, ki so se uprli Fašizmu, na Trnovem pa je velik spomeni žrtvam za Primorsko, kjer je v kostnici pokopanih veliko Gorenjcev- Prešernovcev, Istranov, Primorcev in celo Italijanov padlih
v II svetovni vojni.Pri komentarju naj napišemo:preudarno za javnost!

TIGR
Uporabniški avatar
 ero
bobekinsol, dober večer.

prosim, jaz - "ERO" - nisem nikakršen vodja kakršnekoli tekaške prireditve na Gorenjskem.

tekači, ki dvakrat na leto v lastni režiji in na lastno odgovornost tečejo od Vrbe do Kranja ali nazaj, niso del nobene organizirane prireditve in ne kršijo nobenih zakonov ali predpisov.

zakaj Bobekov maraton nima udeležencev, pa najbolje vedo tekači sami.

moj komentar par sporočil višje je moje osebno mnenje. prepričan sem, da nisem edini, ki tako mislim.

s tem zaključujem svojo prisotnost v tej temi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA