- 03 Mar 2009, 22:14
Se spomniš ko sem ti rekel da lahko edino s skrajšanjem pavze prideš zelo blizu svojemu projektu, ko skrajšuješ pavze med posameznimi intervali.Najkrajše pavze pa naj bodo 30 sekund to velja za intervale na 400m oz. v tvojem primeru 500m.Če imaš možnost probaj delat intervale ne na asvaltu, ampak na makadamu ali poljski poti.Tedaj bodo rezultati še bolj očitni.
Lepo je da ti tako uspeva.No počasi se bomo pa tudi mi ostali prebudili!
ČAO!
tae napisal/-a:13. teden projekta 5k, obdobje od ponedeljka 2.3.2009 do nedelje 8.3.2009:
Projekt 5k se nadaljuje, kljub dvem nepričakovanim rekordom prejšnjega tedna (Cooper in polmaraton).
Ponovno so bili na vrsti intervali na cesti (pločniku) in sicer 10x500m. Jaz imam 500m intervale na cesti za substitut 400m intervalov na štadionu. Letos to blato na kamniškem štadionu zelo dolgo traja.
Za plan treninga sem vzel prejšnje 500m intervale, kjer je bilo povprečje desetih ponovitev 1:47 (3:34min./km) in vmesno pavzo 1:20. Tokrat sem imel povprečje 10-ih ponovitev 1:45 (3:30min./km), vsako vmesno pavzo pa sem skrajšal za 5 sekund se pravi 1:15. To pomeni, da sem s tem treningom izboljšal 2 postavki: hitrejši tempo in krajša pavza.
Se spomniš ko sem ti rekel da lahko edino s skrajšanjem pavze prideš zelo blizu svojemu projektu, ko skrajšuješ pavze med posameznimi intervali.Najkrajše pavze pa naj bodo 30 sekund to velja za intervale na 400m oz. v tvojem primeru 500m.Če imaš možnost probaj delat intervale ne na asvaltu, ampak na makadamu ali poljski poti.Tedaj bodo rezultati še bolj očitni.
Lepo je da ti tako uspeva.No počasi se bomo pa tudi mi ostali prebudili!

ČAO!