prodajate športno opremo? povejte tu in mogoče boste našli kupca ...
 greh29
Prodam kompletno dodatno oprmo za FR305;povezovalni kabel,napajalec,software,dodatni pas...Skratka vse razen ure.Cena 55€,info pa izključno na 040/413/567 - Tomaž
Uporabniški avatar
 markor
..malo oftopic - greh upam da ne zameriš..
Glede dodatne opreme za FR305 - a kdo uporablja senzor hitrosti / kadence za FR305? Kako se obnese?
Hvala!
lp
m
Uporabniški avatar
 Samo:-)
markor napisal/-a:..malo oftopic - greh upam da ne zameriš..
Glede dodatne opreme za FR305 - a kdo uporablja senzor hitrosti / kadence za FR305? Kako se obnese?
Hvala!
lp
m

ja jaz ga imam na trenažerju. Špila. Senzorja sta dva (v enem ohišju), posebej za hitrost in kadenco seveda.

Ko ga šibaš zunaj bo FR305 iz senzorja sprejemal samo podatek o kadenci, ko pa ga nastaviš za trening znotraj bo prikazoval še podatke o hitrosti in prevoženi poti na trenažerju.

Jaz sem si zadevo nabavil iz ideje, da bom pač poizkušal izboljšat kadenco. V praksi pa je zadeva uporabna bolj za trenažerja. Na cesti ga ne moreš kaj dosti biksat - te hitro povozijo medtem ko se ukvarjaš s kadenco :-)

Trenažer pa niti slučajno ni primerljiv z gonjenjem v naravi, zato je podatek o hitrosti in prevoženi poti zelo relativen. Jaz trenažer vodim kot fitnes in ne kot kolo... Z drugimi besedami, kadenco na trenažerju pridno izboljšujem, v naravi na kolesu pa ne :-).
Uporabniški avatar
 klatez
Nekaj smo o tem pisali tudi v tej temi:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... &start=315
Isti senzor deluje z FR 305, 405 in 50. Pa vsemi Edgi...

Sicer pa zame velja še vedno isto kot sem napisal takrat:
klatez napisal/-a:Kako se obnese, še ne vem, ker sem ga kupil pred zimo in od takrat še nisem bil na kolesu.
Sem ga samo zmontiral in preizkusil v garaži.

Sicer pa ga kolesarji uporabljajo tudi s kolesarskimi garmini (modeli edge) in zadeva deluje.
Je fajn, ker je vse brezžično. Je tudi merilec hitrosti, ki pa deluje samo, če imaš GPS na uri izklopljen.

Na začetku so bile neke težave s samodeljnim izklapljanjem tega senzorja v primeru, če si se ustavil in nekaj časa stal na mestu.
Ampak to so rešili z nadgradnjo softwara za FR405.

Priporočena cena pri nas je 59€:
http://www.garmin.si/view_product.php?p ... &cat_id=70

Lahko prideš k meni s tvojim FR305, pa ti posodim moje kolo in sprobaš... :wink:
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
hvala obema za odgovore!!
V bistvu.. sem bolj "firbčen" - sploh ker nisem (pa menda tudi ne mislim biti) neki "hudi" kolesar..
Če si pa premislim.. se oglasim! :wink:
Hvala še enkrat,
lp
m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA